ΣΙΝΕ

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ !!! Αυτοκτονία στην Κρήτη!



Ο Ολυμπιακός πλήρωσε το κακό του δεύτερο ημίχρονο και έμεινε στο 1-1 με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο. Τοροσίδης (29') και Μπούντιμιρ (85') 
Ο Ολυμπιακός γνώριζε ότι το παιχνίδι στο Παγκρήτιο ήταν σαν τελικός. Ήταν ο πρώτος από τους οκτώ που απέμεναν για να πάρει την κούπα. Η ομάδα δεν αντεπεξήλθε και έμεινε στο 1-1 με τον Εργοτέλη πετώντας στα… σκουπίδια δύο πολύ σημαντικούς βαθμούς. Ο Ολυμπιακός ήταν καλός στο πρώτο μέρος ή για να ακριβολογούμε ουσιαστικός, αλλά στην επανάληψη ήταν τραγικός. Η ομάδα ήταν άθλια και το πλήρωσε. Δεν κρατούσε την μπάλα, έδινε την κατοχή στον Εργοτέλη και ο Μπούντιμιρ μας τιμώρησε στο 85ο λεπτό. Έκανε βήματα προς τα πίσω ο Ολυμπιακός με αυτή την απώλεια βαθμών στο πιο κρίσιμο παιχνίδι, αλλά.......
είναι μέσα στο… κόλπο. Ας δούμε πως διαμορφώθηκε αυτό το 1-1 στην Κρήτη.

Ο Μπάντοβιτς όπως αναμενόταν δεν άλλαξε το επιτυχημένο σύστημα που εφαρμόζει. Έπαιξε με Νικοπολίδη στο τέρμα, Ζεβλάκοφ δεξί μπακ, Λεονάρντο αριστερό και στο κέντρο της άμυνας με τους Αβραάμ και Μέλμπεργκ. Στα χαφ μπροστά τους έπαιξε ο Λεντέσμα έχοντας δεξιά τον Τοροσίδη και αριστερά τον Στολτίδη. Η τριπλέτα της επίθεσης ήταν οι Ντάτολο (αριστερά), Λούα Λούα (δεξιά) και Ντάρμπισιρ στην κορυφή της επίθεσης. Οι Πειραιώτες μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο πρώτο λεπτό αν ο Τοροσίδης δεν είχε χάσει το κοντρόλ θα είχε βρεθεί μόνος απέναντι από τον Δασκαλάκη. Η ομάδα είχε ηρεμία και ψυχραιμία και ο Εργοτέλης προσπάθησε να αιφνιδιάσει πιέζοντας πολύ ψηλά και ασφυκτικά. Για τα πρώτα 15 λεπτά η ομάδα μας είχε πρόβλημα από την τακτική που ακολουθούσε ο Εργοτέλης, αλλά στην συνέχεια προσαρμόστηκε.

Άλλαζαν γρήγορα την μπάλα, ενώ πραγματικός "βράχος" ήταν μπροστά από τα στόπερ ο Λεντέσμα, ο οποίος έκανε σπουδαίο παιχνίδι. Εξαιρετική συνεργασία είχε η αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού με τους Ντάτολο και Λεονάρντο να δημιουργούν προβλήματα στην άμυνα του Εργοτέλη, καθώς έβγαιναν πολύ γρήγορα. Από το 20ο λεπτό ο Θρύλος είχε αρχίσει να… κατασκηνώνει στην περιοχή του Εργοτέλη. Έτσι στο 27' ο Ντάτολο με εκτέλεση φάουλ έβαλε την μπάλα στην περιοχή, ο Ρουμπάκης κατεδάφισε τον Τοροσίδη και ο Σπάθας σωστά έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Λούα Λούα στο 29' ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά ο Δασκαλάκης τον "ψάρωσε" και απέκρουσε για να έρθει ο Τοροσίδης και με κεφαλιά να κάνει το 0-1. Ο Θρύλος έβαλε το γκολ που χρειαζόταν πάρα πολύ και από εκείνο το σημείο και μετά είχε πάρει την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα. Έψαξε και δεύτερο γκολ η ομάδα μας, αλλά δεν μπόρεσε να το πετύχει, ενώ η άμυνα του Εργοτέλη είχε πολύ σοβαρά προβλήματα από τις συνεχόμενες αλλαγές θέσεων των Λούα Λούα και Ντάρμπισιρ. Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Ολυμπιακός… έκατσε, ο Εργοτέλης έψαξε την ισοφάριση, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία μας. Οι Κρητικοί είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο από την αρχή του αγώνα και το 0-1 του πρώτου μέρους ήταν απόλυτα δίκαιο.

Στην επανάληψη, πάντως, το σκηνικό άλλαξε πολύ και δυστυχώς προς το χειρότερο για τον Ολυμπιακό μας. Ο Εργοτέλης μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και από την αρχή φρόντισε να πάρει τα ηνία του αγώνα. Ειδικά από το 60' και μετά οι Κρητικοί κυριάρχησαν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο. Είχαν τον έλεγχο του ματς, αφού είχαν κερδίσει κατά κράτος την μάχη του κέντρου από τον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" από την πλευρά τους επιδόθηκαν σε ένα απίστευτο ρεσιτάλ λαθών. Πολλά προσωπικά λάθη από τους παίκτες μας που επέτρεπαν στον Εργοτέλη να έχει την κατοχή της μπάλας, να βγαίνει εύκολα στην επίθεση και να δημιουργεί καταστάσεις.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν σοβαρά προβλήματα, αφού δεν κρατούσαν καθόλου την μπάλα στα πόδια τους και το πρώτο… καμπανάκι χτύπησε στο 62' όταν ο Μέλμπεργκ έδιωξε την μπάλα πάνω από την γραμμή μετά από σουτ του Σασιασβίλι. Δυστυχώς, αλλά το μήνυμα δεν το έλαβε κανείς, τα χαφ δεν λειτουργούσαν καλά, δεν κρατούσαν την μπάλα και στο 67' ο Μπαλάφας έκανε κοντινό σουτ και ο Νικοπολίδης εντυπωσιακά κράτησε το 0-1. Ο Θρύλος έπαιζε με την φωτιά, αλλά ο Σπάθας στο 77' τον… τσουρούφλισε. Μπορεί να έδωσε το πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά σε αυτό το χρονικό σημείο αρνήθηκε να δείξει ξανά την άσπρη βούλα όταν ο Τζούνιορ ανέτρεψε καθαρά τον Τοροσίδη μέσα στην περιοχή. Δυστυχώς, αλλά φαινόταν ότι η ομάδα είχε σοβαρότατο πρόβλημα και τελικά μετά από συνεχόμενα λάθη το πλήρωσε στο 85'. Ο Μπάντοβιτς φοβόταν τον Μπούντιμιρ και τελικά αυτός ήταν που μας έκανε την ζημιά όταν από κοντά έκανε το 1-1. Ο Θρύλος απείλησε ξανά στις καθυστερήσεις με καρφωτή κεφαλιά του Αβραάμ, αλλά ο Δασκαλάκης απέκρουσε. Η ομάδα μας έχασε έτσι δύο σημαντικούς βαθμούς και έκανε βήματα προς τα πίσω στην προσπάθεια της να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γελαδάρης, Χίμπλινγκερ, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Ρομάνο, Μπαλάφας, Μπέτο (68' Ορφανός), Λεάλ (78' Βερπακόφσκις), Μπούντιμιρ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπάντοβιτς):
Νικοπολίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Λεονάρντο, Στολτίδης, Τοροσίδης, Λεντέσμα, Λούα Λούα, Ντάτολο, Νταρμπισάιρ (63' Ντιόγο, 83' Μήτρογλου).http://gavros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: