ΣΙΝΕ

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Το σενάριο του «τρελλού»

040410-makis-zouglaΟ τρελλός παπάς που βάφτισε το κτύπημα στα Πατήσια «ακροδεξιό»

Εξουσία έχει όποιος μπορεί να ονοματίζει τα πράγματα». Έχουμε πολλές φορές τον τελευταίο καιρό κάνει χρήση του συγκεκριμένου αποφθέγματος του Νίτσε. Και πώς να μην το κάνουμε άλλωστε, όταν καθίσταται όλο και πιο σαφές, ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και το δημοσιογραφικό κατεστημένο βαπτίζουν κατά βούληση, όποιον και ό,τι θέλουν ως «εχθρό της δημοκρατίας», «φασίστα», «νεοναζί», «ακροδεξιό» κ.ο.κ.
Στην προσπάθεια του υπουργού «Προστασίας του Πολίτη» (!!!) να διατηρήσει τις «ισορροπίες» στο κλίμα που διαμορφώνεται από το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων από αριστερές οργανώσεις, ο Τύπος και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ στάθηκαν πιστοί αρωγοί, τώρα μάλιστα που προέκυψε και η «ορφανή» έκρηξη που είχε ως θύμα τον ανήλικο Αφγανό, με την μητέρα του και την αδελφή του να βρίσκονται στο νοσοκομείο τραυματισμένες.
Έτσι, μετά και την αποποίηση ευθυνών των «Πυρήνων της Φωτιάς», οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους μήπως και το τραγικό περιστατικό «σαμποτάρει την επαναστατική κατεύθυνση και ‘χρεώσει' μια ολόκληρη στρατηγική του αντάρτικου πόλης», κάποιοι αποφάσισαν να βαπτίσουν - να ονοματίσουν αν θέλετε - την βόμβα ακροδεξιά, φασιστική, ρατσιστική κ.ο.κ., στοχοποιώντας όλους αυτούς, τους οποίους ενίοτε έχουν κοσμήσει με αυτά τα επίθετα.
Από το ΛΑ.Ο.Σ. μέχρι την τελευταία εθνικιστική οργάνωση ή πατριωτικό σύλλογο ανακαλύπτουμε ότι είμαστε όλοι ύποπτοι ηθικής ή φυσικής αυτουργίας για τον θάνατο του δεκαπεντάχρονου Αφγανού. Κι ενώ όλα τα στοιχεία παραπέμπουν στους «Πυρήνες» ή κάποια άλλη από την πλειάδα των νέων φρούτων της αριστερής τρομοκρατίας, η αρχική ορφάνια του κτυπήματος επέτρεψε στον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο να γεννήσει τον αυτουργό.
Χωρίς το παραμικρό στοιχείο που να μαρτυρά κάτι άλλο από το αυτονόητο που λέει ότι πρόκειται για αριστερή «γκάφα» ή προβοκάτσια, ο πρωτεργάτης του κάθε άλλο παρά κατ' επίφαση «Κιτρίνου Τύπου» στην Ελλάδα, εφεύρε το «εφιαλτικό σενάριο [...] ανεγκέφαλοι ακροδεξιοί τρομοκράτες να προκάλεσαν ηθελημένα την έκρηξη, με σκοπό να δολοφονήσουν αλλοδαπούς μετανάστες που κατοικούν στην περιοχή», υλοποιώντας μάλιστα την πρόβλεψη της Μαίρης Μπόση μία μέρα πριν στον «Κόσμο του Επενδυτή» για την έναρξη μίας πολεμικού τύπου διαμάχης ανάμεσα στην Άκρα Δεξιά και την Άκρα Αριστερά, μετά και την βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Να θυμίσουμε ότι η κ. Μπόση είναι γνωστή για την πολιτική και τρομολάγνα φαντασία της, αφού την εποχή της εξαρθρώσεως της 17Ν προέβλεπε ότι η συγκεκριμένη οργάνωση θα αποδειχθεί ότι είναι - τι άλλο; - ακροδεξιά...
«Το ενδεχόμενο της ρατσιστικής επίθεσης φαίνεται πως απομακρύνεται ώρα με την ώρα, χωρίς βέβαια να έχει αποκλειστεί», θα πει μετά από δύο μέρες απογοητευμένος ο Μάκης για την χλεύη και την αδιαφορία που εισέπραξε. Μετά από λίγο, το zougla.gr, δέκτης της απόλυτης απαξίωσης, τόσο της δεξιάς όσο και της αριστερής διανοήσεως, θα λάβει προκήρυξη της οργανώσεως «Επαναστατικό Εθνικοσοσιαλιστικό Μέτωπο», από κοινού με εφημερίδα του ιδρύματος Λαμπράκη, ασπόνδου εχθρού του κ. Μάκη μας... Η απόλυτη ιδεολογική σύγχυση και η σε γελοίο βαθμό απλουστευμένη ερμηνεία του εθνικοσοσιαλισμού δεν άρκεσε για να καταλάβει ο «έμπειρος» δημοσιογράφος την «φάρσα» (;).
Βέβαια, από το να κάνει κανείς γελοίες προβλέψεις και εικασίες σε δοκιμιακό επίπεδο μέχρι το να γεννά ρεπορταζιακά σενάρια επιστημονικής φαντασίας, μόνο και μόνο για να διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο το κασέ του από τις διαφημίσεις της Jaguar και της Chrysler, έχει μία τεράστια διαφορά. Από το να προσπαθείς με οιοδήποτε ιδεολογικό κίνητρο να επηρεάσεις την κοινή γνώμη μέχρι το να την διαμορφώνεις με πλαστές πληροφορίες και τάχα «αποκλειστικά» ρεπορτάζ, έχει επίσης μεγάλη διαφορά.
Η διαφορά αυτή ενισχύεται όταν για τον εαυτό σου έχεις κοπιάσει για πολλά χρόνια να δημιουργήσεις απέναντι σε μία αποχαυνωμένη καναπεδίστικη κοινωνία την εικόνα του αδέσμευτου, του ατίθασου, του «δημοσιογράφου», του «Ρομπέν των Δασών» της έρευνας και της πληροφόρησης.
Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος δεν μοιράζεται τους ίδιους ηθικούς φραγμούς - μ' εμάς τουλάχιστον. Οι δικοί του φραγμοί εντοπίζονται στους αγνώστους (;) λόγους για τους οποίους θα σταματήσει συχνά να αποκαλεί κάποιον εκβιαστή, κλέφτη, καταχραστή και διεφθαρμένο και μια ωραία μέρα θα χαριεντίζεται μαζί του, έχοντάς τον καλεσμένο στις γλαστροπαρέες του.
Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έχει απύθμενο θράσος, το οποίο τεκμηριώνεται και από το γεγονός ότι μπορεί να κυνηγά όσους με ρουσφέτια βολεύουν ή βολεύονται, να πρωτοστατεί στην σταύρωση των ΟΥΚάδων για τα συνθήματα που φώναξαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου και συγχρόνως να μην έχει υπηρετήσει την θητεία του με «τρελλόχαρτο» και να κομπάζει και γι' αυτό.
Είπαμε όμως, οι «τρελλοί» έχουν το ακαταλόγιστο... Άλλωστε, πιο τρελλοί και πολλά άλλα πράγματα είναι όσοι βασίζουν έστω και μέρος της ενημέρωσής τους στις εκπομπές και στην ιστοσελίδα του. Και είναι πάρα πολλοί...
Παναγιώτης Δούμας

Δεν υπάρχουν σχόλια: