ΣΙΝΕ

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΜΟΥΝΤΙΑΛ...Οι 10 μεγαλυτερες κοντρες σε εθνικο ποδοσφαιρικο επιπεδο

Ασχολήθηκα με το συγκεκριμένο θέμα ούτε λίγο ούτε πολύ μία βδομάδα έψαξα κυρίος σε ξένα sites και αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι δεν υπάρχει η δική μας κόντρα με τους γείτωνες Τούρκους!To top10 πάει κάπως έτσι:
Γερμανία-Πολωνία. Οι δύο ομάδες έχουν κακά προηγούμενα από τον ...2ο Παγκόσμιο πόλεμο. Οι συγκρούσεις και τα ρατσιστικά σχόλια και από τις δύο ομάδες είναι εμφανέστατα σε κάθε αγώνα. Εν ολίγοις οι δύο αυτές ομάδες μισιούνται...
 Ν.Κορέα-Κίνα: Βασικά αυτή είναι μια κόντρα λιγάκι άνιση, αφού στα μεταξύ τους παιχνίδια η Κορέα ηγείται με 16-11-1, με τελευταία της ήττα το 1978. Για τους Κινέζους είναι θέμα κυριαρχίας στην Ασία.
Μεξικό-ΗΠΑ: Όλα άρχισαν στη Μάχη του Άλαμο, όταν οι Μεξικανοί αποφάσισαν να εξαπλωθούν προς τον Βορρά. Το αποτέλεσμα για το αν αυτή η κίνηση ήταν σωστή το ξέρουμε. Στα μεταξύ τους ματς πάντως προηγείται το Μεξικό με 32 νίκες 16 ισοπαλίες και 10 ήττες.
Δανία-Σουηδία: Η κόντρα κρατεί από το 1913, καθώς οι δύο Σκανδιναβοί έχουν πολλά να χωρίσουν (χωρικά ύδατα, αμφισβητούμενα εδάφη κλπ., αλλά επί της ουσίας τώρα τελευταία δεν μας τα λένε καλά αφού το μεταξύ τους παιχνίδι στο Euro 2004 ήταν λίγο ύποπτο...
Ολλανδία-Γερμανία: Άλλη μια διαμάχη με ρίζες τον Β Παγκόσμιο. Το μίσος είναι τόσο μεγάλο που μετά τη νίκη τους στο Euro 1988, οι Ολλανδοί τραγουδούσαν, Εσείς ήρθατε το 1940, εμείς ήρθαμε το 1988, Ολέ, Ολέ
Χιλή-Περού: Η διαμάχη προέρχεται από τον Πόλεμο του Ειρηνικού το 1879. Οι εδαφικές λαι πολιτισμικές τους διαφορές σίγουρα έχουν βοηθήσει στην ένταση που κυριαρχεί στους μεταξύ τους αγώνες.
Αργεντινή-Βραζιλία: Η κόντρα έρχεται από τους αποικιοκράτες Ισπανούς (στην Αργεντινή) και Πορτογάλους (στη Βραζιλία) που μάχονταν για Λατινοαμερικάνικα εδάφη. Η διαμάχη εμπεριέχει και ρατσισμό μεταξύ μαύρων (Βραζιλία) και λευκών (Αργεντινή).
Σκωτία-Αγγλία: Για περισσότερες λεπτομέρειες απευθυνθείτε στο έργο Braveheart. Το 1872 έγινε το πρώτο μεταξύ τους ματς. Οι δύο αντίπαλοι φαίνονται ισοδύναμοι με γύρω στις 40 νίκες έκαστος.
Αλγερία-Αίγυπτος: Όλα άρχισαν όταν ο Νάσερ έστειέ Αιγύπτιους δασκάλους να εξισλαμίσουν την Αλγερία, δημιουργώντας τον Αλγεριανό εμφύλιο. Το 1989 ένας Αλγέρος παίκτης τύφλωσε τον Αιγύπτιο γυμναστή.
Αγγλία-Αργεντινή: Το γνωστό Clasico για τους Αργεντίνους φιλάθλους. Αιτία για αυτή τη βεντέτα είναι η εισβολή στα νησιά Φόκλαντς, καθώς και Το Χέρι του Θεού από τον Μαραντόνα. 
http://cosmara.blogspot.com/2010/05/10_26.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: