ΣΙΝΕ

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Η Αλ Κάιντα απειλεί το Μουντιάλ!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής έχει ως στόχο η «Αλ Κάιντα». Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο «CBS» η τρομοκρατική οργάνωση εξέδωσε προκήρυξη που φιλοξενείται σε ισλαμικό περιοδικό στο διαδίκτυο και στοχοποιεί τον αγώνα... ΗΠΑ - Αγγλίας που θα διεξαχθεί στις 12 Ιουνίου στην πόλη Ρούστεμπουργκ. Επίσης στο στόχαστρο των τρομοκρατών βρίσκονται και οι Εθνικές ομάδες της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας.
Η προκήρυξη της «Αλ Κάιντα» στην ιστοσελίδα «Jihadi» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή μια έκρηξη κατά τη διάρκεια του αγώνα των ΗΠΑ με την Αγγλία, σε ένα κατάμεστο στάδιο όπου ο εκκωφαντικός θόρυβος της έκρηξης θα προκαλέσει εκατοντάδες θύματα σύμφωνα με τη θέληση του Αλάχ».

Παράλληλα οι τρομοκράτες αναφέρουν απευθυνόμενοι στον πρόεδρο της FIFA Ζεπ Μπλάτερ, ότι όσα μέτρα ασφαλείας και αν πάρει η διοργανώτρια αρχή, τα μέσα που διαθέτει δεν είναι δυνατό να ανιχνεύσουν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς. «Οι συσκευές εντοπισμού που θα αποστείλουν οι αρχές των ΗΠΑ μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης, δεν θα φέρουν αποτελέσματα. Οι ύλες που θα χρησιμοποιήσουμε δεν είναι ανιχνεύσιμες» τονίζει η προκήρυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης.


Η «Αλ Κάιντα» αναφέρει ακόμα στην ίδια προκήρυξη την απόπειρα ανατίναξης του αεροσκάφους την ημέρα των Χριστουγέννων που εκτελούσε την πτήση από το Άμστερνταμ στο Ντιτρόιτ. Επίσης γίνεται αναφορά στο θάνατο των επτά υπαλλήλων της CIA και ενός πράκτορα της Ιορδανίας , σε βάση του ανατολικού Αφγανιστάν τον περασμένο Δεκέμβριο.


Οι αρχές της Νότιας Αφρικής σε συνεργασία με Αμερικανούς πράκτορες τον Οκτώβριο του 2009 ματαίωσε επιχείρηση της Αλ Κάιντα για τρομοκρατικό χτύπημα και συνελήφθησαν μέλη της οργάνωσης στη Σομαλία και στη Μοζαμβίκη. 
 enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: