ΣΙΝΕ

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων πλαισίωσε με την συμμετοχή της την παρουσίαση στο βιβλιόφιλο κοινό της Καλαμπάκας, του βιβλίου της Noelle Baxer «Τη Νύχτα που γύρισε ο χρόνος».


Στα πλαίσια τωντριήμερων εκδηλώσεων της «Γιορτής βιβλίου» που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμπάκας και η... Δημοτική Βιβλιοθήκη στις 22, 23 και 24 Απριλίου 2010, η ενότητα «Ταξιδεύοντας με ένα βιβλίο» και οι εκδόσεις Ψυχογιός παρουσιάσε τα βιβλία της Νοέλ Μπάξερ «Από Δρυ παλιά και από πέτρα» και «Τη Νύχτα που γύρισε ο χρόνος». Την παρουσίαση έκανε η εκπαιδευτικός Παλμύρα Ζαρκάδα, ενώ αποσπάσματα των βιβλίων διάβασε η Φιλόλογος Χριστίνα Ματαράγκα.
Η ομάδα εκδηλώσεων της Ευξείνου Λέσχης επιμελήθηκε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Το χορευτικό τμήμα παρουσίασε χορούς του Πόντου, ανάμεσα τους και την «Τρυγώνα», το χαρακτηριστικό ποντιακό τραγούδι με το οποίο η γιαγιά της ηρωίδας του βιβλίου της κυρίας Μπάξερ την υποδεχόταν στο σπίτι της. Η μικρή Μαρία Τσανακλίδου έκλεψε τις καρδιές των παρευρισκομένων με την από καρδιάς απαγγελία , μιας και ακόμη δεν γνωρίζει ανάγνωση του «Η Ρωμανία επάρθεν».
Την εκδήλωση έκλεισε η κυρία Μπάξερ η οποία παραβρέθηκε, χαιρέτησε και συνομίλησε για το έργο της με τους παρευρισκομένους.
Για τη συγγραφέα:
Η ΝΟΕΛ ΜΠΑΞΕΡ γεννήθηκε στην Αθήνα από Βρετανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα. Τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στην Καβάλα. Σπούδασε στην Ελλάδα (Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) και στην Αγγλία (μεταπτυχιακές σπουδές στην Αρχαιολογία). Εργάστηκε στη διαφήμιση και, μετά, ως υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων σε ελληνικές επιχειρήσεις.
Αρθρογραφεί σε περιοδικά και εφημερίδες. Για χόμπι γράφει παιδικές ιστορίες για την κόρη της. Έχει εκδώσει μία συλλογή διηγημάτων με τίτλο "Μια φορά κι έναν καιρό σήμερα". Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία της ΑΠΟ ΔΡΥ ΠΑΛΙΑ ΚΙ ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ και ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ, το οποίο αποτελεί ένα αλησμόνητο ταξίδι στην ιστορία ενός λαού που κρατάει τη μνήμη της χαμένης πατρίδας του και ταυτόχρονα το πορτρέτο μιας σύγχρονης γυναίκας που βρίσκει τη δύναμη να χαράξει τον δικό της δρόμο στη ζωή.



Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων
Καλαμπάκας 28
Τ.Κ. 42100
Τρίκαλα
Τηλ. & fax: 2431074588
www.efxeinostrikala.livepage.gr
pontiakostrikalon@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: