ΣΙΝΕ

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Φανός στο Μεγάλο Σειρήνι
Αναβίωσε και φέτος το πατροπαράδοτο έθιμο του Φανού στο Μεγάλο Σειρήνι. Κάτω από σφορδή χιονόπτωση η βραδιά ήταν μαγική. Μέσα σε βροχή από νιφάδες χιονιού αντί για σερπαντίνες και κονφετί, τα πειράγματα έδιναν και έπαιρναν.
Οι Σειρηνιώτες κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία του χωριού. Μαζί με τους μεζέδες, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάλου Σειρηνίου "ΤΟ ΛΕΙΨΟΚΟΥΚΙ", πρόσφερε δωρεάν και άφθονο κόκκινο κρασί τοπικής παραγωγής.
΄Ηταν μια ανεπανάληπτη γιορτή. Το χιόνι δεν εμπόδισε να πάνε χαμένες οι ετοιμασίες και η χαρούμενη αναστάτωση της ημέρας για την υποδοχή των φίλων και των επισκεπτών, που φέτος δυστυχώς ήταν λιγοστοί, επειδή η πρόσβαση ήταν αρκετά δύσκολη. Η "ΤΣΑΚΙΡΑ" έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα και κάλεσε τον κόσμο για το άναμμα του φανού. ΄Ετσι άρχισε το ξεφάντωμα. Η καταπληκτική ορχήστρα του Αγίου Γεωργίου, με μουσικούς ακούραστους, έδινε τον τόνο.
Το κέφι άρχισε ν΄ανεβαίνει σιγά - σιγά και καμιά ώρα αργότερα, καθώς το κρασί άρχισε να κυκλοφορεί και να ζεσταίνει πνεύμα και πόδια, ο χορός γύρω απ' το φανό μεγάλωσε.
Γύρω από το Φανό, το γλέντι συνεχίστηκε για αρκετές ώρες με σκωπτικά και παραδοσιακά τραγούδια της Αποκριάς.
Δείτε περισσότερα εδώ
Καλή Σαρακοστή

Δεν υπάρχουν σχόλια: