ΣΙΝΕ

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Συλλήψεις ατόμων που διένειμαν παράνομα το τηλεοπτικό σήμα της NOVA

Δέκα άτομα συνελήφθησαν συνολικά με την κατηγορία για παράβαση των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ΄ επάγγελμα και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών κατ΄ εξακολούθηση επειδή διένειμαν παράνομα το τηλεοπτικό συνδρομητικό σήμα του μπουκέτου καναλιών της Nova.


Συγκεκριμένα, από τους δέκα συλληφθέντες οι οχτώ είναι ελληνικής καταγωγής και οι δυο αλλοδαποί ενώ άλλοι τρεις Έλληνες βαρύνονται με κατηγορίες ωστόσο δε συνελήφθησαν λόγω του ότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις αυτόφωρου. Οι συλλήψεις προήλθαν έπειτα από καταγγελία της εταιρίας Multichoice Hellas που παρέχει τις υπηρεσίες της Nova για παράνομη διανομή τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος του μπουκέτου καναλιών της Nova όταν κάποιοι με τη χρήση ειδικών συσκευών τύπου Dreambox, υπέκλεπταν, αποκρυπτογραφούσαν και διένειμαν οργανωμένα μέσω Διαδικτύου σε διάφορους χρήστες που είχαν παρόμοιες συσκευές.
Η ζημιά που προέκυψε από τις υποκλοπές την περίοδο 2008-9 ανέρχεται για το ελληνικό Δημόσιο στα 30.520.000 ευρώ.
Οι συλλήψεις ύστερα από συντονισμένες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Σύρο, Δράμα και Κόρινθο. Τη στιγμή της εφόδου διαπιστώθηκε πως μοιράζονταν παράνομα σε 1.558 χρήστες του Ιντερνετ ηλεκτρονικά "κλειδιά" αποκωδικοποίησης για τα κανάλια του Nova, με αντίτιμο χαμηλότερο από το αντίστοιχο της εταιρίας.
Στα σπίτια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 48 αποκωδικοποιητές dreambox, 14 αναγνώστες ψηφιακών καρτών, 45 κάρτες τύπου "GAMMA", δύο φορητές συσκευές αποθήκευσης, 28 σκληροί δίσκοι, 27 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών και διάφορα άλλα πειστήρια. 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: