ΣΙΝΕ

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Μεγάλη νίκη – ανατροπή η ΑΕΚ 4-2 τον Άρη (video)

Επική νίκη – ανατροπή από την ΑΕΚ που βρέθηκε στο 72ο λεπτό να χάνει με 1-2 στο Ολυμπιακό Στάδιο από τον Άρη και στο τέλος...
θριάμβευσε με 4-2 για την τρίτη αγωνιστική των πλέι-οφ. Τα γκολ της ΑΕΚ πέτυχαν οι Τζιμπούρ (27΄), Λεονάρντο (75΄, 84΄) και Σκόκο με πέναλτι (77΄). Για τον Αρη σκόραραν οι Κάμπορα (56΄) και Τζόνσον (72΄). Οι δυο ομάδες τελείωσαν το ματς με 9 παίκτες. Αποβλήθηκαν Γιάχιτς (36') και Σάχα (53') από την ΑΕΚ, ενώ από τον Άρη είδαν κόκκινη οι Κάλβο (39') και Κάμπορα (80').
Η ΑΕΚ γύρισε ένα ματς, ανατρέποντας κάθε λογική, διότι στο 72' όταν δέχτηκε το 1-2 έπαιζε με 9 παίκτες. Ο Άρης (με 10) δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το παιχνίδι και η ΑΕΚ με την είσοδο του Λεονάρντο και το μεγάλο ματς του Σκόκο, έφτασε σε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία της.
Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό, με επιθετικό ρυθμό και από τις δυο ομάδες. Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 27' με θεαματικό γυριστό βολέ του Τζιμπούρ. Δέκα λεπτά αργότερα έμεινε με δέκα παίκτες, επειδή ο Γιάχιτς, που είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα, σταμάτησε την μπάλα με το χέρι. Απόφαση τραβηγμένη από τα μαλλιά, διότι ο Βόσνιος παρεμποδίστηκε στον αέρα και χάνοντας την ισορροπία του βρήκε την μπάλα με το χέρι. Ωστόσο δεν πρόλαβαν να περάσουν δύο λεπτά και έμεινε και ο Άρης με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κάλβο, επίσης με δεύτερη κίτρινη κάρτα.  Και αυτή ήταν άδικη αποβολή, διότι ο Ισπανός απλώς πήγε να δώσει την μπάλα στον Μαντούκα για να εκτελέσει φάουλ και ο Κουκουλάκης θεώρησε ότι την ...κλώτσησε για καθυστέρηση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για την ΑΕΚ, καθώς στο 53΄ ο Σάχα ανέτρεψε τον Κάμπορα και αποβλήθηκε. Ο επιθετικός του Άρη εκτέλεσε το πέναλτι και ισοφάρισε (1-1). Στο 68' ο Τζόνσον είχε σουτ στο δοκάρι και στο 72΄ με κεφαλιά σε σέντρα του Νέτο, ο Αμερικανός έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.


Από κει και μετά αρχίζει το επιθετικό κρεσέντο της ΑΕΚ. Στο 75΄, η “χρυσή αλλαγή” του Μπάγεβιτς, Λεονάρντο ισοφάρισε με πλασέ στη γωνία από πάσα του Καφέ. Στο 77΄ έγινε η πλήρης ανατροπή του σκηνικού, όταν ο Νασούτι ανέτρεψε τον Σκόκο κι αυτός εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι (3-2). Το ματς είχε γείρει πλέον υπέρ της ΑΕΚ, πολύ περισσότερο όταν στο 80' αποβλήθηκε ο Κάμπορα κι έτσι έμεινε και ο Αρης με εννιά παίκτες. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Λεονάρντο, που με την είσοδό του άλλαξε όλο τον αγώνα. Ο Βραζιλιάνος με κεφαλιά στο 84΄ σε σέντρα του Σκόκο διαμόρφωσε το τελικό 4-2. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Κουκουλάκης (Ηρακλείου).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
Μαϊστόροβιτς - Ρονάλντο Γκιάρο, Νασούτι, Ναφτί
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
37΄ Γιάχιτς (2η κίτρινη), 53΄ Σάχα - 39΄ Κάλβο (2η κίτρινη), 80΄ Κάμπορα
ΑΕΚ
(Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Λαγός, Γιάχιτς, Μαϊστόροβιτς, Γκέντσογλου, Καφές, Μαντούκα (71' Λεονάρντο), Σκόκο (89΄ Γεωργέας), Μπλάνκο (55΄ Αραμπατζής), Τζιμπούρ.
ΑΡΗΣ
(Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο (69' Φερνάντες), Ρονάλντο Γκιάρο, Ναφτί, Νασούτι, Πρίττας (74΄ Νάτσο Γκαρσία), Χαβίτο (71' Μεριέμ), Κάλβο, Τζόνσον, Κάμπορα.
http://www.enet.gr/?i=news.el.a8lhtismos&id=160371

Δεν υπάρχουν σχόλια: