ΣΙΝΕ

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

«Είμαι τέλειος... Έχω όλα τα προσόντα που θέλουν οι γυναίκες»


Από τα σύννεφα έπεσαν οι κάτοικοι στην ήσυχη συνοικία της Χατίκβα στο Τελ Αβίβ όταν ανακάλυψαν ότι ανάμεσά τους ζούσε ένα ιδιόρρυθμος Εβραίος «σοφός» με ένα χαρέμι 30 γυναικών τις οποίες κρατούσε σκλάβες σε άθλια διαμερίσματα. Με αυτές τις γυναίκες- κάποιες από τις οποίες ήταν κόρες του- είχε αποκτήσει 37 παιδιά. Ο 60χρονος Γκοέλ Ρατζόν κατηγορείται από τις αρχές για αιμομιξία και σεξουαλική κακοποίηση. «Τα ευρήματα δείχνουν ότι ο ύποπτος ασκούσε απόλυτο έλεγχο στις γυναίκες του, στα χρήματά τους και τα αγαθά τους», ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο Ρατζόν είχε συντάξει μάλιστα μια λίστα με εντολές για να είναι σίγουρος ότι το χαρέμι του θα ήταν πλήρως υποταγμένο στις επιθυμίες του. Σε περίπτωση που παρέβαιναν τους κανόνες πλήρωναν........ πρόστιμο ή υφίσταντο σωματική τιμωρία. Η εξουσία που ασκούσε ο Ρατζόν στις 30 γυναίκες δεν οφειλόταν στη γοητεία του αλλά στην πειθώ του, που έκανε τα θύματά του να πιστεύουν ότι είχε θεϊκές ιδιότητες. Οι γυναίκες ήταν συντηρητικές ορθόδοξες, ντύνονταν πολύ αυστηρά και στα σώματά τους είχαν τατουάζ με το πρόσωπο και το όνομα του «θεού» τους.

Δεκαεπτά από αυτές είχαν παντρευτεί μαζί του. Όλα τα παιδιά του είχαν ονόματα που προέρχονταν από το δικό τουΓκοέλ, Λυτρωτής στα εβραϊκά.

Κι όμως, ο «Λυτρωτής» δεν ήταν ............

εντελώς άγνωστος. Τον περασμένο χρόνο είχε εμφανιστεί σε μια εκπομπή της ισραηλινής τηλεόρασης μαζί με πολλές από τις γυναίκες του, οι οποίες πληροφόρησαν τους θεατές ότι ο Γκοέλ Ρατζόν είναι ο Μεσσίας. «Είμαι τέλειος... Έχω όλα τα προσόντα που θέλουν οι γυναίκες», αρκέστηκε να δηλώσει ο ίδιος.


Οι 10 εντολές του «Λυτρωτή»

● Καμία γυναίκα δεν πρέπει να παντρευτεί ή να επιτεθεί σε άλλη γυναίκα Πρόστιμο: 2.000 σέκελς (370 ευρώ)
● Καμία γυναίκα δεν κάνει ερωτήσεις στις άλλες Πρόστιμο: 100 σέκελς
● Απαγορεύονται οι συζητήσεις σε άλλα δωμάτια πέρα από το καθιστικό Πρόστιμο: 200 σέκελς
● Καμία γυναίκα δεν πρέπει να κάθεται όταν υπάρχουν πιάτα για πλύσιμο, παιδιά τα οποία πρέπει να φροντίσει κ.λπ.

Πρόστιμο: 2.000 σέκελς
● Όταν δύο γυναίκες συλλαμβάνονται να μαλώνουν θα τιμωρούνται ισότιμα Πρόστιμο: 2.000 σέκελς
● Απαγορεύονται οι ερωτήσεις στον Ρατζόν για το τι κάνει ή πού πηγαίνει Πρόστιμο: 400 σέκελς
● Επιτρέπεται να του ζητήσετε να τον συνοδέψετε, αλλά η άρνηση πρέπει να γίνει δεκτή χωρίς αντιρρήσεις Πρόστιμο: 300 σέκελς
● Καμία γυναίκα δεν πρέπει να παρεμβαίνει σε θέματα που δεν την αφορούν Πρόστιμο: 500 σέκελς
● Οι διαταγές πρέπει να εκτελούνται αμέσως Πρόστιμο: 300 σέκελς
● Καμία γυναίκα δεν πρέπει να δουλεύει όταν ένας άνδρας άνω των 12 ετών βρίσκεται στο σπίτι Πρόστιμο: 3.000 σέκελς

Δεν υπάρχουν σχόλια: