ΣΙΝΕ

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Οι 100 καλύτεροι παίκτες στην ιστορία του Μουντιάλ (video)

 Μεγάλη ψηφοφορία διοργάνωσε η ιστοσελίδα marca.com για την ανάδειξη των 100 κορυφαίων ποδοσφαιριστών στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1966 κι έπειτα.
Οι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες του ισπανικού site εξέφρασαν με την ψήφο τους τις προτιμήσεις τους ανά θέση, με τον Ίκερ Κασίγιας να μαζεύει τις περισσότερες.
Αναλυτικά:...
Τερματοφύλακες: O Ίκερ Κασίγιας με 30.200 ψήφους αναδείχτηκε καλύτερος γκολκίπερ με δεύτερο τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν και τρίτο τον Ντίνο Τζοφ. Την 15άδα συμπληρώνουν οι Φαν ντερ Σαρ, Καν, Σμάιχελ, Γιασίν, Ζένγκα, Σίλτον, Μάγιερ, Σουμάχερ, Ντασάεφ, Φιγιόλ, Θουμπιθαρέτα και Μπαρτέζ.
Αμυντικοί: Με 140 ψήφους διαφορά από τον Πάολο Μαλντίνι, ο Φραντς Μπεκενμπάουερ αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός στην ιστορία του Μουντιάλ από τον 1966 μέχρι σήμερα. Ο “Κάιζερ” μάζεψε 24.240 έναντι 24.100 του Ιταλού. Ακολουθούν οι Ρομπέρτο Κάρλος, Καφού, Μπαρέζι, Ιέρο, Καναβάρο, Τουράμ, Πουγιόλ, Κούμαν, Ντεσαιγί, Πασαρέλα, Καμάτσο, Μουρ, Τσάρλτον, Μπρέμε, Βογκτς, Κάρλος Αλμπέρτο, Μπράιτνερ, Κάμπελ, Κόλερ, Λαμ, Φρανκ ντε Μπουρ, Ζορζίνιο και Σαντσίς.
Μέσοι: Ο κορυφαίος -ίσως- ποδοσφαιριστής της τελευταίας 20ετίας, Ζινεντίν Ζιντάν... εκλέχθηκε καλύτερος μέσος με 17.200 ψήφους, αφήνοντας πίσω του τους Ντιέγκο Μαραντόνα και Πελέ, οι οποίοι είχαν 16.400 και 16.300 ψήφους αντίστοιχα. Οι ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν την 30άδα είναι οι: Λάουντρουπ, Ζίκο, Τσάβι, Πλατινί, Ματέους, Τσάρλτον, Φραντσέσκολι, Γκούλιτ, Σόκρατες, Φίγκο, Νέεσκενς, Πίρλο, Μάουρο Σίλβα, Βιειρά, Φαλκάο, Χάτζι, Ντούνγκα, Μπάλακ, Μπέκαμ, Γκασκόιν, Κιν, Μίτσελ, Ντάβιντς, Ταρντέλι, Σίφο, Ριμπερί και Λουίς Φερνάντεζ.
Επιθετικοί: Ρονάλντο, Ρομάριο και Φαν Μπάστεν αποτελούν την πρώτη τριάδα των καλύτερων επιθετικών στην ιστορία του Μουντιάλ, όσον αφορά τα τελευταία 44 χρόνια. Ο άσος της Κορίνθιανς πήρε πάνω από 16.000 ψήφους και αναδείχθηκε κορυφαίος στράικερ της ψηφοφορίας, ενώ οι υπόλοιποι 27 παίκτες που μπήκαν στην 30άδα είναι οι: Κρόιφ, Μίλερ, Κέμπες, Εουσέμπιο, Ρ. Μπάτζιο, Μπατιστούτα, Μπέργκαμπ, Κλίνσμαν, Μπεμπέτο, Ριβάλντο, Ρόσι, Ούγκο Σάντσες, Σούκερ, Ρουμενίγκε, Στόιτσκοφ, Μπουτραγκένιο, Ανρί, Ροναλντίνιο, Όουεν, Λίνεκερ, Βίγια, Ραούλ, Κλόζε, Κανίγια, Μιλά, Ετό και Τόρες.
http://www.contra.gr/Soccer/World/WorldCup/275408.html



Δεν υπάρχουν σχόλια: