ΣΙΝΕ

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Μακάβρια αποκάλυψη στη Θεσσαλονίκη .....

Άδειο βρήκαν οι γονείς τον τάφο του παιδιού τους που γεννήθηκε πρόωρα τον Απρίλιο του 2009 και απεβίωσε λίγες ημέρες αργότερα. Σύμφωνα με τη νεκροψία ο θάνατος προήλθε από φυσιολογικά αίτια, χωρίς, όμως, να πείσει τους γονείς, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή ζήτησαν εισαγγελική άδεια για εκταφή. Η εκταφή πραγματοποιήθηκε σήμερα στα κοιμητήρια της Θέρμης, αποκαλύπτοντας, δυστυχώς, πως η σορός του βρέφους δε βρίσκονταν στον τάφο του... Σύμφωνα με πληροφορίες, το νεογνό είχε πεθάνει μαζί με άλλα τρία βρέφη, μετά από μία, όπως υποστηρίζεται, ενδονοσοκομειακή λοίμωξη που είχε προσβάλλει το σύνολο της νεογνολογικής κλινικής του Ιπποκρατείου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. Ο λόγος για τον οποίο, οι υποψιασμένοι γονείς επιθυμούσαν την εκταφή ήταν η πραγματοποίηση εξέτασης DNA στο σώμα του βρέφους για να επιβεβαιώσουν το αν το νεκρό παιδί ήταν το δικό τους. Για το γεγονός διενεργείται έρευνα από τις αστυνομικές Αρχές. zougla.gr

Σοκ στην Πάτρα με 39χρονο ασφαλιστή

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Πάτρας η είδηση της σύλληψης 39χρονου ασφαλιστή που κατηγορείται πως ασελγούσε πάνω στα άγουρα κορμάκια δύο μικρών αγοριών. Ο 39χρονος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δελέαζε τα δύο αγοράκια (ηλικίας 8 και 9 ετών) δίνοντάς τους χρήματα προκειμένου να τα ξεμοναχιάζει σε ερημική τοποθεσία και να ικανοποιεί πάνω τους τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν το 8χρονο αγοράκι πήγε στη μητέρα του, της έδωσε τα 5 ευρώ που είχε πάρει από τον 39χρονο και άρχισε να της εξιστορεί με κάθε λεπτομέρεια τα όσα έκανε στον ίδιο, αλλά και στον 9χρονο φίλο του. Η μητέρα αμέσως ειδοποίησε και την οικογένεια του 9χρονου αγοριού, το οποίο με τη σειρά του αφηγήθηκε τα όσα κατ’ επανάληψη είχε περάσει στο σπίτι του Πατρινού ασφαλιστή. Οι γονείς πήγαν στο σπίτι του δράστη και, όπως υποστηρίζουν, ο κατηγορούμενος προσφέρθηκε να τους δώσει χρήματα για να μην τον καταγγείλουν. Οι ίδιοι, όμως, κατήγγειλαν τα πάντα στην αστυνομία και ο 39χρονος συνελήφθη. Από τα όσα είπαν τα μικρά παιδιά στους αστυνομικούς, ο 39χρονος είχε ασελγήσει πολλές φορές πάνω στα άγουρα κορμάκια τους. Μάλιστα, τους έδινε τα χρήματα και τα παρέσυρε σε ερημική τοποθεσία λίγα μόλις μέτρα μακριά από το σπίτι του, αλλά και από τον καταυλισμό όπου ζουν οι μικροί Ρομά με τις οικογένειές τους. Ενα από τα αγόρια κατήγγειλε ότι κατά το παρελθόν ο 39χρονος είχε προσπαθήσει να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί του. Τα δύο αγόρια θα εξεταστούν από ιατροδικαστή, ενώ ο κατηγορούμενος εναντίον του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Ο ίδιος, πάντως, αρνείται όλες τις κατηγορίες εναντίον του.
Espressonews.gr

Την Παρασκευή oι Ευχές στο Νομάρχη

Ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης την Παρασκευή 01 Ιανουαρίου 2010 μετά το πέρας της επίσημης Δοξολογίας που θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Σεργίου, θα Δεχθεί Ευχές για το Νέο Έτος στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «ΠΕΤΡΟΣ ΣΙΟΥΛΗΣ» του Διοικητηρίου Γρεβενών « ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΗΣ».

Εγκαινιάστηκε το νέο Παράρτημα του Κ.Α.Π.Η του Δήμου Γρεβενών στο Βαρόσι

Στο Βαρόσι Γρεβενών, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, εγκαινιάστηκε από τον Δήμαρχο Γρεβενών κ. Γιώργο Νούτσο το νέο παράρτημα του Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Γρεβενών, την Τρίτη 29-12-2009.
Μετά την τελετή του αγιασμού και την ομιλία της κ. Μαρίνας Πιπέργια για την ιστορία και τον ρόλο των Κ.Α.Π.Η., χαιρετισμό απηύθυνε ο...

Γρεβενιώτικη γουρουνοχαρά




Για όλους τους φίλους των Γρεβενών!!!
Μετά την ξαφνική απώλεια του μέλους της Νομαρχιακής Ορχήστρας Κώστα Τσιοτίκα, σε ένδειξη πένθους, η προγραμματισμένη για Αύριο Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009 εκδήλωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών αναβίωσης του Εθίμου της «Γουρουνοχαράς» ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010 την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.
Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ «ΓΟΥΡΟΥΝΟΧΑΡΑΣ»

Ένα από τα σημαντικότερα έθιμα των Γρεβενών, το οποίο αναβιώνουν κάθε χρόνο οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, είναι το έθιμο της «ΓΟΥΡΟΥΝΟΧΑΡΑΣ», έθιμο το οποίο χάνεται στο χρόνο, και έχει να κάνει με τη προετοιμασία του Χοιρινού κρέατος, η οποία γινόταν με εξαιρετική φροντίδα.

Κατά τη διάρκεια της σφαγής, στηνόταν γλέντι με παραδοσιακά προϊόντα όπως «Κουλούρες» που έφτιαχναν οι νοικοκυρές, Τσίπουρο και Κρασί, ενώ οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γευθούν το αποτέλεσμα του λιωσίματος του...