ΣΙΝΕ

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Σκοποί και τραγούδια του Πόντου

«Εμείς πάντα ας χαίρουμες…»

Σκοποί και τραγούδια του Πόντου,
ΚΥΡΙΑΚΗ 11 Απριλίου
έναρξη 9.30 μ. μ.

- Δώρα Πετρίδη, τραγούδι
- Ζαφείρης Ευθυμιάδης, λύρα, αγγείον, γαβάλ, τραγούδι...


- Κώστας Τσαρούχης, ούτι
- Γιάννης Τσεντούρος, κρουστά
- Κώστας Στεφανόπουλος, σάζι

Σκοποί και τραγούδια του Πόντου με τη Δώρα Πετρίδη στο μουσικό χώρο «Μακάμι»

Με σκοπούς και τραγούδια του Πόντου με τη Δώρα Πετρίδη ( Κυριακή 11 Απριλίου και ώρα 9.30 μ. μ.) θα συνεχιστεί ο κύκλος των μουσικών αφιερωμάτων του χώρου «Μακάμι», που λειτουργεί τα τελευταία 5 χρόνια υπό τη διεύθυνση του Σπύρου Δελέγκου.

Είναι κοινά αποδεκτό ότι τα ποντιακά τραγούδια αποτελούν ένα εξαίρετο μνημείο του ελληνικού λόγου. Πέρα από το γλωσσικό ενδιαφέρον υπάρχει και ανεκτίμητη μουσική αξία, όπως και στην παράδοση κάθε τόπου(μουσικοί δρόμοι, ρυθμοί).

«Η καταγωγή, το βίωμα και το ενδιαφέρον μας για την ιδιαιτερότητα της γλώσσας, των ρυθμών και των μουσικών δρόμων της ποντιακής παραδοσιακής μουσικής μάς φέρνουν μαζί, για να προσεγγίσουμε, με το δικό μας τρόπο, παραδοσιακά τραγούδια και σκοπούς.

Τραγούδια της αγάπης, της ξενιτιάς, νανουρίσματα, μοιρολόγια, του γάμου, τραγούδια και σκοποί που αφορούν τον Κύκλο της Ζωής, θα ανακινήσουν το ανθρώπινο συναίσθημα, μιλώντας στον καθένα από εμάς για τη ζωή.»
Δώρα Πετρίδη

Έτσι, την Κυριακή 11 Απριλίου (9.30 μ. μ.) στο μουσικό χώρο «μακάμι» θα παρουσιαστεί ένα αρκετά αντιπροσωπευτικό δείγμα σκοπών και τραγουδιών από τη μουσική παράδοση του Πόντου με τίτλο «Εμείς πάντα ας χαίρουμες…». Το μουσικό εγχείρημα έχουν αναλάβει, εκτός της Δώρας Πετρίδη (τραγούδι), ο Ζαφείρης Ευθυμιάδης (ποντιακή λύρα, αγγείον, γαβάλ, τραγούδι),ο Κώστας Τσαρούχης (ούτι), ο Γιάννης Τσεντούρος (παραδοσιακά κρουστά) και ο Κώστας Στεφανόπουλος (σάζι).

Είσοδος χωρίς ποτό: 12 ευρώ
Πληροφορίες στο τηλ. begin_of_the_skype_highlighting              2610 274 042      end_of_the_skype_highlighting. / Π.Π. ΓΕΡΜΑΝΟΥ 111, ΑΝΩ ΠΟΛΗ ΠΑΤΡΑΣ
2610 274 042
e-pontos
Πηγή: Patrinorama

Δεν υπάρχουν σχόλια: