ΣΙΝΕ

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στα πέναλτι πέρασε ο Εθνικός Βατερού... Άρης Φιλιατών - Εθνικός Βατερού
Αγχωτική πρόκριση στα πέναλτι πήρε ο Εθνικός Βατερού, που κέρδισε με 4-2 τον Άρη Φιλιατών. Μόλις στο 14’ ο Φωτιάδης άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, όμως στο 18’ ο Αναστασίου ισοφάρισε με πέναλτι. Στο 44’ ο Ν. Ζηνόβιος έβαλε πάλι μπροστά το Βατερό, ενώ ένα λεπτά μετά ο Βλαντής έφερε το ματς στα ίσια. Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα» όπου πιο ψύχραιμοι
και έμπειροι ήταν οι ποδοσφαιριστές του Εθνικού. ΑΡΗΣ: Βενέτης, Δάλλας, Σωτηρίου, Μηνάς (53’ Λαζάρου), Γαϊτάρης, Μπούκας, Αναγνώστου, Τσώτος, Λαμηράς, Βλατής, Τάτσης (75’ Χάιδος). ΕΘΝΙΚΟΣ: Ζηνόβιος Σ., Ζεϊτίδης (46’ Κουρτσίδης), Συμελίδης, Φωτιάδης, Σαριόγλου, Γκοντοβάς (70’ Μπλάντζας), Κυβρακίδης Κ., Μετικάνος (103’ Νάνος), Ζηνόβιος Ν., Τσιώνης, Αποστολίδης.
ΝΑΟΥΣΑ – ΑΡΗΣ ΛΟΦΩΝ 5–0
Με το ευρύ 5-0 (!) επικράτησε η Νάουσα του Άρη Λόφων και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Τα γκολ σημείωσαν οι Βλαχοδήμος (20’), Δημητριάδης (52’, 54’), Πετράκος (65’) και Παραστατίδης (76’). ΝΑΟΥΣΑ (ΕΠΣ Ημαθίας): Ακμπατζίδης, Καρούτσος, Φωτιάδης, Μουρτζίλας, Μωυσιάδης, Δάλας (65ʼ Πετράκος), Παραστατίδης, Αργυρίου, Δημητριάδης (60ʼ Σφυντιλάς), Βλαχοδήμος (74ʼ Τερζόπουλος), Χατζηγεωργίου. ΑΡΗΣ ΛΟΦΩΝ (ΕΠΣ Φλώρινας): Τασόπουλος Χ., Κυρκόπουλος Πασχ. (70ʼ Κυρκόπουλος Π.), Κωνσταντινόπουλος Πασχ., Αναστασιάδης Π., Κίσκας, Κωνσταντινόπουλος Λ., Τασόπουλος Θ., Λάσκης, Κωνσταντινόπουλος Μ. (50ʼ Γλούφτσης), Αναστασιάδης Δ., Τσίγλης (75ʼ Μητσικόπουλος Ε.). 
ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΠΥΡΓΕΤΟΣ 1–0
 Άρωμα Γ' Εθνικής κατηγορίας είχε η σημερινή αναμέτρηση για το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος στο κατάμεστο δημοτικό γήπεδο της Ν. Ζωής, όπου οι Πόντιοι της Κατερίνης πήραν σπουδαία πρόκριση επί του Κυπελλούχου Λάρισας, της ομάδας του Πυργετού που είχε τον έλεγχο του αγώνα στην μεγαλύτερη διάρκεια του. Οι γηπεδούχοι ήταν έξυπνα στημένοι στο γήπεδο, δίνοντας χώρο στην πολύ καλή ομάδα του Νίκου Ζαλίκα και είτε με αντεπιθέσεις αλλά και στις στημένες φάσεις προσπαθούσαν να απειλήσουν τους κυπελλούχους Λάρισας. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται έντονα για την φάση του 26', και αν ο Σιδηρόπουλος ήταν μέσα στην περιοχή, έχουν δίκιο. Από τους Πόντιους δεν υστέρησε κανείς όμως ο Τριαντάφυλλος Βασιλειάδης ήταν αυτός, ο οποίος με τις επεμβάσεις του "κράτησε" την σπουδαία πρόκριση. Φάσεις & γκολ ****Στο 11' γρήγορος συνδυασμός Νάκα - Ταρασιάδη με τελικό αποδέκτη τον Βεϊδαμενίδη, που σούταρε όμως άτσαλα από πλεονεκτική θέση. ****Στο 26' ο Σιδηρόπουλος