ΣΙΝΕ

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΟΥΠΤΣΙΔΗ

Ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση φροντίσαμε μέχρι σήμερα οι δεσμεύσεις μας απέναντι στο Σύλλογο σας να γίνουν πράξη τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Κουπτσίδης στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ποντίων και Μικρασιατών Γρεβενών το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010. Είμαστε ο μοναδικός Νομός στην Ελλάδα που έχουμε Ένωση Ποντιακών Σωματείων με αριθμό  μελών 10.450 και αυτό λέει πολλά για τη δυναμική και την ενότητα του ποντιακού στοιχείου των Γρεβενών και σε αυτά που οφείλει να κάνει η πολιτεία για εσάς. Στη συνέχεια ο κ. Νομάρχης αναφέρθηκε στο ....
Κέντρο Ποντιακού Πολιτισμού, στο σπίτι των ποντίων, το οποίο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Γρεβενών, τονίζοντας ότι η μελέτη την οποία εκπονεί η Αν Γρε είναι έτοιμη. Το κτίριο το οποίο θα έχει κατεύθυνση προς την Ανατολή όπως το ζήτησαν τα μέλη της Ένωσης, είναι προϋπολογισμού περίπου 1.800.000,00€ έχει ήδη προγραμματισθεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα των έργων που δημοπρατούνται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών για το έτος που διανύουμε. Βέβαια θα χρειασθούμε για την ολοκλήρωση του έργου την βοήθεια του Βουλευτή και της πολιτείας. Δεσμεύθηκε ότι φέτος με χρηματοδότηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης θα ξεκινήσει η κατασκευή του «σπιτιού των ποντίων». Ένα σπίτι το οποίο θα στεγάσει την ιστορία των Ποντίων που εγκαταστάθηκαν στα Γρεβενά, ένα σπίτι γεμάτο μνήμες και αναφορές για τις αλησμόνητες πατρίδες των προγόνων μας, ένα σπίτι για τις νεότερες γενεές.
Να τονίσουμε ότι οι παρευρισκόμενοι έμειναν κατενθουσιασμένοι με τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου οι στολές των οποίων χρηματοδοτήθηκαν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας της Ν.Α. Γρεβενών κ. Μαρκόπουλος και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Κοψαχείλης. Το ίδιο βράδυ ο Νομάρχης κ. Κουπτσίδης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κιβωτού κ. Ελευθεριάδη παρέστησαν στο χορό των Κιβωτιανών Ημαθίας. Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010 ο Νομάρχης κ. Κουπτσίδης παρέστη στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κυνηγετικού Συλλόγου η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία του Δ.Δ. Αμυγδαλεών. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας της Ν.Α. κ. Μαρκόπουλος, η Αντινομάρχης κ. Ντάγκα – Μπιρμπίλη και οι κ.κ. Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Κοψαχείλης και Παλέγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: