ΣΙΝΕ

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Άρης-ΠΑΟΚ 3-2.

Κέρδισε... χρόνο ξεκούρασης  Δύο εβδομάδες διακοπών κέρδισε ο Άρης που με το 3-2 επί του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι του «Κλεάνθης Βικελίδης», πήρε την τρίτη θέση στα πλέι οφ και θα μπει έναν γύρο αργότερα στη διαδικασία του Europa League, ξεκινώντας τις υποχρεώσεις του από τα τέλη Ιουλίου.
Παράλληλα, οι «κίτρινοι» έκλεισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια χρονιά που ξεκίνησε με... μεγάλες φιλοδοξίες, κάποια στιγμή «στράβωσε» με τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό, πλην όμως ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του μοναδικού στόχου που είχε απομείνει, ήτοι την αποφυγή της τελευταίας θέσης της βαθμολογίας.
Όλα αυτά, μάλιστα, σε ένα παιχνίδι πραγματική διαφήμιση του ποδοσφαίρου, όπου Άρης και ΠΑΟΚ απαλλαγμένοι από σκοπιμότητες (κυρίως ο Δικέφαλος) έπαιξαν ανοικτά και πρόσφεραν όμορφο θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου.
Από το πρώτο σφύριγμα του Σταθόπουλου, πάντως, ήταν εμφανές ότι ο Άρης ήταν αυτός που ήθελε περισσότερο τη νίκη και τη διεκδίκησε με μεγαλύτερο πάθος.
Οι παίκτες του Έκτορ Κούπερ πήραν τον έλεγχο του ρυθμού από την αρχή του παιχνιδιού και δημιούργησαν σαφώς περισσότερες επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Κρέσιτς.
Στην άλλη πλευρά του λόφου, ίσως για πρώτη φορά φέτος, ο ΠΑΟΚ άφησε στην άκρη το «σφικτό» και προσεκτικό παιχνίδι και προσπάθησε να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο, αυτό δηλαδή της ομάδας που εκτός από το να αμύνεται ξέρει και να δημιουργεί.
Κάπως έτσι, άλλωστε, ο Δικέφαλος του Βορρά δέχθηκε τρία γκολ για πρώτη φορά φέτος, αφού ο στόχος της πρωτιάς στα πλέι οφ είχε επιτευχθεί από τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο «Καραϊσκάκης».
Όσο για την αμιγώς αγωνιστική εικόνα του παιχνιδιού; Οι γηπεδούχοι, έχοντας τον Φερνάντεζ σε μεγάλα κέφια στο χώρο της μεσαίας γραμμής κατόρθωσαν να «απαντήσουν» και στις δύο περιπτώσεις που ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε.
Ίσως γιατί, όπως είπαμε, ήθελαν τη νίκη όχι μόνο για λόγους γοήτρου που πάντα μετράνε σε ένα τέτοιο ντέρμπι, αλλά και για καθαρά βαθμολογικούς.
Όσο για το αν υπάρχει κάτι αρνητικό, έχει να κάνει με το γεγονός ότι το τελευταίο παιχνίδι του Φερνάντο Σάντος στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ δεν συνοδεύτηκε με νίκη, όπως θα ήθελε ο Πορτογάλος τεχνικός, κλείνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μια απόλυτα πετυχημένη παρουσία.
ΣΚΟΡΕΡ: 11' αυτογκόλ Μαλεζάς, 32' Χαβίτο, 63' πέναλτι Κάμπορα - 22' Παπάζογλου, 45'+1 πέναλτι Τσιρίλο.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταθόπουλος (Αχαΐας).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 39' Φερνάντεζ - 23' Βιεϊρίνια, 42' Εντίνιο, 54' Σορλέν, 87’ Αραμπατζής.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΑΡΗΣ: Πέσκοβιτς, Νέτο, Γκιάρο, Κουλουχέρης, Αράνο, Χαβίτο, Φερνάντεζ, Γκαρσία, Αντού (82’ Κάλβο), Κάμπορα (80' Αραβίδης), Μεριέμ (90’ Ντέιλι).
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Αραμπατζής, Βιεϊρίνια, Φιλομένο, Σορλέν, Παπάζογλου (81' Μίλιεβιτς), Κουτσιανικούλης, Εντίνιο (86’ Ευθυμιάδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: