ΣΙΝΕ

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

AΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1

Κι από Μάη... καλοκαίρι!
Η ΑΕΚ έσωσε το γόητρό της κι ο Ολυμπιακός ξεκινάει προετοιμασία σε 20 μέρες! Η Ενωση νίκησε με 2-1 στο ΟΑΚΑ, τερμάτισε δεύτερη, πήρε το καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο και οι «ερυθρόλευκοι» τερμάτισαν τελευταίοι μετά και τη νίκη του Αρη!
Η ΑΕΚ ήταν αναγκασμένη να βγει μπροστά και να ψάξει το γκολ κι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρέταξε την ομάδα με φουλ επιθετικό σχήμα. Τη θέση του Τζιμπούρ πήρε στο αρχικό σχήμα ο Νέμεθ που έπαιξε στην επιθετική τριπλέτα με τους Σκόκο και ...
Μπλάνκο.
Η αναγκαστική αλλαγή του σκόρερ Μανωλά, έφερε τον Μαντούκα κεντρικό χαφ, γύρισε τον Γκέντσογλου στα μπακ στο πλάι του Γιάχιτς και ο Λεονάρντο που μπήκε στο ματς πήγε αριστερά.
Από την άλλη, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς παρέταξε τον Ολυμπιακό με ενισχυμένο κέντρο και μοναδικό προωθημένο τον Μήτρογλου. Οι δυο Παπαδόπουλοι Αβραάμ και Κυριάκος έπαιξαν σέντερ μπακ, ο Πάντος δεξιά με τον Μπράβο αριστερά, αμυντικά χαφ ήταν οι Στολτίδης, Λεντέσμα, αριστερά ο Γιάννης Παπαδόπουλος, δεξιά ο Γκαλίτσιος κι ο Οσκαρ σε ελεύθερο ρόλο.
Το ματς ξεκίνησε πολύ μουδιασμένα και δεν «μύριζε» γκολ μέχρι τη φάση που προηγήθηκε η Ενωση με τον Κώστα Μανωλά να ανοίγει με κοντινό σουτ το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό. Ωστόσο, η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση, καθώς έπειτα από την εξαιρετική κάθετη πάσα του Οσκαρ, ο Γιάννης Παπαδόπουλος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε ιδανικά τον Σάχα για να ισοφαρίσει στο 10’.
Εκτοτε και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, έγιναν δυο αξιόλογες φάσεις για την ΑΕΚ με τους Μπλάνκο (24’), Νέμεθ (31’), ενώ ο Ολυμπιακός φωνάζει για μια δυο περιπτώσεις οφσάιντ κι άλλη μια φάση στο 29’ που ο Κάκος σταμάτησε το παιχνίδι επειδή ο Μαντούκα είχε χτυπήσει στο πόδι κι έμεινε κάτω την ώρα που ο Μήτρογλου έφευγε μόνος απέναντι από τον Σάχα... Στο α’ μέρος η ΑΕΚ είχε μια φλύαρη υπεροχή, με τον Ολυμπιακό των πολλών αλλαγών να μην μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.
Με την έναρξη της επανάληψης η ΑΕΚ έγινε πιο απειλητική κι έχασε δυο καλές ευκαιρίες με τον Μπλάνκο (47’) και Σκόκο (49’), μέχρι να έρθει το «δώρο» του Οσκαρ που έχασε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής του Ολυμπιακού κι ο Μπλάνκο που εκμεταλλεύτηκε κόντρες χρίστηκε σκόρερ στο 54’.
Ο Ολυμπιακός δεν είχε άλλη επιλογή από το να ρισκάρει, αφήνοντας την άμυνά του ακάλυπτη. Ο Μπάντοβιτς έριξε στο ματς τον Φετφατζίδη στο τελευταίο 10λεπτο στη θέση του αρνητικού Γκαλίτσιου που δεν ανταποκρίθηκε στα καθήκοντα του δεξιού χαφ.
Παρά τα πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τους, οι φιλοξενούμενοι είχαν τρεις πολύ καλές φάσεις, με τον Σάχα να λέει εντυπωσιακά «όχι» στην γυριστή κεφαλιά του Γιάννη Παπαδόπουλου, διώχνοντας με υπερένταση σε κόρνερ στο 82’. Στο 89’ ο Οσκαρ σούταρε ελάχιστα άουτ κι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δεν έκανε καλή προβολή από τα δυο μέτρα με τον Σάχα να μπλοκάρει πάνω στη γραμμή! Μ’ αυτόν τον τρόπο έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο μια προβληματική σεζόν για τους Πειραιώτες.
Από την άλλη η ΑΕΚ, έσωσε κάπως τα προσχήματα με την κατάκτηση του «καλού» ευρωπαϊκού εισιτηρίου, που της επιτρέπει να ξεκουραστεί λίγο περισσότερο και να προετοιμαστεί καλύτερα από Ολυμπιακό και Αρη που μπαίνουν από νωρίς σε περιπέτειες.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 6' Μανωλάς, 54' Μπλάνκο - 10' Γ. Παπαδόπουλος
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαντούκα, Νέμεθ, Λαγός, Αλεξόπουλος - Μήτρογλου, Γ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης, Μπράβο

AEK: Σάχα, Μανωλάς (17' λ.τ. Λεονάρντο), Γκέντσογλου (77' Αλεξόπουλος), Λαγός, Γεωργέας, Καφές, Γιάχιτς, Μαντούκα, Νέμεθ (88' Καράμπελας), Σκόκο, Μπλάνκο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Κ. Παπαδόπουλος, Γκαλίτσιος (75' Φετφατζίδης), Στολτίδης, Οσκαρ, Μπράβο, Αβ. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Λέντεσμα, Πάντος, Γ. Παπαδόπουλος.

http://www.ethnos.gr/ethnosport/article.asp?catid=8186&subid=2&pubid=8972670

2 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Είμαστε με διαφορά οι πιο άναρχες (για να μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη) ομάδες του πρωταθλήματος γι' αυτό και προκύπτουν καλά ματς μεταξύ μας.

Θέλουμε κι οι δυο όμως γκρέμισμα και χτίσιμο απ' την αρχή...

VATOLAKKIOTIS είπε...

ΓΕΝΙΚΑ ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ. ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΙΜΑ...ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!!!