ΣΙΝΕ

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ALARGA

  • Ε- Ε- Ε- ΕΡΧΕΤΑΙ! Όχι ο βασιλεύς, ούτε ο Κων/νος Καραμανλής (γιατί δεν έχουμε νεκρανάσταση). Απλά έρχεται στην Ελλάδα το Δ.Ν.Τ. (κατ’ άλλους Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για μερικούς Διεθνής Νέα Τρομοκρατία και για τους πληβείους, Διεθνές Νινί Τζούλιας).
  • Αυτή λοιπόν είναι η Κόλαση κι όχι οι άλλοι, όπως δήλωνε ο Σαρτρ. Να ξυπνάς Δευτέρα πρωί, μετά τη ραστώνη του Σαββατοκύριακου, ν’ ανοίγεις το παράθυρο κι εκεί να τα βλέπεις όλα. Απ’ τη μια μεριά τα μαύρα σύννεφα να περικυκλώνουν την πόλη των Γρεβενών κι απ’ την άλλη ο... Αυτιάς να μας υπόσχεται μέσω του τηλεοπτικού δέκτη, την απόλυτη καταστροφή. Το θειάφι απ’ το ηφαίστειο της Ισλανδίας, η μείωση των συντάξεων στο ήμισυ του μισθού και η επίσκεψη των εκπροσώπων του Δ.Ν.Τ. «Πηδιέσαι απ’ το παράθυρο ή δεν πηδιέσαι;» 
  • Ρουκέτα, βόμβα ή βλήμα, η δήλωση του Δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Νούτσου, ότι ενδιαφέρεται πρωτίστως για τη θέση του (αιρετού) Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας; ΄Ετσι, από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, διάφορες «Πυθίες» και «Κάλχ-αντες», προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις δηλώσεις αναχωρητισμού του νυν Δημάρχου. Αγνοούν προφανώς τα επικοινωνιακά τρικ όλων των αιρετών. Με άλλα λόγια ο Γιώργος Νούτσος δηλώνει «ΠΑΡΩΝ». Στις Δημοτικές, τις Περιφερειακές και μακροπρόθεσμα στις βουλευτικές εκλογές. 
  • Η Ελλάδα ως γνωστόν αποτελεί το παραθαλάσσιο οικόπεδο του Θεού. ΄Ετσι πολλοί εκ των ξένων επιβητόρων, καλοβλέπουν τα «ωραία» της χώρας μας. ΄Ετσι κι αυτοί του ΔΝΤ διαλαλούν σε όλους τους τόνους «σας πήραμε, σας πήραμε, φλουρί Κωνσταντινάτο», κι εμείς τους απαντάμε: «Μας πήρατε, μας πήρατε, βαρέλι δίχως πάτο». Γλεντζές ρε κουτόφραγκοι, ο ΄Ελλην. Τά’ φαγε όλα στις γκόμενες, τα μπουζούκια και τα σκυλάδικα και στα ευγενή σπορ του τζόγου. 
  • Γιατί στο DNA του ΄Ελληνα κυριαρχεί πάντοτε η παραβολή του ασώτου υιού. Θα τα φάμε, θα τα πιούμε κι όταν φαληρίσουμε, θα γυρίσουμε στον πλούσιο πατέρα κι εκείνος ως γνωστόν θα μας συγχωρήσει. Κι ας φωνάζουν οι νοικοκύρηδες Ευρωπαίοι. 
  • ΄Ασχετο: Κάλλιο ένα χρόνο κόκορας, παρά σαράντα χρόνια κότα. 
  • Θρήνοι, κλαυθμοί και οδυρμοί στην τοπική κοινωνία των Γρεβενών, μετά την απόφαση του ΥΠΕΣ για την ίδρυση και τρίτου Δήμου (Βασιλίτσας) στο Νομό μας. Βλέπετε τα ασημικά, τα χρυσαφικά και τα προικιά του Νομού μας θα τα πάρει πανωπροίκι, ο νεοσύστατος Δήμος. Οι άλλοι δύο Δήμοι μάλλον θα πάρουν αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός μας. «Το τρίτο το μακρύτερο». Δηλαδή οι δυο Δήμοι, Γρεβενών και Δεσκάτης θα διαχειρίζονται τη φτώχεια και τη μιζέρια, ενώ ο νέος Δήμος θα αποτελεί τον πολύφερνο γαμβρό. Γκίνι …; 
  • ΄Ασχετο: ΄Αμα πάρεις λάθος τρένο, όπου και να κατεβείς, πάλι λάθος θα’ σαι. 
  • Τη Δευτέρα 26 Απριλίου κατά τα φαινόμενα, ο Υπουργός Πολιτισμού θα ανακοινώσει στη Βουλή των Ελλήνων τον κατάλογο των ύποπτων (στημένων κατά την προσφιλή έκφραση) αγώνων ποδοσφαίρου της Β΄Εθνικής. Ως γνωστόν τη σχετική ερώτηση υπέγραψε και ο Βουλευτής Γρεβενών Θανάσης Χαντάβας. 
  • Το γνωστό παιχνίδι «μπατςςςςς», φαίνεται ότι παίζουν στις πλάτες μας, οι ξένοι κερδοσκόποι. Γι’ αυτό φουλτάκιασε η πλάτη!! 
  • ΄Οποιος επισκεφτεί την Τήνο, διαπιστώνει ότι στο νησί υπάρχουν πολλοί περιστερώνες. Αυτοί έμειναν αμανάτι απ’ την περίοδο της κατοχής. Επειδή οι ντόπιοι δεν είχαν τι να φάνε, έφτιαχναν περιστερώνες και μετά έσφαζαν τα περιστέρια. Όπως πάει λοιπόν το πράγμα, βλέπω εδώ να προδιαγράφεται δυσοίωνο το μέλλον των περιστεριών. Γιατί όταν θα πέσει πείνα, θα ναγκαστούμε να στραφούμε στα άτυχα περιστέρια. Και είναι παχουλά, παχουλά, ότι πρέπει για μας.Γνωρίζετε άραγε τι απάντησε ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στο νυν Νομάρχη Κοζάνης Γιώργο Δακή, όταν ο τελευταίος του ζήτησε να ηγηθεί στο ψηφοδέλτιο του αιρετού Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας; 
  • Όταν η ΑΔΕΔΥ δεν έχει δουλειά κάνει απεργίες. ΄Η λοιπόν οι αρχισυνδικαλιστές μας δουλεύουν κανονικά ή ζουν σε άλλη χώρα ή πλανήτη. Προφανώς τώρα ξύπνησαν, όταν έχουν να δοθούν πραγματικές αυξήσεις από το 1997, όταν την Ελλάδα κυβερνούσε η Κυβέρνηση Σημίτη. Μήπως λοιπόν τόσα χρόνια οι αρχισυνδικαλιστές έξυναν τα π…. τους; 
  • Στους υπαλλήλους όμως την έπεσε και ο σύγχρονος τηλεοπτικός Αριστοφάνης, ο οποίος απεφάνθη, ότι για την οικονομική μας κατρακύλα, φταίνε οι υπάλληλοι. Δεν μας είπε όμως ο δημοφιλής διασκεδαστής, αν το κανάλι που δουλεύει έχει νόμιμη άδεια, πόσα χρωστάει στο ΙΚΑ και στις τράπεζες και πόσες απολύσεις έχει κάνει τελευταία; 
  • Μας αρέσει λοιπόν το γλείψιμο. Γι’ αυτό την πέφτουμε στο παγωτό.
  • Sebastian

Δεν υπάρχουν σχόλια: