ΣΙΝΕ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΠΥΡΣΟΣ ΕΠΕΛΑΥΝΕΙ

Συντάχθηκε απο τον Σάκης Ζιώγας 
 ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ;
Με αφορμή την παρουσία μου στο αγώνα του ΠΥΡΣΟΥ με τον ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, στο γήπεδο της Ευκαρπίας στις 3-2-2010, θέλω να συγχαρώ την ομάδα του ΠΥΡΣΟΥ για το καλό αποτέλεσμα εκτός έδρας, να συγχαρώ τον προπονητή και την Διοίκηση, αλλά και τους φιλάθλους των Γρεβενών που ήταν η πλειοψηφία στο γήπεδο και επιβεβαιώνουν προφανώς όσα παρακάτω καλοπροαίρετα σχολιάζω: Το Δημοτικό Στάδιο του ΜΑΚΕΔOΝΙΚΟΥ ήταν μεγαλοπρεπές. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν άψογος σε σχέση με τον δικό μας στο αγώνα της Κυριακής με την Επανωμή. Οι προβολείς του γηπέδου επιβλητικοί στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, έδιναν την εντύπωση ενός σοβαρού αθλητικού σωματείου. Τα γραφεία και οι βοηθητικοί χώροι του γηπέδου αξιοζήλευτοι, με συνθήκες ευρωπαϊκές, όπως αρμόζει σε αθλητές και νέους αγαπάνε το ευ αγωνίζεσθαι. Οι κερκίδες με στέγαστρο δέσποζαν ολόγυρα στον αγωνιστικό χώρο, στις τέσσερες πλευρές του γηπέδου, για να φιλοξενήσουν, 300 φιλάθλους του ΠΥΡΣΟΥ, που αψήφησαν το κρύο και την χιλιομετρική απόσταση από τα Γρεβενά και μόνο 20-30 φιλάθλους του Μακεδονικού. 
Ρωτήθηκα εκεί από ενεργούς πολίτες, που συμμετέχουν στα αθλητικά δρώμενα, γιατί ο ΠΥΡΣΟΣ και οι άλλες ομάδες των Γρεβενών, δεν δικαιούνται τέτοιες συνθήκες άθλησης και πιο πολύ, οι Γρεβενιώτες φίλαθλοι δεν απολαμβάνουν την άνεση να παρακολουθήσουν τα αθλητικά γεγονότα.  
Προς απάντηση της εύλογης απορίας των συμπατριωτών μου,  
Παραθέτω το έγγραφο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που απευθύνεται στο Δήμο Γρεβενών , υπ αριθμ. πρωτ. 247/9-1-2004, με θέμα «Έγκριση δημοπράτησης του έργου Ανακατασκευή – βελτίωση Δημοτικού Σταδίου», προϋπολογισμού 2.800.000 Ευρώ και εγκεκριμένο προϋπολογισμό 2.347.763 Ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ 2004». Το έργο αυτό δημοπρατήθηκε και ορίσθηκε ημερομηνία του δημόσιου διαγωνισμού, τον Απρίλιο του 2004, αλλά όμως το πολιτικό σκηνικό είχε αλλάξει. 
Δυστυχώς η φιλοσοφία τότε της Κεντρικής Διοίκησης, αλλά και της αντιπολίτευσης στο Δήμο, ήταν ότι , ανάλογο ΣΤΑΔΙΟ θα γίνει στα Γρεβενά με την σύμπραξη του ιδιωτικού και δημόσιου και οι παραπάνω εγκεκριμένοι πόροι μετακινήθηκαν σε αθλητικά έργα της Θεσσαλονίκης. 
Εμείς επιμένουμε ότι τα Γρεβενά έστω και τώρα δικαιούνται ένα στάδιο ανάλογο με τους φιλάθλους τους και την πορεία της ομάδας τους. Τη δύναμη την έχουν στα χέρια τους οι φίλαθλοι πολίτες . Στον αθλητισμό η κομματική πολιτική, δεν έχει θέση. Σήμερα στα πράγματα βρίσκονται ευήκοα ώτα.
                 Θεσσαλονίκη 3-2-2010      
ΣΑΚΗΣ ΖΙΩΓΑΣδικηγόρος 
π. Δήμαρχος Γρεβενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: