ΣΙΝΕ

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Posted: 16 Feb 2010 09:01 PM PST
Στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών εορτών του 2010, «Καρναβάλι Ξάνθης» που φέτος ονομάσθηκε «ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ» επειδή η μεγάλη παρέλαση και λήξη των εκδηλώσεων, στις 14 Φεβρουαρίου, συμπίπτει με την γιορτή των ερωτευμένων, η δημοτική επιχείρηση ανάπτυξης του Δήμου Ξάνθης πραγματοποίησε την Τσικνοπέμπτη 4 Φεβρουαρίου «βραδιά παραδοσιακών γεύσεων».
Την βραδιά αυτή γιορτάζουν οι πολιτιστικοί-λαογραφικοί σύλλογοι της πόλης με χορό, μουσική και παραδοσιακά εδέσματα.
Συμμετείχαν οι:


- Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης
- Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης
- Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Ξάνθης «ο Λεπενιώτης»
- Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες»
- Κρητική Αδελφότητα Ν. Ξάνθης
- Σύλλογος Κιμμερίων Ν. Ξάνθης «ο Αμφέραος»
- Σύλλογος Εβριτών
- Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης και
- Αρμενική Κοινότητα.
Στα όμορφα τραπέζια, περιμετρικά του τερέν του κλειστού αθλητικού κέντρου «Φίλιππος Αμοιρίδης», κάθε σύλλογος παρουσίασε αντιπροσωπευτικές γεύσεις του χώρου που εκπροσωπούσε.
Το τμήμα γυναικών του συλλόγου μας ετοίμασε βαρένικα, πιροσκί, τελλή πισία, λαχανοντολμάδες, γλυκά κ.ά., τα οποία διέθεσε στους επισκέπτες της εκδήλωσης.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του τμήματος γυναικών του συλλόγου μας κ. Σαριπανίδου Μαρίας ήταν το πρώτο στέκι που πούλησε όλη την πραμάτεια του, γεγονός που δείχνει το ενδιαφέρον και την αγάπη, του Ξανθιώτικου λαού και όχι μόνον, στις γεύσεις των Ποντιακών φαγητών.
Η Ξανθίππη Καραθανάση ταξίδεψε με μικτή ορχήστρα (λαϊκή–παραδοσιακή) σε ένα δυναμικό, γεμάτο πρόγραμμα με γνωστά τραγούδια που ενθουσίασαν και συγκίνησαν το κοινό που αθρόα παραβρέθηκε για να γιορτάσει την Τσικνοπέμπτη.
Και του χρόνου
Ο Γ. Γραμματέας
Ταβουλτσίδης Βασίλειος


Ο Πρόεδρος
Ρωμανίδης Θεόδωρος 

epontos

Δεν υπάρχουν σχόλια: