ΣΙΝΕ

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Σήμανση αυτού του μηνύματος Ερώτηση του Βουλευτή Ν. Γρεβενών κ. Θανάση Χαντάβα για τους πρώην εργαζόμενους της επιχείρησης «ΠΙΝΔΟΣ Α.Ε.»

Θανάσης Χαντάβας.jpgΤην Παρασκευή 26/2 ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας κατέθεσε τις παρακάτω ερωτήσεις στη Δ/νση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλής, που αφορούν τους πρώην εργαζόμενους της επιχείρησης «ΠΙΝΔΟΣ Α.Ε.». Οι ερωτήσεις απευθύνονται στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λοβέρδο και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου.
Προς τη Βουλή των Ελλήνων
Δ/νση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2010

 ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Θέμα: Παράταση ειδικής επιδότησης ανεργίας στους πρώην εργαζόμενους της επιχείρησης «ΠΙΝΔΟΣ Α.Ε.»
Κύριε Υπουργέ,
Η επιχείρηση «ΠΙΝΔΟΣ Α.Ε.» που ήταν εγκατεστημένη στο Ν. Γρεβενών, διέκοψε τη λειτουργία της και εντάχθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης από το έτος 2003. Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ειδικής επιδότησης της ανεργίας σύμφωνα με το Ν.3144/2003 (ΦΕΚ 111Α).
Με το Ν3667/2008 (ΦΕΚ114/Α΄/18-6-2008) παρατάθηκε η χορήγηση ειδικής επιδότησης ανεργίας στους εργαζόμενους πέντε επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων και η «ΠΙΝΔΟΣ Α.Ε.», που εξακολουθούσαν να παραμένουν άνεργοι και δεν είχαν θεμελιώσει δικαίωμα πλήρους συνταξιοδότησης. Στους εργαζομένους της «ΠΙΝΔΟΣ Α.Ε.» παρατάθηκε η ειδική επιδότηση ανεργίας μόνο για δύο (2) έτη, ενώ στους εργαζομένους των άλλων τεσσάρων επιχειρήσεων η παράταση έγινε για πέντε (5) έτη.
Σήμερα οι πρώην εργαζόμενοι της επιχείρησης «ΠΙΝΔΟΣ Α.Ε.» που παραμένουν άνεργοι και δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα πλήρους συνταξιοδότησης ανέρχονται περίπου στους δεκαπέντε (15). Είναι προφανές ότι ο Ν.3667/2008 αδίκησε τους εργαζόμενους της «ΠΙΝΔΟΣ Α.Ε.», διότι εάν η παράταση της ειδικής επιδότησης ανεργίας ήταν όμοια με αυτή των άλλων τεσσάρων επιχειρήσεων, οι ελάχιστοι εναπομείναντες άνεργοι θα είχαν εξασφαλίσει ένα στοιχειώδες εισόδημα, ασφαλιστική κάλυψη και θα είχαν θεμελιώσει και δικαίωμα πλήρους συνταξιοδότησης.
Ερωτάστε:
Προτίθεστε να προβείτε σε σχετική νομοθετική ρύθμιση για να αποκαταστήσετε την αδικία και να δώσετε λύση στα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι πρώην εργαζόμενοι της «ΠΙΝΔΟΣ Α.Ε.»;

Δεν υπάρχουν σχόλια: