ΣΙΝΕ

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Η ψηφοφορία του epikairotita24

Σημαντικά στοιχεία προκύπτουν από τη ψηφοφορία του epikairotita24 όπως διαμορφώθηκε από τους αναγνώστες μας. Σε αυτή τη ψηφοφορία βγαίνει η απάθεια των πολιτών προς την πολιτική που εκδηλώνεται με την αποχή να φτάνει στο 15%. Φανερώς χαμένα και τα δύο κόμματα σε σχέση με τα ποσοστά τους με το ΠΑΣΟΚ, παρά τα ψέματα που δηλώνει ο κόσμος ότι είπε, να διατηρεί το προβάδισμα 10 μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία. Οι πολίτες όμως φαίνεται να στρέφονται προς τα μικρότερα κόμματα καθώς υποστηρίζουν πως για την κατάσταση της οικονομίας ευθύνονται και τα δύο μεγάλα κόμματα. Δείτε παρακάτω όλες τις κάρτες...



Ο κόσμος εκδηλώνει φανερά τη διαφωνία του με τις πολιτικές και των δύο μεγάλων κομμάτων. Τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα για το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν παύουν να είναι και εκεί αρνητικά.

Κατά συντριπτική πλειοψηφία ο κόσμος πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ είπε ψέματα προεκλογικά. Το 86,1% απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν έκανε όσα υποσχέθηκε προεκλογικά. Το 11,6% που απαντάει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι συνεπή μάλλον θα έχει να κάνει με τον ομαδικό τρόπο που αντιμετωπίζουμε στη χώρα μας την πολιτική. Το 2,3% που απαντάει ΔΞ/ΔΑ μάλλον περιμένει να τελειώσει πρώτα η τετραετία.

Φταίνε και οι δύο. Αυτή ήταν η απάντηση των πολιτών στην ερώτηση για το ποιος ευθύνεται για την κατάσταση της οικονομίας. Μάλιστα, είναι φανερό ότι, ο κόσμος πιστεύει ότι ευθύνονται λίγο περισσότερο οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας που αφορούν την προηγούμενη 5ετία.



Και σε αυτή την κάρτα η αγανάκτηση του κόσμου είναι κάτι περισσότερο από προφανής. Το 78% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι άδικα. Όμως ορισμένοι από αυτούς φαίνεται πως τα βρίσκουν αναγκαία.

Και εδώ ο "κανένας" φαίνεται να υπερισχύει και των δύο αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων. Πιο κερδισμένος από τους δύο είναι ο Γ. Παπανδρέου που εμφανίζεται με περίπου διπλάσιο ποσοστό από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: