ΣΙΝΕ

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Ο Νιόπλιας περιμένει το ντάμπλ

Ο Νιόπλιας περιμένει το ντάμπλ


Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την διεξαγωγή του μεγάλου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Παναθηναϊκός και ο Άρης θα διεκδικήσουν στις 8.30 το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο τον τίτλο του κυπέλλουχου για το 2010, με αμφότερες τις δύο ομάδες να έχουν την συμπαράσταση 23.000 φιλάθλων τους.
Στον Παναθηναϊκό, ο Σωτήρης Νίνης υπολογίζεται από τον Νιόπλια και...συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, καθώς και οι Καντέ και Λέτο που προπονήθηκαν χωρίς προβλήματα, ενώ ο αρχηγός της ομάδας Γιώργος Καραγκούνης ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα. Ο Γιούσου Σαριέγκι τέθηκε επίσης στην διάθεση του Νιόπλια, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ έκανε δεκτό το αίτημα των «πρασίνων» και θεώρησε ότι η ποινή της αποβολής του βάσκου αμυντικού είναι άμεσα εκτελεστή, στον αμέσως επόμενο αγώνα πρωταθλήματος ή κυπέλλου που ακολουθεί και δεν μεταφέρεται.
Στην συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Νιόμπλιας παραδέχθηκε ότι το τριφύλλι είναι το φαβορί, καθώς άλλωστε έρχεται και με τον αέρα της κατάκτησης του πρωταθλήματος, ωστόσο χρειάζεται προσοχή καθώς σε έναν τελικό τα πάντα μπορούν να συμβούν. Από την πλευρά του, ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ ζήτησε από τους παίκτες του το τρόπαιο για να το κάνουν «δώρο» στους φιλάθλους τους, που θα μετακινηθούν στην Αθήνα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για τον τελικό με σοβαρότερο πρόβλημα την απουσία του Αράνο που είναι τιμωρημένος λόγω καρτών και πιθανότατα θα αντικατασταθεί από τον Βανγκελί.
Tα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας θα είναι πολύ αυστηρά για την αποφυγή πιθανών επεισοδίων. Οι φίλαθλοι του Αρη που θα μετακινηθούν με μισθωμένα λεωφορεία  και έξι αεροπορικές πτήσεις τσάρτερ, ενώ έλεγχοι θα γίνονται κατά μήκος της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Αθήνας, πριν το γήπεδο αλλά και στις εισόδους. Συνολικά, θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε τρεις ζώνες ασφαλείας. Την ίδια ώρα, η πρόσβαση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού θα πραγματοποιηθεί από την είσοδο της Λεωφόρου Κύμης και του σταθμού ΗΣΑΠ «Ειρήνη». Οι θύρες του Ολυμπιακού Σταδίου θα ανοίξουν τρεις ώρες πριν από την σέντρα του τελικού, στις 5.30 το απόγευμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει 16 φορές το τρόπαιο, ενώ θα αγωνιστεί για 27η φορά σε τελικό. Ο Άρης από την άλλη πλευρά έχει μόνο μία κατάκτηση, πίσω στο μακρινό 1970 απέναντι στον ΠΑΟΚ, στον πρώτο τελικό κυπέλλου που έγινε εκτός Αθηνών και τον πρώτο που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
Διαιτητής της αναμέτρησης, που θα μεταδοθεί από τον Alpha, είναι ο Τάσος Κάκος. Η ώρα έναρξης έχει προγραμματιστεί για τις 8.30μμ και όλοι ελπίζουν να γίνει ένας σπουδαίος αγώνας, αντάξιος της σημασίας του τελικού ενός θεσμού όπως το Κύπελλο Ελλάδος. Έστω και αν φέτος θα απουσιάσει από την εξέδρα των επισήμων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, που ενημέρωσε ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην πρόσκληση της ΕΠΟ...
http://www.madata.gr/athletic/59936.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: