ΣΙΝΕ

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ


Η ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΑ "ΜΕΝΕΛΑΙΔΙΑ" 2010

Η γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού και της άνοιξης, ο σημαντικός θεσμός "ΜΕΝΕΛΑΙΔΙΑ", συνεχίστηκε και φέτος στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο της Καρδίτσας όπου και εμφανίστηκαν αξιόλογοι παραδοσιακοί χορευτικοί Όμιλοι, τόσο από την Καρδίτσα, όσο και από πολλές περιοχές της ...πατρίδας μας.
Mια εκδήλωση ποιοτική, καθαρά παραδοσιακή, με χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα, με χρώματα και ήχους από όλα σχεδόν τα μέρη της πατρίδας μας, ένα μεγάλο «σεργιάνι» στην λαϊκή μας παράδοση, στον λαϊκό μας πολιτισμό.

Στο μουσικό αυτό παραδοσιακό ταξίδι, την εμφάνιση των χορευτικών Ομίλων ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΚΑΜΠΟΣ, ΚΑΛΛΙΧΟΡΟΣ, ΜΕΤΣΟΒΟΥ, ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΜΕΝΕΛΑΙΣ, συνόδευσαν δύο παραδοσιακές ορχήστρες με αξιόλογους καλλιτέχνες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Ελληνικής Κοινότητας του Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής, όσο και τα Ελληνόπουλα 2ης & 3ης γενιάς από την Κωστάντζα της Ρουμανίας, αποστολή η οποία όλη την εβδομάδα ήταν φιλοξενούμενη του Ομίλου "ΜΕΝΕΛΑΙΣ", στα πλαίσια της φετινής διοργάνωσης.

Την χορευτική ομάδα της Ευξείνου Λέσχης προετοίμασε ο χοροδιδάσκαλος κύριος Λέρας κα συνόδευσε ο λυράρης Δημήτρης Κουλίδης και μέλη του Διοικητικού συμβουλίου.

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων
Καλαμπάκας 28
Τ.Κ. 42100
Τρίκαλα
Τηλ. & fax: 2431074588
www.efxeinostrikala.livepage.gr
pontiakostrikalon@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: