ΣΙΝΕ

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Άρης by... Johnson & Johnson στα play off

Άρης by... Johnson & Johnson!Βλέποντας οι οπαδοί του Άρη την ομάδα τους να αποδίδει κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο και να παίρνει με 2-0 τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο φινάλε της πρώτης αγωνιστικής των play off, ίσως κάπου στο βάθος του μυαλού τους να... αισθάνονταν και λίγο πικραμένοι που η συγκεκριμένη εμφάνιση δεν έγινε στον τελικό του Κυπέλλου, όπου η νίκη θα σήμαινε και τρόπαιο. Σίγουρα, όμως, αυτή η... αμφιταλάντευση δεν θα πρέπει να κράτησε και πολύ, αφού με τη νίκη τους αυτή οι «κιτρινόμαυροι» της Θεσσαλονίκης, όχι μόνο ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το «μίνι» πρωτάθλημα, αλλά πλέον θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Βλέπετε, το 0-0 της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ που είχε προηγηθεί, έδωσε χαρακτήρα «τελικού» στο παιχνίδι του Άρη με τον Ολυμπιακό και αυτόν τον τελικό οι Θεσσαλονικείς δεν τον έχασαν. Και αν αυτά είναι τα... εξωαγωνιστικά συμπεράσματα που προκύπτουν από την αναμέτρηση που προκύπτουν από το παιχνίδι του «Κλεάνθης Βικελίδης», τα αγωνιστικά «λένε» ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι με δύο όψεις.
Μια αποκρουστική ως το 40’, με τις δύο ομάδες να συναγωνίζονται η μια την άλλη ποια θα κάνει τον κόσμο στις κερκίδες να... βαρεθεί περισσότερο και μια εξαιρετική στη συνέχεια, μετά δηλαδή το γκολ του Τζόνσον, με το οποίο ο Άρης πήρε το προβάδισμα.
Ως το 40’, λοιπόν, οι μεν γηπεδούχοι ναι μεν πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, πλην όμως σε καμία περίπτωση δεν κατόρθωσαν να φανούν απειλητικοί για την εστία του Νικοπολίδη. Είτε γιατί οι «ερυθρόλευκοι» είχαν φροντίσει να κλείσουν τους διαδρόμους προς την περιοχή τους, είτε (τις περισσότερες φορές), γιατί οι παίκτες του Άρη πάντα έκαναν κάτι στραβό στην τελική προσπάθεια.
Στην άλλη πλευρά του λόφου, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τα play off με την... κεκτημένη βραδύτητα, με την οποία ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Κακοί, ασύνδετοι, χωρίς αρχή και τέλος και κομμένοι στα δύο οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να μην ξέρουν πού πατούν και πού βρίσκονται, με κύριο χαρακτηριστικό της τραγικής τους εμφάνισης τις τεράστιες αποστάσεις ανάμεσα στις τρεις γραμμές.
Δεν θα μπορούσαν, βέβαια, να είναι και μικρότερες, αφού ο Ολυμπιακός στερείτο μεσαίας γραμμής, γεγονός που ανάγκαζε τους αμυντικούς του να ξεκινούν αυτή την προσπάθεια ανάπτυξης του παιχνιδιού, με βαθιές μπαλιές. Ωστόσο, το σκηνικό αυτό άλλαξε στην επανάληψη, κυρίως λόγω της εισόδου στο παιχνίδι του Ντάρμπισιρ που έδωσε πνοή στους «ερυθρόλευκους», αλλά και της προσπάθειας να «γυρίσουν» το παιχνίδι.
Και πάλι, όμως, δεν υπήρχε το καθαρό μυαλό για να ολοκληρωθούν οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων, γεγονός που αποδεικνύεται και από το ότι ουκ ολίγες φορές οι «ερυθρόλευκοι» πήγαιναν δυο - δυο πάνω στην μπάλα, με αποτέλεσμα να τρακάρουν μεταξύ τους.
Ο Ολυμπιακός, όμως, είναι και δύο δοκάρια στο 42’ με τον Ραούλ Μπράβο και στο 52’ με τον Ντάρμπισιρ, πλην όμως και στα δύο δεν τον αδίκησε μόνο η τύχη, αλλά και οι καταπληκτικές επεμβάσεις του Σηφάκη που κατόρθωσε την τελευταία στιγμή να αλλάξει την πορεία της μπάλας που κατευθυνόταν προς τα δίχτυα του.
Ο Άρης που θα μπορούσε να έχει «καθαρίσει» το παιχνίδι στο 53’, όταν ο Κόκε χτύπησε «αναιμικά» το πέναλτι που κέρδισε ο (κορυφαίος του παιχνιδιού) Αντού και ο Νικοπολίδης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Ωστόσο, αυτό που δεν κατόρθωσε ο Ισπανός το πέτυχε ο σκόρερ και του πρώτου γκολ, αφού ο Τζόνσον ήταν αυτός που εκμεταλλεύθηκε το τραγικό λάθος του Μέλμπεργκ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, χώθηκε ανάμεσα στον Σουηδό και τον Νικοπολίδη και πέτυχε το δεύτερο γκολ για τον ίδιο και την ομάδα του.
ΣΚΟΡΕΡ: 40', 90'+3 Τζόνσον.
ΔΟΚΑΡΙΑ: 42' Ραούλ Μπράβο, 52' Ντάρμπισιρ.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δαλούκας (Θεσσαλίας).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 41' Κόκε. 90'+ 4 Τζόνσον - 28' Μαρέσκα, 53' Γκαλίτσιος, 79’ Λούα Λούα, 85’ Ζεβλάκοφ, 88’ Ραούλ Μπράβο.
ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο, Νασούτι, Γκιάρο, Βανγκέλι, Αντού (89’ Ντέιλι), Φερνάντες, Νάτσο Γκαρσία (82’ Πρίττας), Μεριέμ (75' Χαβίτο), Κόκε, Τζόνσον.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Μαρέσκα (83’ Γιάννης Παπαδόπουλος), Όσκαρ, Ντουντού, Λούα Λούα, Μήτρογλου, Λεονάρντο (46' Ντάρμπισιρ).
http://www.ethnos.gr/ethnosport/article.asp?catid=8186&subid=2&pubid=7838356

4 σχόλια:

COSTANTINOS είπε...

αθανατε κοντοπατριωτη για να τα λεμε ολα
το συνθημα τουτο το βγαλαμε εμεις οι γαυροι
ποτε ?
μια φορα και εναν καιρο ειχες τον γιανναρο τον ιωαννιδη στον παγκο και εναν παιχτη που πυροβολουσε ποιο γρηγορα και απο την σκια του τον γρηγορο εντι
που ειχε παει στη σαραγοσα στο φαιναλ φορ ειχε βρει απεναντι τα λιμα τα καταλοιπα της πρασινης οικογενειας και τους πυροβολουσε για πλακα
απο εκει λοιπον βγηκε αυτο το συνθημα
και να σου πω και κατι
που το ξερεις βεβαια αλλα η μητερα της μαθησεως ειναι η επαναληψη
δεν συγκρινονται ο μαυρος του αρη με τον γρηγορο εντι
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟΥ ΣΠΙΝΑΡΗ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

σαμπουαν τζονσον και τζονσον απομακρυνει την μπαντοβιτιδα.ενα λουσιμο αρκει

VATOLAKKIOTIS είπε...

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΚΙΟΛΑΣ ΘΕΜΗ.

VATOLAKKIOTIS είπε...

ΚΩΝ/ΝΕ ΜΑΚΡΙΑ ΩΡΕ ΑΠΟ ΣΠΙΝΑΡΗ! ΚΟΝΤΟΓΟΥΝΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ! ΧΑΧΑ