μπήκε στην περιοχή από αριστερά, φάνηκε να ανατρέπεται από τον Καλουσίδη, όμως ο κ. Μελιτζανίδης έδειξε συνέχεια στο παιχνίδι μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων. ****Στο 30' ο Κρούτι έβγαλε την σέντρα από δεξιά, ο Κυπαρίσσης έστρωσε την μπάλα στον Βελετάνη, το συρτό σουτ όμως που επιχείρησε ο αρχηγός του Πυργετού κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ. ****Στο 51' ο Βασιλειάδης πέφτει στην δεξιά του γωνία και διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ σε σουτ του Στύλου από το ύψος της περιοχής. ****Στο 64' ο Στύλος επιχείρησε την επικίνδυνη σέντρα σουτ από δεξιά, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Βασιλειάδη. ****Στο 65' νέα επέμβαση του Βασιλειάδη σε διαγώνιο σουτ του Κυπαρίσση μέσα από την περιοχή. ****Στο 67' ο Κούρτογλου πιάνει έναν κεραυνό από το ύψος της περιοχής και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Γκικούδη, ανοίγοντας το σκορ για τους Πόντιους μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. ****Στο 89' ο Βασιλειάδης σε ανεπανάληπτο τετ - α - τετ "νίκησε" στον Στύλο κρατώντας τη νίκη για τους Κατερινιώτες. ****Στο 90' η κεφαλιά του Πολύζου μέσα από την περιοχή πέρασε ελάχιστα άουτ από τα δοκάρια του Βασιλειάδη. ****Με πολλά παράπονα άφησε και τις δύο ομάδες ο διαιτητής Μελιτζανίδης και οι βοηθοί του Φαρμάκης και Τσιούπρος από την Ημαθία. Οι συνθέσεις των ομάδων Α.Ε. Ποντίων: Βασιλειάδης, Κούρτογλου, Κ. Παπαδόπουλος, Μπαλαμπάνης (90' Ι. Παπαδόπουλος), Κεστελίδης, Καλουσίδης, Παπαγιαννόπουλος, Κουμορτζής, Νάκας (76' Οικονόμου), Βεϊδαμενίδης, Ταρασιάδης (83' Μπαγλαρίδης). Πυργετός: Γκικούδης, Μπουτογιάννης, Σιδηρόπουλος, Στούμπος, Πολύζος, Κρούτι (81' Καραπέτσας), Παπαβασιλείου (69' Σαββίδης), Τσιρογιάννης, Στύλος, Βελετάνης, Κυπαρίσσης (74' Ζαφειρίου).
ΚΑΣΤΩΡ – ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΚΙΒΩΤΟΥ 5–0
Ο Κάστωρ πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, αφού συνέτριψε τον Αλιάκμων με 5-0. Τα γκολ σημείωσαν οι Χριστοφορίδης (9’, 89’), Μαλεγκάνος (19’, 42’) και Αφεντουλίδης (78’). Δοκάρι είχαν οι Αντωνιάδης και Νικολάου στο 40’ και 62’ αντίστοιχα, ενώ έχασε πέναλτι για τον Αλιάκμονα ο Στεργιόπουλος στο 74’ (δοκάρι). ΚΑΣΤΩΡ: Παπαδόπουλος, Καραμαλής, Σαρηπανίδης (46ʼ Μουρατίδης), Κωνσταντίνου, Παπαθανασίου, Πρωτόγερος (56ʼ Τούλιος), Μήλιος (46ʼ Νικολάου), Αντωνιάδης, Χριστοφορίδης, Μαλεγκάνος, Αφεντουλίδης. ΑΛΙΑΚΜΩΝ: Γεωργιαντζής, Σταμπολίδης Δ., Σταμπολίδης Ι. (67’ Τραπεζανίδης), Βασιλειάδης, Κίτσιοs (46’ Φωτιάδης), Σταμπολίδης Π., Καλαϊτζίδης, Χατζηπέτρου, Καλανίδης, Στεργιόπουλος (81’ Καραμιχαηλίδης), Κωνσταντινίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: