ΣΙΝΕ

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΕΦΥΓΕ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε το ελληνικό, και ειδικότερα το φθιωτικό και λαμιώτικο ποδόσφαιρο μετά το άκουσμα της είδησης του θανάτου του παλαιμάχου ποδοσφαιριστή και προπονητή Αλέκου Παπαγεωργίου. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ανακοπή καρδιάς την ώρα που οδηγούσε τη μηχανή του το βράδυ της Τρίτης 25 Μαΐου. Το Δ.Σ. του Α.Σ. ΛΑΜΙΑ... εκφράζει με ανακοίνωσή του «τη θλίψη του για την απώλεια του Αλέκου Παπαγεωργίου που υπήρξε ποδοσφαιριστής και προπονητής της ομάδας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του». Η κηδεία του 56χρονου Αλέκου Παπαγεωργίου θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στις 17:00 στο νεκροταφείο Αμαρουσίου.
Αλέκο καλό ταξίδι…
Ποιος ήταν
Γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου 1954 στη Λαμία και στα 15 του ήταν ήδη βασικός στην άμυνά της στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Το 1976 μεταγράφηκε στα Γιάννινα και έγινε συμπαίκτης της θρυλικής παρέας του Κοντογεωργάκη, του Γκλασμάνη, του Μοντέζ, του Αλβαρέζ και των άλλων.
Με τον ΠΑΣ τερμάτισε στην 5η θέση του πρωταθλήματος. Ο ίδιος προσέφερε και στο κέντρο της άμυνας αλλά και ως αμυντικός μέσος. Τη σεζόν 1980-81, ως αρχηγός της ομάδας του, πέτυχε μάλιστα το νικητήριο γκολ του ΠΑΣ στο 2-1 σε βάρος του Ολυμπιακού ενώ σε εκείνη την περίοδο ψηφίσθηκε ως ο καλύτερος σέντερ μπακ του πρωταθλήματος.
Μοιραία εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό που όμως δεν πρόλαβε να προχωρήσει στην απόκτησή του αφού παρενέβη ο Παναθηναϊκός που έπεισε τον Παπαγεωργίου να δεσμευτεί μαζί του. Ωστόσο, ο Παπαγεωργίου πήγε στον Απόλλωνα Αθηνών ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό με την προοπτική να φορέσει την φανέλα των «πρασίνων» τον Δεκέμβριο του 1981, έξι μήνες αργότερα.
Λίγες ημέρες προτού πάει στον Παναθηναϊκό, στις 22 Νοεμβρίου, ο Παπαγεωργίου δέχτηκε χτύπημα στο στήθος από το πόδι του Λα Λινγκ στην αναμέτρηση Απόλλωνα Αθηνών – Παναθηναϊκού. Του γύρισε η γλώσσα και λίγο έλειψε να χάσει την ζωή του. Σώθηκε από θαύμα αλλά η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό δεν έγινε ποτέ.
Έμεινε στον Απόλλλωνα Αθηνών έως το 1988 και τότε πήγε στον Αχαρναϊκό ενώ έκλεισε την καριέρα του στην ΕΑΡ που είχε ανέβει στην δεύτερη Εθνική κατηγορία. Αποσύρθηκε σε ηλικία 37 ετών από την ενεργό δράση και ασχολήθηκε με την προπονητική, τομέας στον οποίο σημείωσε πολλές επιτυχίες προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε ομάδες της δεύτερης και της τρίτης Εθνικής κατηγορίας, μεταξύ αυτών και του Α.Σ. Λαμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: