ΣΙΝΕ

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Η ηφαιστειακή στάχτη «πνίγει» τα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου,

Οι ακυρώσεις πτήσεων εξαιτίας του νέφους ηφαιστειακής στάχτης από την Ισλανδία, δεν άφησαν ανεπηρέαστα ούτε τα ξενοδοχειακά καταλύματα στο νομό Ρεθύμνου. Ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, αλλά και χθες ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων δεν σταμάτησαν να μετρούν απώλειες, καθώς το ένα μετά το άλλο τα διεθνή πρακτορεία ενημέρωναν για ακυρώσεις στις προγραμματισμένες αφίξεις τουριστών. Πρόβλημα παρουσιάστηκε και με όσους βρίσκονται...
ήδη στο Ρέθυμνο και έχουν ολοκληρώσεις τις διακοπές τους, οι οποίοι βγαίνουν εκτός προγράμματος και σε κάποιες περιπτώσεις εκτός προϋπολογισμού, καθώς μη μπορώντας να ταξιδέψουν είναι αναγκασμένοι να παρατείνουν τη διαμονή τους είτε στο ξενοδοχείο του Ρεθύμνου που διέμεναν, είτε σε κάποιο άλλο κοντά στο αεροδρόμιο των Χανίων ή του Ηρακλείου.
Όλο αυτό το αλαλούμ με τις ακυρώσεις πτήσεων, έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους ξενοδόχους, οι οποίοι βλέπουν τη νέα σεζόν να ξεκινάει με το... αριστερό. Η απρόσμενη εξέλιξη, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα καθώς αυτή την περίοδο στο Ρέθυμνο είναι προγραμματισμένο να αφιχθεί το μεγαλύτερο ποσοστό τουριστών από χώρες που παραδοσιακά επιλέγουν τον τόπο μας, ως τουριστικό προορισμό. Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα περί αφίξεων και αναχωρήσεων, αναφέρουν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι απ’ όλους τους παραθεριστές που έρχονται στο Ρέθυμνο, το 80% είναι Άγγλοι, Γερμανοί, Γάλλοι, Βέλγοι και Ολλανδοί και αυτοί συνήθως έρχονται σε ποσοστό 98%, από τα μέσα μέχρι τα τέλη Απριλίου.
Σε μια περίοδο, δηλαδή, που φέτος δεν πραγματοποιούνται πτήσεις από αυτές τις χώρες, εξαιτίας της ηφαιστειακής στάχτης.
Η μόνη παρηγοριά για τους ξενοδόχους αυτές τις μέρες είναι οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στο Ρέθυμνο, αλλά αυτοί είναι ελάχιστοι σε σχέση με τους υπόλοιπους.
Σκέψεις ακόμα και για προσωρινό κλείσιμο ορισμένων ξενοδοχειακών μονάδων
Οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων είναι αγανακτισμένοι και ορισμένοι εξ αυτών βρίσκονται ενώπιον του διλήμματος να συνεχίσουν αυτή την περίοδο τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους ή να κλείσουν εκ νέου, μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα με τις πτήσεις και να καθοριστεί εκ μέρους των πρακτορείων τι μέλλει γενέσθαι με τις κρατήσεις. Το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί έντονα τους ξενοδόχους, οι οποίοι έκαναν την προετοιμασία για το άνοιγμα, προσέλαβαν το προσωπικό τους και αυτή η απρόσμενη εξέλιξη τους δημιουργεί έξοδα, χωρίς να είναι διασφαλισμένα τα έσοδα.
Αυτό είναι κάτι που πιθανότατα θα ξεκαθαρίσει μετά το «άνοιγμα» των ουρανών, με τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων να ζητούν από τα πρακτορεία να τους αποζημιώσουν για τις προγραμματισμένες κρατήσεις. Άγνωστες παραμένουν μέχρι στιγμής οι προθέσεις των μεγάλων πρακτορείων του εξωτερικού, τα οποία αυτή τη στιγμή έχουν σε πρώτη προτεραιότητα την φροντίδα των τουριστών που έχουν ολοκληρώσει τις διακοπές τους και δεν μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
http://greecelands.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: