ΣΙΝΕ

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Συνάντηση Βουλευτή Ν.Γρεβενών κ. Χαντάβα με τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδο είχε συνάντηση την Παρασκευή 19/03 ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας.
Ο κ. Χαντάβας, με την ιδιότητα του εισηγητή του Κ.Τ.Ε Ενέργειας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε να... ενημερωθεί για τις θέσεις της κυβέρνησης στα ζητήματα που απασχολούν τη Διοίκηση και τους εργαζομένους της Δ.Ε.Η Α.Ε, ενώ παράλληλα ανέλυσε στους υπουργούς τις συνέπειες των πρόσφατων μέτρων στα στελέχη και στους εργαζομένους της Δ.Ε.Η.
  Τόνισε ότι το Ασφαλιστικό ταμείο των εργαζομένων στην επιχείρηση παρουσιάζει ιδιαιτερότητα, δεδομένου ότι λόγω της αυτασφάλισης των εργαζομένων στην Δ.Ε.Η, δεν υφίσταται αποθεματικό. Οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων έχουν επενδυθεί διαχρονικά σε εγκαταστάσεις της επιχείρησης, το κράτος ανέλαβε την χρηματοδότηση του ταμείου και οι όποιες περικοπές στην χρηματοδότηση εγκυμονούν τον κίνδυνο μελλοντικής απαξίωσης του Ταμείου.
Με την ευκαιρία της συνάντησης του με τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ο κ. Χαντάβας ζήτησε ο κοινωνικός τουρισμός προς το Ν. Γρεβενών να πραγματοποιηθεί κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι την χειμερινή περίοδο.
Επισήμανε επίσης το μείζον ζήτημα που δημιουργήθηκε με τους αγρότες, που περιστασιακά απασχολούνται είτε ως πωλητές  αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές , είτε ως επαγγελματίες και αναγκάζονται να πληρώνουν εισφορές και στο ΤΕΒΕ.
Ο κ. Υπουργός δήλωσε ότι το ζήτημα αυτό είναι γνωστό στο Υπουργείο και ότι σύντομα θα προβεί σε σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: