ΣΙΝΕ

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Υποστήριξη του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου μέσω SMS

Από τις 24 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2009, όσοι επιθυμούν να υποστηρίξουν τα προγράμματα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου στα νοσοκομεία και στις ακριτικές περιοχές, μπορούν να στέλνουν SMS στο 19059, γράφοντας τη λέξη «παιδιά». Η χρέωση είναι 1,19 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Aυτό γνωστοποίησε το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, με ανακοίνωσή του, υπενθυμίζοντας ότι από την ίδρυσή του, το 1987, σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για όλα τα παιδιά, όπου και εάν βρίσκονται σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές τους. Τα προγράμματα πραγματοποιούνται σε μουσεία και ευρύτερα μουσειακούς χώρους, σε σχολεία, σε νοσοκομεία, σε εργοστάσια, σε πλατείες και όπου υπάρχουν παιδιά.

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο έχει αναπτύξει προγράμματα σε ακριτικές περιοχές από το 1991 και στο νοσοκομείο από το 1996.

Νέος θάνατος από τον ιό Η1Ν1 στην Ελλάδα

Στα πλαίσια της παρακολούθησης της πορείας της πανδημίας της νέας γρίπης (Η1Ν1) 2009 στη χώρα, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. ενημέρωσε ότι απεβίωσε ασθενής 57 ετών παχύσαρκη, επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης (Η1Ν1) 2009.

Κλειστό για προσγειώσεις το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Δυσλειτουργίες στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει η πυκνή ομίχλη που έχει καλύψει την πόλη από το πρωί.
Τα κύρια προβλήματα, μέχρι στιγμής, αφορούν στις προσγειώσεις καθώς η τελευταία που έγινε ήταν πτήσης της Ολύμπικ Αιρ (Olympic Air) από την Αθήνα, γύρω στις 8 το πρωί.
Εξαιτίας των προβλημάτων με την ομίχλη, οι αεροπορικές εταιρείες επιλέγουν να μην ξεκινήσουν καν οι πτήσεις προς Θεσσαλονίκη, ενώ η πτήση της Ιζιτζετ (Easyjet) από το Βερολίνο τελικά προσγειώθηκε στην Αθήνα. Οι απογειώσεις γίνονται κανονικά.
kathimerini.gr

Τον έσφαξαν οι Αλβανοί…



  • Στυγερή δολοφονία σε μπαρ της Λαμίας. Στις 4 τα ξημερώματα ο 23χρονος πορτιέρης μπαρ, που βρίσκεται στην οδό Αγνώστου Στρατιώτη 1, έπεφτε νεκρός από τις μαχαιριές τεσσάρων ομοεθνών του, στους οποίους προηγουμένως είχε απαγορεύσει την είσοδο στο νυχτερινό κέντρο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι Αλβανοί ήταν σε κατάσταση μέθης, γεγονός που οδήγησε τον άτυχο 23χρονο στο να τους διώξει από το μαγαζί. Οι δράστες έφυγαν και λίγο αργότερα επέστρεψαν στο μπαρ, ζητώντας εξηγήσεις από το θύμα. Πάνω στον καυγά, τον μαχαίρωσαν. Ο 23χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου ξεψύχησε λίγο αργότερα, ενώ οι δράστες διαφεύγουν την σύλληψη.

  • Για να προσέχουμε τί πίνουμε τώρα στις γιορτές

    Για να προσέχουμε τί πίνουμε τώρα στις γιορτές (17 pics) Δείτε τα ρεζιλίκια όσων πίνουν περισσότερο απ ότι πρέπει, έτσι ώστε τώρα στις γιορτές να είμαστε προσεκτικοί με το αλκοόλ...
    Για να προσέχουμε τί πίνουμε τώρα στις γιορτές (17 pics)
    Για να προσέχουμε τί πίνουμε τώρα στις γιορτές (17 pics)
    Για να προσέχουμε τί πίνουμε τώρα στις γιορτές (17 pics)
    Για να προσέχουμε τί πίνουμε τώρα στις γιορτές (17 pics)

    Αμάξι F1 φτιαγμένο από ψωμί

    Αμάξι F1 φτιαγμένο από ψωμί
    Ταλαντούχοι σεφ από το Royal Plaza στο Scotts Hotel της Σιγκαπούρης δημιούργησαν αυτό το πανέμορφο αμάξι F1 από διάφορα είδη ψωμιού. Χρειάστηκαν συνολικά 14 λίτρα νερού, 15 κιλά ψωμιού, 2 κιλά αλάτι και 549 ώρες σκληρής δουλειάς για να δημιουργήσουν αυτό το αμάξι.

    Οι 10 πιο παράξενες σκάλες της γης

    Οι 10 πιο παράξενες σκάλες της γης

    Από την Αετομηλίτσα στις Αυστριακές Αλπεις και μετά στο Λονδίνο και την Σκωτία!

    Επιτέλους ξεκουράζεται... Στις Αυστριακές Αλπεις και στο χωριό Τουλν, 45 χιλιόμετρα έξω από την Βιέννη βρίσκονται ήδη από την Πέμπτη ο Κώστας και η Νατάσα Καραμανλή μαζί με τα 2 παιδιά τους. Αλλά δεν σταματά εδώ! "Εκτός όμως από την Αυστρία ο πρώην πρωθυπουργός έχει κανονίσει ήδη ακόμη ένα ταξίδι στο... εξωτερικό. Αμέσως μετά τις γιορτές αναμένεται να επισκεφθεί το Λονδίνο. Θα παραμείνει για λίγες ημέρες στη πρωτεύουσα της Αγγλίας και στη συνέχεια θα αναχωρήσει οδικώς για τα Χαϊλαντς της Σκωτίας. Ο Κώστας Καραμανλής θα παραμείνει συνολικά στη Γηραιά Αλβιώνα περίπου μια βδομάδα. Ο πρώην πρωθυπουργός θέλει να δραπετεύσει από την πολιτική, τουλάχιστον για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. " papatzides

    "Τα παρχάρια και λιβαδοτόπια του Πόντου"

    Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο του 2010 με τίτλο "Τα παρχάρια και λιβαδοτόπια του Πόντου" από τις εκδόσεις Ινφογνώμων με φωτογραφίες και αναφορές στη ζωή των θρυλικών Παρχαριών του αλησμόνητου Πόντου.
    Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες: Βιβλιοπωλείο Ινφογνώμων Φιλελλήνων 14, Σύνταγμα τηλ. 2103316036 www.infognomon.gr info@infognomon.గ్ర

    "ΡΟΓΚΑΤΣΑΡΙΑ 2010"

    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓ. ΣΕΙΡΗΝΙΟΥ « ΤΟ ΛΕΙΨΟΚΟΥΚΙ »

    Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 14:00μ.μ στις εκδηλώσεις «ΡΟΓΚΑΤΣΑΡΙΑ 2010» που διοργανώνει ο Σύλλογος μας στην πλατεία στο Μεγάλο Σειρήνι.

    Νεκροί οι Έλληνες ναυτικοί.....


    Θρήνος για τον χαμό των τριών Ελλήνων ναυτικών του «Aegean Wind», οι οποίοι εντοπίστηκαν νεκροί λίγο μετά τις 3:35 τα ξημερώματα μέσα στο πλοίο. Πρόκειται για τον ανθυποπλοίαρχο Γιώργο Ξυπολιτάκο 23 ετών, τον τρίτο μηχανικό Γιώργο Καλφαγιάννη 52 ετών, και τον ηλεκτρολόγο Κωνσταντίνο Μουτσινά 55 ετών. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατος των τριών ναυτικών οφείλεται σε ασφυξία. Στη Βενεζουέλα αναμένεται να μεταβεί αξιωματικός του Λιμενικού, προκειμένου να διευκολυνθεί ο επαναπατρισμός των υπολοίπων Ελλήνων ναυτικών. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει ότι νεκροί εντοπίστηκαν και τέσσερις ναυτικοί από τις Φιλιππίνες. Τα πτώματά τους ανασύρθηκαν ενδιαίτησης του πλοίου. Ωστόσο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ABN της Βενεζουέλας, αλλά και το Reuters και οι εννέα αγνοούμενοι ναυτικοί έχουν χάσει τη ζωή τους, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο ελληνικό πλοίο «Aegean Wind».

    Αποχή σε ένδειξη πένθους

    Ακινητοποιημένα θα έχουν τα ταξί τους, από τις 06:00 σήμερα το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι, σε ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας για τη στυγερή δολοφονία του συναδέρφου τους χθες τα ξημερώματα. Οι οδηγοί ταξί της πόλης της Θεσσαλονίκης, θορυβημένοι για το «μανιακό δολοφόνο» που επιτίθεται σε οδηγούς, θα απέχουν από τη δουλειά τους, κατά τις ώρες που θα πραγματοποιηθεί η κηδεία. Εν τω μεταξύ οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται στο σκοτάδι, καθώς τα ευρήματα είναι ελάχιστα για να οδηγήσουν στο δολοφόνο. zougla.gr