ΣΙΝΕ

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός, ύστερα από 8 χρόνια!

Ο Ολυμπιακός έβαλε φρένο στην κυριαρχία του Παναθηναϊκού που κατακτούσε πέντε σερί χρονιές το τρόπαιο και στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος για το 2010! Με το 68-64 ο Ολυμπιακός κερδίζει τον πρώτο του τίτλο στο μπάσκετ από το 2002 όταν είχε πάρει το Κύπελλο με προπονητή τον Σούμποτιτς.

Το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν η εξαιρετική άμυνα με 40 κερδισμένα ριμπάουντ (έναντι 30 του Παναθηναϊκού) και το καταπληκτικό παιχνίδι του Μίλαν Τεόντοσιτς που πέτυχε 22 πόντους,  είχε 4 κλεψίματα και βοήθησε την ομάδα του να χτίσει διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο. Στον αντίποδα, σχεδόν όλα τα ατού του Παναθηναϊκού (Διαμαντίδης, Γιασικεβίτσιους, Σπανούλης) βρέθηκαν σε κακή μέρα, ενώ ήταν χαρακτηριστική και η αστοχία των «πρασίνων» στα τρίποντα (6 στα 19).
Στο ξεκίνημα του τελικού οι δυο ομάδες έριξαν το βάρος στην άμυνα και το σκορ ήταν χαμηλό (15-18) στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να παρουσιάζει ελαφρώς καλύτερη ισορροπία. Στη δεύτερη περίοδο, το ματς απέκτησε πιο γρήγορο ρυθμό, με τον Ολυμπιακό προς το τέλος του ημιχρόνου να ισορροπεί τα πράγματα και να παίρνει προβάδισμα έξι πόντων. Έπαιξε καταλυτικό ρόλο η πολύ καλή άμυνα που έβγαλαν σ’ αυτό το χρονικό σημείο οι «ερυθρόλευκοι» αλλά και οι λύσεις που έδιναν στην επίθεση ο Τεόντοσιτς και ο Κλέιζα.
Η αντεπίθεση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν μάζευε τα επιθετικά ριμπάουντ το ένα πίσω από το άλλο και τον Τεόντοσιτς να κάνει ό,τι θέλει και να οδηγεί την ομάδα του στο +10 στο 27’ (48-38). Ο Παναθηναϊκός ήταν  εγκλωβισμένος στην πολύ δυνατή άμυνά του αντιπάλου του και δεν έβρισκε λύσεις επιθετικά.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο με τον αέρα των 8 πόντων ο Ολυμπιακός ήλεγξε τον ρυθμό, η διαφορά έφτασε και στο +11 τρία λεπτά πριν το τέλος, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και μείωσε σε 64-61. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Γιάννης Μπουρούσης κάρφωσε εντυπωσιακά και 10’’ πριν το τέλος η διαφορά πήγε στο +5. Ο Διαμαντίδης δεν ήθελε να πιστέψει πως θα έχανε αυτόν τον τίτλο, εκτόξευσε τρίποντη βόμβα, 66-64, στα 6΄΄ και όλα τέλειωσαν όταν ο ΜVP του τελικού, Μίλος Τεόντοσιτς κέρδισε φάουλ, δεν λάθεψε, 68-64 και ο Ολυμπιακός ήταν πια Κυπελλούχος Ελλάδας για 8η φορά στην ιστορία του. 
Διαιτητές: Βορεάδης, Μουζάκης, Γκόντας
Τα δεκάλεπτα: 15-18, 37-31, 50-42, 68-64.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 3 (1), Πεν 7 (2), Τσίλντρες 7, Βούιτσιτς 4, Μπουρούσης 8, Χαλπερίν, Κλέιζα 12 (1), Μαυροκεφαλίδης 2, Βασιλόπουλος, Σχορτσιανίτης 3, Τεόντοσιτς 20 (3)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς):  Τέπιτς, Σπανούλης 4, Περπέρογλου 6 (2), Μπατίστ 10, Φώτσης 2, Χέισλιπ 6, Νίκολας 10 (2), Διαμαντίδης 12 (2), Πέκοβιτς 12, Γιασικεβίτσιους 2
Διαβάστε τι δήλωσαν μετά τον τελικό οι νικητές και οι ηττημένοι
.enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: