ΣΙΝΕ

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Δήλωση Βουλευτή Ν. Γρεβενών κ. Θανάση Χαντάβα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης των Γρεβενών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου παρευρέθη την Πέμπτη 25/3 ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας. Μετά το πέρας της δοξολογίας, κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων και μετά την καθιερωμένη παρέλαση έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η 25η Μαρτίου είναι μία ημέρα ξεχωριστή για όλους τους Έλληνες. Το 1821 ο Ελληνισμός πήρε τη μεγάλη απόφαση να απεγκλωβιστεί από τον Τουρκικό ζυγό και να κατακτήσει την ελευθερία του και την εθνική του ανεξαρτησία. Χωρίς τις απαραίτητες δυνατότητες και προϋποθέσεις και με μόνα κυρίαρχα στοιχεία τον πατριωτισμό και την πίστη στην ελευθερία, κατάφερε και έκανε το όραμα πραγματικότητα.

Σήμερα και πάλι διακυβεύεται η εθνική μας ανεξαρτησία.

Η πατρίδα μας βρίσκεται στο στόχαστρο των διεθνών αγορών και των κερδοσκόπων και το μήνυμα της 25ης Μαρτίου είναι ιδιαίτερα διδακτικό και επίκαιρο.

Με θυσίες, ενότητα, αλληλεγγύη αλλά και σκληρή δουλειά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα χρόνια προβλήματα και τις παγιωμένες νοοτροπίες, αλλά και να διαμορφώσουμε μια Ελλάδα ισχυρή και ανταγωνιστική με μία κοινωνία δίκαιη και ανθρώπινη.

Είναι χρέος μας να το πράξουμε. Έτσι θα δικαιώσουμε και όλους όσους αγωνίστηκαν και έχυσαν το αίμα τους για τη λευτεριά και την πατρίδα.

Χρόνια Πολλά σε όλους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: