ΣΙΝΕ

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Εψαχναν για φάρμακα ενώ έσβηνε το βρέφος

«ΜΑΥΡΗ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
Κάθε
 νοσοκομείο και μία «πληγή». Αμέτρητα τα προβλήματα, ελάχιστες οι 
λύσεις. Ελλάδα... 21ος αιώνας
Γιατρός του νοσοκομείου Βέροιας έστειλε τον πατέρα του 13 μηνών βρέφους, από την Κοζάνη, να βρει φαρμακείο για να αγοράσει φάρμακα για το παιδί του, επειδή δεν υπήρχαν στο νοσοκομείο. Αυτό καταγγέλλουν με... τη μήνυσή τους οι γονείς του βρέφους από την Κοζάνη, που άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από έναν αγώνα δρόμου από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, από την Κοζάνη μέχρι τη Θεσσαλονίκη.
Κάθε νοσοκομείο και μία «πληγή». Αμέτρητα τα προβλήματα, ελάχιστες οι λύσεις. Ελλάδα... 21ος αιώνας «Ο θεράπων ιατρός συνέστησε να χορηγήσουμε στο παιδί ηλεκτρολύτες (almora), σκεύασμα που επειδή δεν υπήρχε στο νοσοκομείο, όπως είπε, μας συμβούλευσε να πάμε στην πόλη της Βέροιας και να το προμηθευτούμε από εφημερεύον φαρμακείο», αναφέρουν στη μήνυση.
Κι αυτό, όπως τονίζουν, τη δεύτερη μέρα της νοσηλείας του παιδιού τους στο νοσοκομείο της Βέροιας, ενώ όλη την πρώτη μέρα δεν του χορήγησαν καθόλου υγρά με ορό.
Το νοσοκομείο της Βέροιας μπορεί να απέκτησε τελικά λυχνία για τον αξονικό του τομογράφο, την περασμένη Τρίτη, αλλά ο Γολγοθάς των γονιών του βρέφους συνεχίζεται.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι η υπουργός, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, πήρε τις αναφορές από τις 3η και 4η ΥΠΕ για τον θάνατο του βρέφους και τις διαβίβασε, μαζί με τον πλήρη φάκελο, στο γενικό επιθεωρητή ΣΕΥΥΠ, Μιχάλη Σαμπατακάκη, με κατεπείγουσα εντολή για έκδοση τελικού πορίσματος. Η έρευνα όμως έχει κενά και αφήνει αναπάντητα ερωτήματα.
Εκτός έρευνας έμειναν τα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, των οποίων οι παιδιατρικές κλινικές έχουν κλείσει λόγω έλλειψης προσωπικού. Κι αυτό γιατί οι γονείς δεν πήγαν εκεί το παιδί τους, αλλά επικοινώνησαν τηλεφωνικά και τους συστήθηκε να το μεταφέρουν στη Βέροια. Ετσι, μένει αναπάντητο το ερώτημα αν θα είχε σωθεί το βρέφος, σε περίπτωση που λειτουργούσε η παιδιατρική κλινική της Κοζάνης ή της Πτολεμαΐδας, όπου και θα τύχαινε άμεσης νοσηλείας.
Επίσης, δεν πρόκειται για μία έρευνα, αλλά για δύο ξεχωριστές. Οι έρευνες έγιναν από δύο διαφορετικούς ανθρώπους για τρία νοσοκομεία, δύο διαφορετικών περιφερειών. Της Βέροιας και το Ειδικών Νοσημάτων Θεσσαλονίκης, της 3ης ΥΠΕ, και το «Ιπποκράτειο» της 4ης ΥΠΕ. Η έρευνα θα ήταν πιο ολοκληρωμένη αν την έκανε ανώτερος υπάλληλος του υπουργείου, που θα μπορούσε να ελέγξει και τις δύο ΥΠΕ, ώστε να έχει καλύτερη εικόνα της αλληλουχίας των γεγονότων, τονίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν τις διαδικασίες. Τώρα, προσθέτουν, ο γενικός επιθεωρητής του ΣΕΥΥΠ καλείται να συνθέσει ένα παζλ για να βρει και να αποδώσει τις ευθύνες, αντί να έχει στα χέρια του μια ολοκληρωμένη συνολική αναφορά.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=149571

Δεν υπάρχουν σχόλια: