ΣΙΝΕ

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Άρης-ΑΕΚ 1-1 (video)


Άρης και ΑΕΚ έμειναν στο 1-1 στο Βικελίδης με τον Λεονάρντο να ισοφαρίζει στο 93ο λεπτό (ο Αρης είχε προηγηθεί στο 47' με τον Πρίττα), και να εξελίσσεται σε κακό δαίμονα των Θεσσαλονικών αφού άφησε τους γηπεδούχους στην τελευταία θέση των πλέι οφ. 
Με το αποτέλεσμα αυτό ο ΠΑΟΚ εξασφαλίζει την 2η...
θέση και οι τρεις (ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, Άρης) θα παλέψουν για να αποφύγουν την τελευταία θέση που βάζει σε περιπέτειες τον καλοκαιρινό προγραμματισμό. Διαμαρτύρονται οι φιλοξενούμενοι για ακυρωθέν γκολ του Τζιμπούρ.

Το παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη δεν επιδέχεται κριτικής καθώς το κακό θέαμα κέρδισε ακόμα και το πιθανό λάθος του επόπτη στο γκολ ισοφάριση του Τζιμπούρ (οριακή φάση ακόμα και το ριπλέι). Ο Άρης δεν πήρε τη νίκη-εκδίκηση (αν και ήταν ελαφρώς καλύτερος) αλλά η Ένωση στάθηκε τυχερή.

Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε αργά και βασανιστικά για όσους το παρακολούθησαν με ένα μακρινό σουτ από πλευράς ΑΕΚ και ένα σωστά ακυρωθέν γκολ από τον Άρη. Στα υπόλοιπα 45 λεπτά του πρώτου μέρους δε συνέβη απολύτως τίποτα χωρίς καμία δόση υπερβολής.

Στην επανάληψη ο Άρης άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς με τον Σάκη Πρίττα να πληγώνει ακόμα μία φορά την ΑΕΚ (η προηγούμενη στον αποκλεισμό με την Μηχανιώνα) και την ΑΕΚ να δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει. Ακόμα όμως και όταν το έκανε το γκολ του Τζιμπούρ ακυρώθηκε ως οφ σάιντ (πολύ δύσκολη φάση ακόμα και για την τηλεόραση), ενώ αυτό του Λεονάρντο ήρθε στο τελευταίο δευτερόλπετο.

Η ΑΕΚ απώλεσε και την τελευταία της ευκαιρία για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ αφού παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στο πιο κρίσιμο παιχνίδι των πλέι οφ μέχρι σήμερα, ενώ ο Άρης έχασε την ευκαιρία να πάρει μία νίκη και να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση.
Άρης (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Αράνο, Κουλουχέρης, Ρονάλντο Γκιάρο, Φερνάντες, Κόκε (66΄ Αραβίδης), Αντού (76΄ Ναφτί), Τζόνσον (42΄ Ντέιλι), Νασούτι, Χαβίτο, Πρίττας

ΑΕΚ
(Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Μαϊστόροβιτς, Αραούχο, Τζιμπούρ, Μαντούκα, Μάκος (80΄ Γκερέιρο), Μπλάνκο (63΄ Νέμεθ), Λαγός, Μανωλάς, Σκόκο, Γκέντσογλου (55΄ Λεονάρντο)
H βαθμολογία

ΠΑΟΚ 13

Ολυμπιακός 7
ΑΕΚ 6
Αρης 4 


 
Με μια ματιά
Πριν ακόμα γίνει η σέντρα η ΑΕΚ γνώριζε πως μόνο με νίκη κόντρα στον Άρη θα μπορούσε να διεκδικήσει μέχρι τέλους την δεύτερη θέση στα πλέι οφ, ενώ από την πλευρά του ο Άρης ήξερε πως έπαιζε για τη φανέλα του, την αποφυγή της 4ης θέσης και την… εκδίκηση για την ήττα στο ΟΑΚΑ.

Καμία όμως από τις δύο ομάδες δεν έδειξαν διάθεση να πάρουν αυτό που ήθελαν. Το πρώτο ημίχρονο δεν άφησε τίποτα σε κανέναν να θυμάται ε τους φιλάθλους των γηπεδούχων να… ταλαιπωρούνται από το θέαμα που (δεν) έβλεπαν.

Οι δύο προπονητές δεν επεφύλασσαν εκπλήξεις στις 11άδες αλλά ο Μπάγεβιτς ήταν αυτός που άλλαξε γνώμη πολύ γρήγορα. Ο Σερβοελληνας τεχνικός παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1 αλλά μετά από 10 λεπτά αγώνα το άλλαξε σε 4-4-2 με τον Μπλάνκο να φεύγει από το δεξί άκρο και να γίνεται παρτενέρ του Τζιμπούρ στην επίθεση.

Έξι λεπτά αργότερα (16’) ο Άρης άνοιξε το σκορ αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφ σάιντ. Ο Τζόνσον δέχθηκε την πάσα από τον Χαβίτο αλλά ήταν ελάχιστα πιο μπροστά από την αμυντική γραμμή της Ένωσης. Στη συνέχεια το μοναδικό ποδοσφαιρικό γεγονός άξιο αναφοράς ήταν ένα μακρινό σουτ του Αραούχο στο 18’.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά το άθλημα γνώρισε την κακή πλευρά του ποδοσφαίρου. Ο Άρης είχε μεν την κατοχή αλλά δεν συνέβαινε απολύτως τίποτα στο χορτάρι. Η… στρόγγυλη θεά ταλαιπωρήθηκε αρκετά στη μεσαία γραμμή χωρίς να διαφαίνεται καμία διάθεση για επιθετικές ενέργειες από τους ποδοσφαιριστές.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ από το Άρη και τον Σάκη Πρίττα. Μόλις στο 47ο λεπτό ο αμυντικός μέσος του Άρη εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την απουσία της κιτρινόμαυρης άμυνας και με διπλή προσπάθεια άνοιξε το σκορ, παρά την προσπάθεια του Αραμπατζή να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Ο Μπάγεβιτς πραγματοποίησε αλλαγές στην 11άδα αλλά η άσχημη εικόνα της ομάδα του δεν διορθωνόταν από τη στιγμή που οι παίκτες του δεν έδειχναν το απαιτούμενο πάθος και διάθεση να γυρίσουν το παιχνίδι.

Στην αντίπερα όχθη ο Κούπερ σαφώς και δεν ήταν ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας του αλλά σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο ο Άρης έδειχνε πιο… ζωντανός. Οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα δύο ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Αραμπατζή αλλά οι κεφαλιές των Φερνάντες (61’) και Νασούτι (64’) πέρασαν έξω από τα δοκάρια της ΑΕΚ.
Η ΑΕΚ παρ ότι έμεινε πίσω στο σκορ δεν έδειξε διάθεση να αντιδράσει ή απλά δεν μπορούσε. Οι φιλοξενούμενοι άργησαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες και το έκαναν μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αρχικά στο 80’ με το ακυρωθέν γκολ του Τζιμπούρ. Ύστερα από σέντρα του Λεονάρντο ο Γαλλοαλγερινός σκόραρε αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ. Μια πολύ δύσκολη φάση ακόμα για την κάμερα με τον Τζιμπούρ να φαίνεται πως έχει την ευθεία.
Όλα έδειχναν ότι τίποτα δεν θα άλλαζε στο ματς, ωστόσο, από ένα τραγικό λάθος της άμυνας του Αρη (αρχικά ο Σηφάκης και στη συνέχεια ο Αράνο), ο Λεονάρντο από κοντά ισοφάρισε σε 1-1 στο 93΄, δίνοντας στην ομάδα του τη δυνατότητα να ελπίζει ακόμη και στην κατάκτηση της 2ης θέσης στα πλέι οφ, δεδομένου ότι η ΑΕΚ παίζει την Κυριακή με τον αδιάφορο, πλέον, ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ενώ την τελευταία αγωνιστική (6η) θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.


http://www.sport24.gr/html/ent/038/ent.361038.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια: