ΣΙΝΕ

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Χωρίς γιατρούς από αύριο το νοσοκομείο Γρεβενών

τοπικα νεα
Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από αύριο Τρίτη 16 Μαρτίου 2010 οι γιατροί  Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα των εφημεριών τους. Η απόφαση αυτή πάρθηκε ομόφωνα στη γενική τους συνέλευση, στην οποία...
καταγγείλουν την πλήρη εγκατάλειψη του Νοσοκομείου Γρεβενών που αυτή τη στιγμή βρίσκεται χωρίς διοικητικά όργανα, με τραγικές ελλείψεις και με επισφαλή προγράμματα εφημεριών που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών του νομού.

Η γενική συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών των Γρεβενών καλεί τους διευθυντές των τμημάτων και το επιστημονικό συμβούλιο να αποκρούουν κάθε πίεση για κατάρτιση προγραμμάτων εφημεριών με τις σχεδιασμένες περικοπές, ενώ διεκδικεί την άμεση τοποθέτηση διοίκησης, τον απόλυτο σεβασμό της Συλλογικής Σύμβασης και την πλήρη εφαρμογή της.  

Το Νοσοκομείο εφημερεύει 20 ημέρες, κάθε μήνα, χωρίς παιδίατρο, 10 ημέρες χωρίς αναισθησιολόγο, 10 ημέρες χωρίς ακτινολόγο, 10 ημέρες χωρίς ορθοπεδικό, 5-6 ημέρες χωρίς χειρουργό κλπ. Θα ανέμενε κανείς από εκείνους που ομιλούν καθημερινά, στα τηλεοπτικά παράθυρα, για την επαναθεμελίωση του ΕΣΥ, να καταβάλουν κάποια προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου. Αντί αυτού όμως αποστέλλονται οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας για περικοπές στα προγράμματα εφημεριών που θα τα κάνουν ακόμα πιο επισφαλή και επικίνδυνα.
Οι γιατροί του Νοσοκομείου με τις δηλώσεις τους που είχαν καταθέσει από τον Φεβρουάριο γνωστοποίησαν στα αρμόδια όργανα ότι δεν δέχονται πλέον την παραβίαση του ανώτατου χρόνου εργασίας και θα συμμετέχουν στα προγράμματα εφημεριών με 4 εφημερίες για τον κάθε γιατρό. Το πρόγραμμα εφημεριών εξαντλείται στις 14 Μαρτίου, και όμως δεν υπήρχε καμία αντίδραση εκ μέρους των αρμοδίων οργάνων. Δεν αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη για την λειτουργία του νοσοκομείου μετά την εξάντληση του προγράμματος εφημερίων και οδηγείται έτσι σε κλείσιμο. Η γιατροί με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντί στους ασθενείς θα καταθέσουν συμπληρωματικό πρόγραμμα εφημεριών μέχρι 21 Μαρτίου, ώστε να υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο αποθεραπείας των ήδη νοσηλευομένων. Ταυτόχρονα προχωρούν σε επίσχεση εργασίας από 16 Μαρτίου, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα. Θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να μην γίνουν άλλες εισαγωγές ασθενών και θα αντιμετωπίζουν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.
Για την περαιτέρω στάση θα αποφασίσει η Γενική συνέλευση στις 19 Μαρτίου.
Πηγή:aetos-grevena

Δεν υπάρχουν σχόλια: