ΣΙΝΕ

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Υπεγράφη η Σύμβαση του Έργου : «Κλειστό Γυμναστήριο 1ου Λυκείου Γρεβενών»


Υπεγράφη σήμερα το πρώι, η Σύμβαση του Έργου : «Κλειστό Γυμναστήριο 1ου Λυκείου Γρεβενών» μεταξύ του Νομάρχη Γρεβενών κ. Κουπτσίδης ως εκπροσώπου της Ν.Α. και του κ. Αποστολίδη εκπροσώπου της Εταιρείας ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΤΕΒΕ αναδόχου του έργου, στην Αίθουσα Συσκέψεων της Ν.Α. Γρεβενών.
«Υπογράφουμε σήμερα τη κατασκευή ενός σημαντικού έργου για την... Παιδεία είπε ο Νομάρχης στη σύντομη ομιλία του, το οποίο θα βοηθήσει σημαντικά το Αθλητικό Σχολείο καθώς και τα Αθλητικά Σωματεία. Πρόκειται για ένα έργο η χρηματοδότηση του οποίου υπάρχει, είναι σε τραπεζικό λογαριασμό, ενώ τόνισε ότι αποτέλεσμα της ορθής διαχείρισης από τη πλευρά της Ν.Α. Γρεβενών είναι οι παρεμβάσεις που γίνονται στις σχολικές υποδομές.
Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο έργο τόνισε ότι ήταν ένα έργο μπλοκαρισμένο από το 2001 όπου με την αρωγή της Αν Γρε και σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Ν.Α. ολοκληρώθηκε η Μελέτη και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε την κατασκευή ενός τόσο σημαντικού έργου».

Το έργο είναι Προϋπολογισμού 1.700.000,00€ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα του Ο.Σ.Κ. με φορέα κατασκευής τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Γρεβενών. Πρόκειται:
1ον : για τη κατασκευή διώροφου κτηρίου με υπόγειο από οπλισμένο σκυρόδεμα. Ο 1ος όροφος περιλαμβάνει γραφεία καθηγητών, το ισόγειο περιλαμβάνει κυλικείο, χώρους υγιεινής και αποδυτήρια και το υπόγειο περιλαμβάνει λεβητοστάσιο και αποθήκη.
2ον : για τη κατασκευή ισόγειου Κλειστού Γυμναστηρίου με μεταλλική στέγη.
Στη συνέχεια ο Νομάρχης αναφέρθηκε σε μία σειρά έργων από την πλευρά της Ν.Α. Γρεβενών που αφορούσαν παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες του Νομού με χρηματοδότηση από τον Ο.Σ.Κ.
Τα έργα είναι:
1. Αντικατάσταση στοιχείων Αμιάντου σε (7) Σχολεία του Ν. Γρεβενών
Προϋπολογισμού Μελέτης: 108.500,00€
2. Διαμόρφωση αυλείου χώρου Σχολικού Συγκροτήματος Δεσκάτης.
Προϋπολογισμού Μελέτης:280.000,00€
3. Κλειστό Γυμναστήριο 1ου Λυκείου Γρεβενών
Προϋπολογισμού Μελέτης:1.700.000,00€
4. Αντικατάσταση κουφωμάτων στο 2ο Γυμνάσιο Γρεβενών.
Προϋπολογισμού Μελέτης:470.000,00€
5. Αντικατάσταση Σχολικών Μονάδων Δ.Δ. Κιβωτού Δήμου Ηρακλεωτών.
Προϋπολογισμού Μελέτης: 240.000,00€
6. Ανακαίνιση 1ου Γυμνασίου Γρεβενών
Προϋπολογισμού Μελέτης:310.000,00€
7. Ανακατασκευή αυλείων χώρων ΕΠΑΛ Γρεβενών και Γυμνασίου-Λυκείου Καρπερού.
Προϋπολογισμού Μελέτης:300.000,00€
8. Προσθήκη βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Σχολείο Κρανιάς.
Προϋπολογισμού Μελέτης: 230.000,00€
9. Επισκευή στέγης Γυμνασίου Δεσκάτης.
Τέλος ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Γρεβενών για το έργο τους, για τη πολύ καλή συνεργασία που είχαν από την αρχή, μία συνεργασία που όπως τόνισε είχε σημαντικά αποτελέσματα για το Νομό Γρεβενών σε επίπεδο έργων και υποδομών.
Ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ευαγγελόπουλος χαρακτήρισε την ημέρα αυτή σημαντική για τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών όχι μόνο για την υπογραφή της σύμβασης του έργου αλλά όπως τόνισε σήμερα η υπηρεσία κλείνει ένα σημαντικό κύκλο 45 ετών αφού αποχωρίζεται την ευθύνη κατασκευής σχολικής στέγης. Από 1-1-2011 την αρμοδιότητα αυτή σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» αναλαμβάνουν οι Δήμοι.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτέλεσε η Δ.Τ.Υ. όλα αυτά τα χρόνια σε σχολικές υποδομές σε όλο το Νομό. «Όλοι οι συνάδελφοί μου (τους οποίους και ευχαριστώ δημόσια) δούλεψαν με πατριωτισμό και αγάπη για να μπορούμε σήμερα να λέμε ότι δεν έχουμε ανάγκη νέων κτηρίων. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που έλαχε σε εμένα να κλείσω αυτό τον τόσο σημαντικό κύκλο για τη Δ.Τ.Υ».
Τέλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ανάδοχος εταιρεία, η οποία διαθέτει την υποδομή και κατέχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία θα ολοκληρώσει το έργο στο προβλεπόμενο χρόνο κάτι που επιβεβαίωσε και ο Εκπρόσωπος της Εταιρείας τονίζοντας: «είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε άμεσα».
Στην Αίθουσα Συσκέψεων παρευρέθηκαν: Ο Γενικός Γραμματέας της Ν.Α. κ. Μαρκόπουλος, οι Κυρίες Αντινομάρχες της Ν.Α. Πέτρου και Ντάγκα- Μπιρμπίλη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Μιχαλογιάννης, ο Δήμαρχος Ηρακλεωτών κ. Καραγιάννης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δοτσικού κ. Βέρρας, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ.κ. Μπασδέκης και Χατζηγεωργίου, οι Διευθυντές: των Τεχνικών Υπηρεσιών και Β/θμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Ευαγγελόπουλος και Πουτακίδης, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Γρεβενών κ. Καραστέργιος, υπηρεσιακοί παράγοντες της Ν.Α., η Λυκειάρχης του 1ου Λυκείου κ. Σιώμου και καθηγητές του Λυκείου.
  ΑΕΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: