ΣΙΝΕ

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Ποδόσφαιρ - off!!! πλέι οφ

Ελάχιστες οι καλές φάσεις στο ντέρμπι «δικεφάλων»ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ταλαιπώρησαν όσους είδαν το μεταξύ τους ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Το τελικό 0-0 ήταν δίκαιο, καθώς οι καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες ήταν από ελάχιστες ως ανύπαρκτες και το θέαμα κακό. Ενδεικτικές οι αποδοκιμασίες των φίλων της «Ενωσης» με το...
σφύριγμα της λήξης.
Ελάχιστες οι καλές φάσεις στο ντέρμπι «δικεφάλων»
Η ισοπαλία φαντάζει θετική για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, ενώ η «Ενωση» έχασε πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια που θα κάνει για την κατάκτηση του δεύτερου εισιτηρίου για τα προκριματικά του Champions League. Η «Ενωση» έφτασε τους 2 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ «έπιασε» τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση με 4 βαθμούς, αξιοποιώντας την ήττα των «ερυθρόλευκων» με 2-0 από τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
Η παρουσία του Μπλάνκο αντί του Τζιμπούρ στην κορυφή της επίθεσης, στο 4-5-1, ήταν η έκπληξη του Ντούσαν Μπάγεβιτς στην 11άδα της ΑΕΚ. Από την άλλη πλευρά οι «καινοτομίες» του Φερνάντο Σάντος αφορούσαν την άμυνα, με τον Κοντρέρας δεξιά και τους Τσιρίλο και Σαβίνι στο κέντρο της. Το σύστημα 4-2-3-1, με τον Μουσλίμοβιτς στην επίθεση.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό. Οι δύο ομάδες έριξαν το βάρος στο κέντρο, με την ΑΕΚ να είναι πιο ζωηρή, αλλά ακίνδυνη στο πρώτο 20λεπτο και τον ΠΑΟΚ να επικρατεί στη συνέχεια, έχοντας την κυκλοφορία και την καλή ανάπτυξη από τα άκρα (ιδίως αριστερά). Ωστόσο οι ευκαιρίες ήταν είδος προς... αναζήτηση. Δύο φορές ο Λίνο (9’, 14’) και μία ο Βιεϊρίνια (29’) σούταραν προς την εστία, ενώ στο 38’ ήταν η πιο καλή στιγμή με τον Μουσλίμοβιτς, αλλά το τελείωμα κάκιστο. Οσο για την ΑΕΚ, δεν μπόρεσε να μπει ούτε μία φορά με αξιώσεις στην περιοχή του Χαλκιά (Σκόκο, Μαντούκα και Λεονάρντο μπλοκαρισμένοι) και η μοναδική της καλή στιγμή ήρθε από στημένη φάση στο 36’ με τον Μανωλά.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα των δύο ομάδων άλλαξε, αλλά όχι συνολικά αυτή της αναμέτρησης, με τις καλές φάσεις να απουσιάζουν. Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά, ανέλαβε πλήρως την πρωτοβουλία, ήταν αυτή που έψαξε το γκολ αλλά με εξαίρεση το σουτ του Σκόκο στο 47’ δεν απείλησε. Ο Μπάγεβιτς «φρέσκαρε» την επίθεση από νωρίς με Τζιμπούρ στο 53’ (αντί Λεονάρντο) και Νέμεθ στο 66’ (αντί Μπλάνκο), αλλά ευκαιρίες δεν είδε παρά την αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2.
Στο ίδιο διάστημα ο ΠΑΟΚ αμύνθηκε αποτελεσματικά, σταδιακά προσπάθησε να βγει μπροστά, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Απείλησε μόνο με την εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια στο 67’. Ο Σάντος έκανε τις κινήσεις του στο τελευταίο 15λεπτο, αρχικά με τον Εντίνιο στο 75’ (αντί του Μουσλίμοβιτς) και στο 83’ με τον Κουτσιανικούλη (αντί του Βιεϊρίνια), αλλά δεν είχε την καλή κυκλοφορία του πρώτου ημιχρόνου, ούτε τις πλαγιοκοπήσεις. Ετσι, παρά τις επιθετικές προσπάθειες της ΑΕΚ στο τέλος και την καλή στιγμή του Μαντούκα στο 86’, το 0-0 δεν άλλαξε.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάκος (Ξάνθης)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
71' Αραούχο - 35' Βιτόλο
ΑΕΚ: Σάχα, Αραούχο, Λαγός, Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς, Καφές, Γιάχιτς (88’ Γκερέιρο), Λεονάρντο (53' Τζιμπούρ), Μαντούκα, Σκόκο, Μπλάνκο (66' Νέμεθ).
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Κοντρέρας, Λίνο, Τσιρίλο, Σαβίνι, Βιτόλο, Γκαρσία, Βιεϊρίνια (83’ Κουτσιανικούλης), Σορλέν, Ιβιτς (88’Φιλομένο), Μουσλίμοβιτς (75’ Εντίνιο).
http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10485&subid=2&pubid=7836447

Δεν υπάρχουν σχόλια: