ΣΙΝΕ

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Θρύλε θυμήσου...»

Ολοι ήταν εκεί. Κανείς δεν ξεχνά...Η οικογένεια του Ολυμπιακού τίμησε μέσα σε κλίμα συγκίνησης τη μνήμη των 21 αδερφών μας που χάθηκαν στις 8 Φλεβάρη του 1981. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και υπό την παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκε το Σάββατο στο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου Καραϊσκάκη το μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας της Θύρας 7.

Οι Σωκράτης Κόκκαλης, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Γιάννης Συγγελίδης, καθώς και πλήθος παραγόντων του Ολυμπιακού, βουλευτές, παλαίμαχοι και τοπικοί παράγοντες βρέθηκαν στον χώρο, 29 χρόνια μετά την τραγωδία στο ντέρμπι εναντίον της ΑΕΚ. Για μία ακόμα φορά το σύνθημα «αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε», ακούστηκε δυνατά από όλους τους παρευρισκόμενους, ως ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη των 21 νεκρών οπαδών.Το παρών έδωσε σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού αλλά και οι ομάδες μπάσκετ, βόλει, πόλο, κ.α

Μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας, αναγνώστηκαν τα ονόματα των 21 θυμάτων με το συγκεντρωμένο πλήθος να φωνάζει «παρών» έπειτα από το καθένα ξεχωριστά και στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των θυμάτων, ενώ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή από τους παρευρισκόμενους.
Η συγκίνηση έγινε ανατριχίλα όταν ένας από τους οδηγούς ταξί που μετέφεραν στο νοσοκομείο οπαδούς του Ολυμπιακού μετά την τραγωδία, παρέδωσε μία σημαία του συλλόγου με το αίμα ενός από τα θύματα του συμβάντος, η οποία και θα κατατεθεί στο μουσείο του Θρύλου.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ήρθαν εδώ που μετά από 29 χρόνια τιμούν τη μνήμη των νεκρών. Μία μέρα με μεγάλες αντιφάσεις για τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός είναι η λατρεμένη μας ομάδα και τη στηρίζουμε πάντα. Οι χαρές είναι πιο μεγάλες όταν έρχονται μετά τα δύσκολα.Έχουμε όλοι υποχρέωση απέναντι σε αυτά τα αδικοχαμένα παιδιά. Να στηρίζουμε δυνατά την ομάδα για την οποία θυσιάστηκαν. Οφείλουμε να δείχνουμε στους γονείς τους την αγάπη μας. Η παρουσία μας στην ημέρα της μνήμης, είναι μία μικρή μόνο απόδειξη», ήταν κάποια από τα λόγια της Λόλας Νταϊφά, μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός το 1981.

gavros

Δεν υπάρχουν σχόλια: