ΣΙΝΕ

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Αποκαρδιωτική εικόνα στον ΟΣΦΠ

Αποκαρδιωτική εικόνα
«Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες». Απολύτως σωστό και αυταπόδεικτο στην περίπτωση του Ολυμπιακού. Λάθη μηνών σε κάθε επίπεδο, οδηγούν τους «ερυθρόλευκους» στο μεγαλύτερο πισωγύρισμα της ιστορίας τους. Ο Ολυμπιακός του Τσάμπιονς Λιγκ και των 12 πρωταθλημάτων σε 13 χρόνια, δείχνει βαριά άρρωστος. Η εικόνα που παρουσιάζει στο γήπεδο είναι αποκαρ......διωτική και το χειρότερο, δύσκολα αναστρέψιμη
Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ανέλαβε να βγάλει την ομάδα από το αγωνιστικό τέλμα, όμως διαπίστωσε με τον πιο σκληρό τρόπο, ότι το έργο του είναι ιδιαιτέρως δύσκολο. «Οι παίκτες μου δεν έχουν αυτοπεποίθηση», εξομολογήθηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Βόσνιος προπονητής του Ολυμπιακού. Πρόβλημα αυτοπεποίθησης. Όχι για μια μικρή επαρχιακή ομάδα, αλλά για τον πρωταθλητή Ελλάδας!
Οι παίκτες, κοντεύουν να πάψουν να πιστεύουν ότι μπορούν ακόμα να κάνουν πρωταθλητισμό! Μέσα σε 8 μήνες, μια ομάδα-φόβητρο για κάθε αντίπαλο στο Καραϊσκάκη, μετατράπηκε σε έναν αντίπαλο, ο οποίος δεν εμπνέει καν σεβασμό! Οι αγκαλιές του Λούα Λούα με το Ντουντού, το Ντάρμπισιρ, το Ζεβλάκοφ και το Ντάτολο λίγο πριν από τις αλλαγές του Μπάντοβιτς, έδειχναν ξεκάθαρα πως οι παίκτες του Ολυμπιακού ψάχνουν τρόπους να τονώσουν τα καταβαραθρωμένο ηθικό τους.

Έχασαν αυτό που τους κρατούσε στη ζωή

Κόντρα στον ΠΑΟΚ, μια ομάδα με εξαιρετική φυσική κατάσταση, ταχύτητα, καλή κυκλοφορία της μπάλας, σαφή αγωνιστικό προσανατολισμό, αγωνιστική πειθαρχία και ξεκάθαρο σχέδιο νίκης, αποτυπωμένο άριστα στον αγωνιστικό χώρο, ο Ολυμπιακός έμοιαζε ακόμα πιο γυμνός, ακόμα πιο μίζερος. Αργός, νωθρός, χωρίς ανάσες μετά το 60', άναρχος, χωρίς αρχή και τέλος, με στοιχεία αλάνας στο παιχνίδι του.
Οι παίκτες είχαν χάσει εδώ και καιρό την εμπιστοσύνη τους προς τον προπονητή. Η ανάγκη της αυτοσυντήρησης, τους υποχρέωνε να λειτουργούν στο παιχνίδι κατά το δοκούν! Και όταν μάθεις να κάνεις του κεφαλιού σου, θα το επαναλάβεις όταν ένα παιχνίδι δε σου βγαίνει. Όταν οι ανάσες είναι ανεπαρκείς για να κερδίσεις και ο εκνευρισμός σε κάνει έρμαιό του
Ο νικητής του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έχασε και το τελευταίο στοιχείο που τον διατηρούσε στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Το πάθος. Οι περισσότεροι παίκτες απώλεσαν ακόμα και αυτό το συστατικό, το οποίο στο παρελθόν τους χάρισε τίτλους. Γιατί, μπορεί στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ να έβλεπες από τη μία το συγκινητικό Μέλμπεργκ να μαζεύει τα ασυμμάζευτα και το Γκαλίτσιο να παλεύει με το ένα χέρι αχρηστευμένο, απ' την άλλη -όμως- υπήρχε ο Ντιόγκο που θύμιζε παλαίμαχο, ο Μαρέσκα και ο Όσκαρ, οι οποίοι δεν κέρδισαν ούτε μία κόντρα! Σε ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ!
Η οργή του κόσμου της ομάδας, ξεχείλισε και όπως ήταν λογικό, εκφράστηκε ωμά. Για πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια, οι παίκτες δεν πήγαν καν στο Ρέντη για να πάρουν τα αυτοκίνητά τους. Έφυγαν με ταξί από το γήπεδο, αφού πρώτα χρειάστηκε να μείνουν για μιάμιση ώρα στα αποδυτήρια, προκειμένου να αδειάσει το "Καραϊσκάκης".
Ο κόσμος εξέφρασε την αγανάκτησή του, ζητώντας για πρώτη φορά τόσο επιτακτικά, την αποχώρηση του Σωκράτη Κόκκαλη από τον Ολυμπιακό. Η απογοήτευση είναι τεράστια, όπως και η αμφισβήτηση που υπάρχει για τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ. Τα λάθη της διοίκησης του Ολυμπιακού είναι πολλά και επαναλαμβανόμενα, όμως ο μηδενισμός είναι η χειρότερη αντίδραση που μπορεί να υπάρξει.
Η διοικητική σταθερότητα, την οποία έχει προσφέρει ο Σωκράτης Κόκκαλης στους «ερυθρόλευκους», δε μπορεί να αμφισβητηθεί. Οι τίτλοι που έχουν κατακτηθεί επί ημερών του, δεν είναι τυχαία, επαναλαμβανόμενα γεγονότα. Ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί στη θέση της σημερινής ΑΕΚ, σε μια εποχή όπου η λέξη «πρωτάθλημα» ήταν απαγορευτική. Μια περίοδος, η οποία ονομάστηκε «πέτρινα χρόνια» και καλό είναι να μην την ξεχνάει κανείς
Αλαζονεία και στασιμότητα πληρώνονται αναδρομικά
Αυτό δε σημαίνει ότι η αγανάκτηση και η απογοήτευση δεν θα πρέπει να εκφράζονται. Πάνω απ' όλα όμως, οι αιτίες που τα προκαλούν θα πρέπει να γίνονται αντιληπτές από την ίδια τη διοίκηση. Γιατί η αλαζονεία και η στασιμότητα, πληρώνονται αναδρομικά! Γιατί η επιστροφή του προέδρου του Ολυμπιακού στην Ελλάδα μετά από 40 μέρες και η επίσκεψή του στο Ρέντη, δε μπορεί να διορθώσει λάθη μηνών, ή έστω να τα μακιγιάρει επαρκώς, προκειμένου να διεκδικήσει η ομάδα το πρωτάθλημα.
Η ψυχραιμία σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι τόσο δυσεύρετη όσο και απαραίτητη. Ο ρεαλισμός του Νικοπολίδη, θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα. «Υπό αυτές τις συνθήκες, δε διεκδικούμε πρωτάθλημα! Όχι λόγω του -8, αλλά λόγω της εικόνας μας». Απολύτως σαφές Γιατί η εμπειρία του Νικοπολίδη, του επιτρέπει να καταλαβαίνει καλύτερα από τον καθένα, ότι αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο, το χαμένο πρωτάθλημα θα είναι πταίσμα μπροστά σε όσα θα συμβούν στο ποδοσφαιρικό τμήμα
Συντάκτης: Βασίλης Μπακόπουλος
Πηγή: Sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια: