ΣΙΝΕ

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Μουσείο Ποντιακού Ελληνισμού θέλει ο Π. Ψωμιάδης

Μουσείο Ποντιακού Ελληνισμού σχεδιάζει να λειτουργήσει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε ακίνητο που παραχωρεί η Κτηματική Εταιρία του δημοσίου στη νομαρχία Θεσσαλονίκης, για να στεγαστεί το Κέντρο Ανάπτυξης και Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας.

Το θέμα της παραχώρησης του διατηρητέου κτιρίου, εμβαδού 451 τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκεται στην περιοχή Λαδάδικα, συζητήθηκε στο νομαρχιακό συμβούλιο.

Η πλευρά Ψωμιάδη επέμενε ότι "είναι καλό να πάρουμε το κτίριο επ αόριστον και να αξιοποιηθεί από τη νομαρχία για τη στέγαση διαφόρων δραστηριοτήτων, όπως για παράδειγμα τη λειτουργία Μουσείου Ποντιακού Ελληνισμού".

Άλλοι νομαρχιακοί σύμβουλοι όμως, από την αντιπολίτευση επισήμαναν ότι "η νομαρχία θα χρειαστεί να ρίξει αρκετά χρήματα για να διαμορφώσει κατάλληλα ένα κτίριο, που μπορεί λίγο αργότερα να πωληθεί απ την Κτηματική Εταιρία ή να διατεθεί στο πλαίσιο κάποιων ανταλλαγών".

"Δεν υπάρχει θέμα να χάσει χρήματα η νομαρχία. Το κτίριο θα ανακαινισθεί με χρήματα από Ευρωπαικά προγράμματα, καθώς είναι διατηρητέο και πάντα βήμα - βήμα με τη συνδρομή των αρχαιολόγων", διαβεβαίωσε ο αντινομάρχης Ευθύμης Φωτόπουλος.

Το Κέντρο Ανάπτυξης και Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας λειτουργεί σήμερα στην περιοχή της Σταυρούπολης.

Πηγή:e-pontos

Δεν υπάρχουν σχόλια: