ΣΙΝΕ

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΠΑ & ΚΑΝΑΔΑ

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά με τα τοπικά της σωματεία «Κομνηνοί», NY και «Πόντος», CT και το Ιερό Ίδρυμα Παναγία Σουμελά Ποντίων Αμερικής σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις για την... 91η Επέτειο Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου για να μνημονεύσουμε και να τιμήσουμε τα 353.000 θύματα Ελλήνων του Πόντου από τους Οθωμανούς, Νεότουρκους και Κεμαλικούς την περίοδο 1916-1923
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Κυριακή 16η Μαΐου στις 9:00 π.μ.
Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, 238 West Rocks Rd, Norwalk CT 06851
Θεία Λειτουργία και Επιμνημόσυνη Δέηση
Τετάρτη 19η Μαίου στις 12 το μεσημέρι
Bowling Green Park (Broadway and State Street), NYC
Έπαρση των σημαιών ΗΠΑ, Ελλάδος και Πόντου, Χαιρετισμοί επισήμων προσκεκλημένων και πολιτικών. Θα τιμηθεί η Σουηδία για την πρόσφατη αναγνώριση από το Σουηδικό Κοινοβούλιο της Γενοκτονίας που υπέστησαν οι Αρμένιοι, Ασσύριοι/Σύριοι/Χαλδαίοι και Έλληνες του Πόντου το 1915.
Τετάρτη 19η Μαίου στις 7:30 μ.μ.
Σταθάκειον Κέντρο, 22-51 29 Street, Astoria NY 11105
Ομιλία της κ. Φανούλας Δ. Αργυρού, Κύπριας ερευνήτριας και συγγραφέα προερχόμενη από το Λονδίνο με τίτλο «Από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Κατοχή της Κύπρου».
Κυριακή 23η Μαίου στις 9:00 π.μ. - Παναγία Σουμελά

253 Marshall Hill Road, West Milford NJ 07480
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του θεοφιλέστατου Επισκόπου Φασιανής κ. Αντωνίου, Επιμνημόσυνη Δέηση, Τελετή Κατάθεσης Στεφάνων και Εκδηλώσεις Μνήμης και Σεβασμού. Θα προσφερθούν φαγητό, καφές, αναψυκτικά και γλυκίσματα. Λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 8:45 π.μ. από τον σύλλογο «Κομνηνοί» (31-29 23 Avenue, Astoria NY 11105) με τιμή $15 το άτομο.
The Pan-Pontian Federation of USA and Canada, Inc. with its local societies “Komninoi”, NY and “Pontos”, CT and the Holy Institution Panagia Soumela, Inc. in cooperation with the Federation of Hellenic Societies of Greater New York, Inc. invite you to the festivities for the 91st Memorial Anniversary of the Greek-Pontian Genocide to commemorate and honor the 353,000 Greek victims in Pontos by the Ottomans, Young Turks and Kemalists during 1916-1923
SCHEDULE
Sunday May 16th at 9:00 am
St. George Church, 238 West Rocks Road, Norwalk CT 06851
Divine Liturgy and Memorial Service
Wednesday May 19th at 12 noon
Bowling Green Park (Broadway and State Street), NYC
Rise of the US, Greek and Pontian flags. Greetings by distinguished invitees and politicians. Sweden will be honored for the recent recognition by the Swedish Parliament (Riksdag) of the Genocide of Armenians, Assyrians/Syriacs/Chaldeans and Pontian-Greeks in 1915.
Wednesday May 19th at 7:30 pm
Stathakion Center, 22-51 29 Street, Astoria NY 11105
Speech by Mrs. Fanoulla D. Argyrou, Cyprian researcher and author coming from London entitled “From the Greek-Pontian Genocide to the Occupation of Cyprus”
Sunday May 23rd at 9:00 am - Panagia Soumela
253 Marshall Hill Road, West Milford NJ 07480
Hierarchical Divine Liturgy officiated by his Grace Bishop of Phasiane Andonios, Memorial Service, Wreath-Laying Ceremony and Commemorative Festivities. Food, coffee, beverages and cookies will be served. Bus will depart at 8:45 am from “Komninoi” (31-29 23 Avenue, Astoria NY 11105) at $15 per person.
ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΠΑ & ΚΑΝΑΔΑ

PAN-PONTIAN FEDERATION OF USA & CANADA

50-23 199TH STREET, FRESH MEADOWS, NY 11365

TEL: (917) 302-4086 begin_of_the_skype_highlighting              (917) 302-4086      end_of_the_skype_highlighting

FAX: (718) 482-7524

WWW.PANPONTIAN.ORG
DMOLOHIDES@PANPONTIAN.ORG

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Διαμαντοπούλου τίμησε την γενοκτονία επιλέγοντας Κεμάλ
Το αστείρευτο συμπλεγματισμό όσων το λυμαίνονται βγάζει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις το Υπουργείο (μη εθνικής) Παιδείας. Οι εξεταζόμενοι στο μάθημα της Λογοτεχνίας για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, είδαν χθες, 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας όπυ χιλιάδες Πόντιοι σφαγιάστηκαν μετά από διαταγή του ίδιου του Κεμάλ, ένα θέμα που μύριζε Διαμαντοπούλου, Δραγώνα και Ρεπούση από χιλιόμετρο.
Σύμφωνα με μαρτυρίες εξεταζομένων, το κείμενο, στο οποίο εκλήθησαν να εξετασθούν, λέγεται «Στου Κεμάλ το σπίτι», ανήκει στην συλλογή «Η μόνη κληρονομιά» και γράφτηκε το 1974 από τον Γιώργο Ιωάννου (1927-1985), πρόσφυγα από την Ανατολική Θράκη! Πραγματεύεται τις διαδοχικές επισκέψεις μίας τουρκάλας που είχε εγκαταλείψει την Θεσσαλονίκη με την ανταλλαγή των πληθυσμών, στο σπίτι που κατοικούσε, δίπλα ακριβώς σε αυτό που γεννήθηκε Κεμάλ, που σήμερα φιλοξενεί το τουρκικό προξενείο.
Είναι το ίδιο σπίτι που το 1955 οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες τοποθέτησαν μιας μικρής ισχύος βόμβα και στην συνέχεια διέδωσαν πως ανατινάχθηκε από τους Έλληνες, με αποτέλεσμα την καταστροφή του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης με τα γνωστά «Σεπτεμβριανά».
Η απόλυτη σύμπνοια της «Παιδείας» με την συμφωνία «εκλειάνσεως» των ιστορικών παθών της χώρας μας από τον Κεμάλ, τους προγόνους και τους απογόνους του δεν μας εκπλήσσει. Είναι γνωστό ποια «σχολή» κάνει κουμάντο μέσα στο υπουργείο και ποιοι επιλέγουν την διδακτική ύλη. Εκείνο που μας ενοχλεί και το φωνάζουμε είναι ότι επέλεξαν τη μέρα της εξόντωσης των συμπατριωτών μας από τον αρχισφαγέα Κεμάλ για να προπαγανδίσουν στην νεολαία και τους επίδοξους επιστήμονές της, ότι υπήρξαν και Τούρκοι πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να «συνωστισθούν» και να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Πρόκειται για άνευ προηγουμένου έμφαση του ραγιαδισμού, της ηττοπάθειας και του αφελληνισμού που καλλιεργούν στην νεολαία τα πιόνια της Νέας Τάξεως.
Σύντομα βέβαια, οι απόγονοι της Τουρκάλας θα μπορούν να βλέπουν το σπίτι της γιαγιάς τους από ψηλά, αφού τα τουρκικά F-16 θα κάνουν σε λίγο παραβιάσεις στο σύνολο του ελληνικού εναερίου χώρου... Να δούμε τότε πώς θα «εκλειάνουμε» τα πάθη...