ΣΙΝΕ

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (Δι.Συ.Π.Ε.)

Posted: 01 Apr 2010 09:00 PM PDT

Ευχετήριο μήνυμα για το Πάσχα από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, κ. Ηλία Τσεκερίδη.

Νέα Υόρκη, Η.Π.Α., 30η Μαρτίου, 2010

Με την ευκαιρία των Αγίων ημερών του Πάσχα, απευθυνόμενος μέσω των κατά τόπους Ομοσπονδιών και των Σωματείων-μελών τους, σε ολόκληρο τον όπου γης Ποντιακό Ελληνισμό, θέλω να ευχηθώ σε όλους σας, να...
περάσετε, με αγάπη, υγεία και ευτυχία, όλοι με τις οικογένειές σας.

Δραττόμενος της ευκαιρίας αυτής, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ, όλα τα διοικητικά συμβούλια, των Ομοσπονδιών μελών της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε., για την άψογη συνεργασία μαζί μας, σε όλα τα επίπεδα. Αυτή η συνεργασία μας, η αγάπη και η σύμπνοια, ήταν η αιτία που έφεραν αυτά τα απίστευτα, για πολλούς από εμάς, αποτελέσματα.

Ήταν η αιτία που έφερε την πρώτη κοινοβουλευτική αναγνώριση, της Γενοκτονίας των Ποντίων, έστω και σε πολιτειακό επίπεδο, στη Νότια Αυστραλία, όπου, στις 30 Απριλίου του 2009, με ομόφωνη απόφαση όλων των πτερύγων της βουλής. Ακολούθησε, στις 11 Μαρτίου 2010, η αναγνώριση της Γενοκτονίας μας και από την ολομέλεια του κοινοβουλίου της Σουηδίας, που είναι η πρώτη Ευρωπαϊκής χώρας.

Εκφράζοντας τα συναισθήματα, πιστεύω, όλων των Ποντίων του κόσμου, δημόσια ευχαριστώ όλους τους βουλευτές και των δύο αυτών κοινοβουλίων και τους διαβεβαιώνω ότι, θα έχουν την αιώνια ευγνωμοσύνη όλων των Ελλήνων Ποντίων του κόσμου, όχι μόνο για το γεγονός της αναγνώρισης της Γενοκτονίας, αλλά, για το γεγονός ότι, με τη πράξη τους αυτή, ανύψωσαν το ανθρώπινο γένος, αναδεικνύοντας όλες εκείνες τις ηθικές αξίες, που πρέπει να έχει μέσα στη ψυχή του και να αγωνίζεται γι΄ αυτές, γεγονός που στην εποχή μας, τείνει να γίνει «είδος προς εξαφάνιση».

Η υπομονή, η επιμονή και η αντοχή που δείξαμε, τα τρία τελευταία χρόνια, η τεχνογνωσία που αποκτήσαμε, στα χρόνια που πέρασαν, οι συνεργασίες με τους οργανωμένους φορείς των ομοιοπαθών μας λαών των Ασσυρίων και Αρμενιών, έφερε τα πρώτα αποτελέσματα.

Από όσα μπορώ να γνωρίζω, έρχονται δύο ακόμη αναγνωρίσεις, η μία στο άμεσο μέλλον και η άλλη λίγο αργότερα.

Σας παρακαλώ όλους, μονοιασμένοι, ενωμένοι, αγαπημένοι και δυνατοί, να εντείνουμε τον όμορφο, ωραίο και δίκαιο αγώνα μας, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο, να αναγνωριστεί από όλους ότι πράγματι έγινε Γενοκτονία σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου, των Αρμενίων, των Ασσυρίων και όλων των χριστιανικών πληθυσμών της τότε Ανατολίας.

Ο αγώνας για την ολοκληρωτική αναγνώριση της Γενοκτονίας μας, συνεχίζεται και είναι χρέος όλων μας και στις μαρτυρικές ψυχές των αθώων θυμάτων της θηριωδίας των ορδών του Κεμάλ Ατατούρκ, που μόνο τότε θα αγαλλιάσουν.

Να έχετε όλοι σας ένα χαρούμενο, ευλογημένο Πάσχα.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ηλίας Τσεκερίδης
Πρόεδρος


ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (Δι.Συ.Π.Ε.)
Χαλκοκονδύλη 9
Αθήνα
Τ.Κ. 10677
Ελλάδα
Τηλ. 2103821567 begin_of_the_skype_highlighting 2103821567 end_of_the_skype_highlighting
Fax 2103821107
e-pontos

Δεν υπάρχουν σχόλια: