ΣΙΝΕ

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

"Φιλικό" στον Καναδά... 0-0 με Μπενφίκα ο ΠΑΟ και... πολύ ξύλο

 
Κάθε άλλο παρά... φιλικό ήταν το ματς μεταξύ των πρωταθλητών Ελλάδας και Πορτογαλίας... Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε τη νύχτα της Κυριακής ισόπαλος 0-0 με τη Μπενφίκα στο «BMO Field» του Τορόντο, στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η αυλαία της εφετινής σεζόν για το «τριφύλλι», αλλά «σημαδεύτηκε» από ξύλο μεταξύ των παικτών λίγο πριν το ημίχρονο.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αΐρτον έκανε... ένα πολύ σκληρό φάουλ στον Δημούτσο, ανάβοντας τα... αίματα. Οι δύο παίκτες άρχισαν τις «κοκορομαχίες», ο καυγάς... άναψε, με τον Σίντνεϊ και άλλους να «χώνονται» δυνατά από πλευράς Μπενφίκα και τους παίκτες του Παναθηναϊκού να σπεύδουν για βοήθεια. Μετά από δύο-τρία λεπτά αναμπουμπούλας (στις καθυστερήσεις του α’ μέρους), όπου χρειάστηκε να μπει μέσα μέχρι και ο τεχνικός διευθυντής της Μπενφίκα, Ρουί Κόστα για να ηρεμήσει τους παίκτες του, ο διαιτητής έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Νταβίντ Λουίζ.
Οι αψιμαχίες και οι λεκτικές αντιπαραθέσεις συνεχίστηκαν και στο ημίχρονο καθ’ οδόν για τα αποδυτήρια, με πρωταγωνιστή τον Αΐρτον, ο οποίος είχε ανοίξει «βεντέτα» με τον Κλέιτον από το 26ο λεπτό. Πριν ξεκινήσει το β’ μέρος, οι διοργανωτές έκαναν συστάσεις στους ανθρώπους τόσο της Μπενφίκα, όσο και του Παναθηναϊκού να ηρεμήσουν τους παίκτες, για να μην... ξεφύγει το (υποτιθέμενο) φιλικό...
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος τώρα, χωρίς τον Νίκο Νιόπλια στο «τιμόνι» (είχε πάει Μαδρίτη για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ), αλλά με τους Κρίστο Βαζέχα και Μιχάλη Ιορδανίδη τεχνικό δίδυμο, οι «πράσινοι» απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο, έχοντας τον Σεμπαστιάν Λέτο σε μεγάλα κέφια. Ο Αργεντινός ήταν όλα τα λεφτά για τον Παναθηναϊκό, κάνοντας πράγματα και θαύματα στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής τριπλέτας στο 4-2-3-1 με το οποίο ξεκίνησαν οι «πράσινοι».
Το σχήμα έδειξε να λειτουργεί καλά ανασταλτικά στο πρώτο μέρος, με το «τριφύλλι» να βγάζει και φάσεις με πρωταγωνιστή τον Λέτο, αλλά και τον εξίσου κινητικό Κλέιτον. Οι «πράσινοι» με εξαίρεση δύο φάσεις των Πορτογάλων με τον Κάρντετς (κι αυτές στο πρώτο μέρος), ήταν κυρίαρχοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες με τον Ρουκάβινα, τον Λέτο και τον Σαριέγκι, για να πάρουν ακόμη και τη νίκη.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (4-2-3-1): Καρνέζης (46’ Γκαλίνοβιτς), Μελίσσης, Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ, Καντέ, Σιμάο Μάτε, Δημούτσος, Μαρίνος, Κλέιτον, Λέτο, Ρουκάβινα.
ΜΠΕΝΦΙΚΑ (4-4-2): Μορέιρα, Λουίς Φελίπε (16’ Σαβιόλα, 46’ Τσάβι Γκαρσία), Φάμπιο Φαρία, Σίντνεϊ, Νταβίντ Λουίζ, Αϊρτον (90’ Νταβίντ Σιμάο), Αμορίμ, Πεϊσότο, Μενέσες (46’ Νούνο Γκόμεζ), Εντερ Λουίς (60’ Πιμέντα), Κάρντετς (46’ Βέλντον).
* Η αποστολή του Παναθηναϊκού θα αναχωρήσει τη Δευτέρα (24/5) το απόγευμα μέσω Άμστερνταμ για την Αθήνα και μετά την επιστροφή τους οι «πράσινοι» θα ξεκινήσουν τις διακοπές τους... 
http://www.protothema.gr/sports/article/?aid=69469

Δεν υπάρχουν σχόλια: