ΣΙΝΕ

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Η Βουλιαγμένη και φέτος στον ευρωπαϊκό θρόνο!

Τα χρυσά κορίτσια της Βουλιαγμένης συνεχίζουν να γράφουν ιστορία στην Ευρώπη. Με μια εξαιρετική εμφάνιση η γυναικεία ομάδα πόλο του ΝΟΒ νίκησε στον τελικό του Τσάμπιονς Καπ τη ρωσική Κίνεφ Κίρισι με 10-7 και... στέφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός έχασε στον μικρό τελικό από την ιταλική Κατάνια και κατετάγη τέταρτος στο φάιναλ φορ που φιλοξένησε η Κέρκυρα.

Η Βουλιαγμένη χτίζει τη δική της δυναστεία αφού έπαιξε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε ευρωπαϊκό τελικό. Και το εντυπωσιακό για το ελληνικό γυναικείο πόλο είναι ότι φέτος κατέκτησε και τα δυο ευρωπαϊκά τρόπαια, αφού μεσοβδόμαδα ο Εθνικός θριάμβευσε στον τελικό του LEN Trophy. Η  Ελλάδα επανέλαβε έτσι το κατόρθωμα του 2003, αφού και τότε είχε κατακτήσει και τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια στις γυναίκες (τότε ήταν η Γλυφάδα και η Βουλιαγμένη). Αυτό σημαίνει επιπλέον ότι, στις αρχές της επόμενης σεζόν, Βουλιαγμένη και Εθνικός θα αναμετρηθούν για το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, που φυσικά θα καταλήξει και αυτό σε ελληνικά χέρια.

Ο τελικός ήταν αρκετά ισορροπημένος στο ξεκίνημα με τις άμυνες των δυο ομάδων να πρωταγωνιστούν και να κερδίζουν τις πιο πολλές μάχες. Έτσι μετά το 2-2 του πρώτου 8λεπτου, το παιχνίδι έγινε πιο γρήγορο και πιο θεαματικό στο δεύτερο, με τη ρωσική ομάδα να κερδίζει πολλές αποβολές και τη Βουλιαγμένη να έχει πάντα λύσεις.


Η Κίνεφ προηγήθηκε και με 4-2 αλλά η συνέχεια ανήκε στην ομάδα της Αλεξίας Καμμένου που από τα μέσα της τρίτης περιόδου εκμεταλλεύτηκε τις επιθέσεις με αριθμητικό αβαντάζ, έκανε και σερί 4-0 και προηγήθηκε με 8-6 στις αρχές του τελευταίου 8λεπτου.


Οι επόμενες δύο επιθέσεις της Κίρισι ήταν χαρακτηριστικές: στην πρώτη περίπτωση, μετά την αποβολή της Κουτέλη, οι παίκτριες του ΝΟΒ έπαιξαν πιεστική άμυνα και έκλεψαν τη μπάλα, δείχνοντας ότι είχαν σαφώς περισσότερες δυνάμεις. Στη δεύτερη, η εκπληκτική απόκρουση της Ντελ Σότο στο σουτ της Γκλίζινα ήταν ενδεικτική της ψυχολογίας των δύο ομάδων. Στο τέλος τα γκολ της Μπελιάεβα και της Λιόση απλά διαμόρφωσαν το τελικό 10-7, που διατηρεί τη Βουλιαγμένη στην κορυφή της Ευρώπης και αφήνει την Κίνεφ για ακόμη μία φορά (τέταρτη τα τελευταία χρόνια) στη γλυκόπικρη δεύτερη θέση.


Το κολυμβητήριο της Κέρκυρας σχεδόν γέμισε καθώς μοιράστηκαν διακόσιες προσκλήσεις μοιράστηκαν το πρωί μέσω τοπικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. Θα μπορούσε να είναι και κατάμεστες οι εξέδρες, όμως οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού (λιγότεροι σε σχέση με χθες) έφυγαν μετά την ολοκλήρωση του «μικρού τελικού». Όπως και χθες, ιδιαίτερα εκδηλωτικοί ήταν οι περίπου 20 Ρώσοι φίλαθλοι εκδρομείςτης Κίνεφ.


Τα οκτάλεπτα:
2-2, 2-1, 2-4, 1-3.

ΚΙΝΕΦ ΚΙΡΙΣΙ
(Αλεξάντερ Καμπάνοφ): Κοβτουνόβσκαγια, Γκλίζινα 2, Προκόφιεβα 1, Κόνουχ, Κουροτσκίνα, Γκλούσκοβα, Μπογκντάνοβα 1, Κιρίλτσεβα, Μπελιάεβα 3, Σομπόλεβα, Οκούνεβα, Χόχλοβα, Καρνάουχ

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
(Αλεξία Καμμένου): Ντελ Σότο, Τσουκαλά 3, Μελιδώνη 2, Παντελίδη, Λιόση 1, Μωραϊτίδου, Ασημάκη, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου, Πέτρι 2, Κουτέλη, Λαρά 1, Κούβδου
O πρωθυπουργός
Με δήλωση του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συνεχάρη την ομάδα της Βουλιαγμένης για τη μεγάλη επιτυχία της: 
"Η γυναικεία Ομάδα Πόλο της Βουλιαγμένης έφερε για μία ακόμα φορά τον Ελληνικό Αθλητισμό στην κορυφή της Ευρώπης και έδωσε χαρά σε όλους τους Έλληνες.  Η νίκη των αθλητριών μας, είναι η απόδειξη για το τι μπορούμε να πετυχαίνουμε όταν είμαστε συνεπείς στις αξίες μας, όταν βάζουμε στόχους και αγωνιζόμαστε γι’ αυτούς. Ανέδειξαν τις πραγματικές δυνατότητές μας. Σε όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και εύχομαι ανάλογες επιτυχίες και στο μέλλον."
ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
ΕΤΟΣ ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ       
1992 6η Βουλιαγμένη  
1994 4η Βουλιαγμένη  
1996 4η Ολυμπιακός  
1997 8η Γλυφάδα      
1998 6η Βουλιαγμένη 
1999 5η Ολυμπιακός  
2000 1η Γλυφάδα      
2001 2η Γλυφάδα      
2002 3η Γλυφάδα      
2003 1η Γλυφάδα      
2004 2η Γλυφάδα      
          4η Βουλιαγμένη
2006 4η Βουλιαγμένη
2007 3η Γλυφάδα      
2008 2η Βουλιαγμένη
2009 1η Βουλιαγμένη
2010 1η Βουλιαγμένη  
           4η Ολυμπιακός

http://www.enet.gr/?i=news.el.a8lhtismos&id=150237

Δεν υπάρχουν σχόλια: