ΣΙΝΕ

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Λεφτά... τέλος από ΟΠΑΠ!

euro_notes_400250.jpgH κάνουλα του ΟΠΑΠ κλείνει για τα καλά και δεν πρόκειται να ανοίξει αν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν αναλάβει τις ευθύνες του ως προς την εξαφάνιση των κρουσμάτων της βίας από τα γήπεδα.....



Το ξεκαθάρισε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, το ξεκαθάρισε και ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Χάρης Σταματόπουλος. Με μια φωνή διεμήνυσαν προς ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα, Β' - Γ' Εθνική πως τα ψέμματα τελείωσαν και πως πλέον θα πρέπει να αποδείξουν με πράξεις πως είναι σε θέση να ελέγξουν τους οπαδούς τους και πως θα μπορέσουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους ενώπιον της κοινωνίας και της δημόσιας ασφάλειας. "Δεν μπορεί η πολιτεία να χρηματοδοτεί σωματεία τα οποία παράγουν βία. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αναξιόπιστο γιατί βασιλεύει η βία και ο νόμος της ζούγκλας» ήταν ένα μόνο απόσπασμα από όσα είπε ο Πάνος Μπιτσαξής, ο οποίος θέλησε να δώσει το μήνυμα από την πλευρά της πολιτείας προς κάθε εμπλεκόμενο φορέα.

Τι σημαίνει αυτό;

Τέρμα τα 24 εκ. ευρώ το χρόνο προς τη Σούπερ Λίγκα, τα 9 εκ. ευρώ το χρόνο προς την Ενωση Β' - Γ' Εθνικής, όχι όμως και η επιχορήγηση προς την ΕΠΟ και την Εθνική ομάδα, η οποία θα συνεχιστεί κανονικά.

Αυτό που περιμένει πλέον η πολιτεία είναι να δει πράξεις και μάλιστα ουσιαστικές. Και καλά πληροφορημένες πηγές τονίζουν πως το πρώτο μεγάλο τεστ για το οριστικό κόψιμο της επιχορήγησης του ΟΠΑΠ δεν θα είναι άλλο από τα Play Off της Σούπερ Λίγκας, όπου θα περάσουν από το... μικροσκόπιο της πολιτείας και φυσικά του ΟΠΑΠ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως από την πλευρά της Σούπερ Λίγκας έχει προγραμματιστεί ήδη συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΠΑΠ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου.

Οσο για την ΕΠΟ, ο Σοφοκλής Πιλάβιος ήταν απόλυτα ενήμερος για όσα ειπώθηκαν σήμερα, αφού ο Υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος τον ενημέρωσε τηλεφωνικά από το βράδυ της Κυριακής, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε μια σειρά αλλαγών στον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ ώστε να γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές, με επιβολή ακόμη και αφαίρεσης βαθμών.

Τέλος, ο Πάνος Μπιτσαξής ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσει και δεύτερο πακέτο μέτρων που θα αφορά τις διοικητικές ποινές στις ΠΑΕ, όπως και σε άλλες ανώνυμες εταιρίες. Αυτές θα προβλέπουν μέχρι και το... "λουκέτο" σε μια ΠΑΕ, αν οι οπαδοί της δημιουργούν επεισόδια. dokari.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: