ΣΙΝΕ

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Η επιστολή του Μαρινάκη

Η επιστολή του ΜαρινάκηΈτοιμος να μπει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός με ένα ποσό της τάξης των 60 εκατ. ευρώ (50 για την Εταιρεία + 10 για τα χρέη της) δηλώνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην επιστολή που απέστειλε στον Σωκράτη Κόκκαλη. Παράλληλα, ο γνωστός εφοπλιστής εξέφρασε την επιθυμία να
συναντηθεί με τον πρόεδρο των... Πειραιωτών, ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή». Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρινάκης φέρεται να θέλει την πλειοψηφία της ΠΑΕ και να διαχειρίζεται το μάνατζμεντ της «ερυθρόλευκης» Εταιρείας.

Ο γνωστός εφοπλιστής θέλει να «τρέξει» αμέσως την ΠΑΕ και εμφανίζεται διατεθειμένος να προχωρήσει μόνος του. Στην επιστολή δηλώνει ότι βάζει 50 εκατ. ευρώ, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου για να γίνει κάτοχος της πλειοψηφίας. Μάλιστα, παρουσιάζεται πρόθυμος να καλύψει ο ίδιος τα χρέη της ομάδας μέχρι του ποσού των 10 εκατ. ευρώ, αλλά ζητάει από τον κ. Κόκκαλη να καλύψει εκείνος όποια υπόλοιπα παρουσιαστούν.


Επίσης, προσφέρει 10 εκατ. ευρώ μετρητά για να πάρει το 50% της «Καραϊσκάκης ΑΕ» που κατέχει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ενώ το άλλο 50% βρίσκεται στην κατοχή του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Διοικητικοί παράγοντες τονίζουν ότι ο κ. Κόκκαλης θα μελετήσει την πρόταση του κ. Μαρινάκη, αλλά ενδεχομένως να περιμένει να παρουσιαστούν και άλλοι ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά της ΠΑΕ.


Όπως γράφει το «Φως», η πρόταση του εφοπλιστή δεν ικανοποιεί τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και υπό τις υπάρχουσες συνθήκες δεν προτίθεται να τη δεχθεί. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ θα απαντήσει, όταν κρίνει ότι είναι έτοιμος. Από την πλευρά του, ο κ. Μαρινάκης θέλει να διαθέσει αρκετά χρήματα στην ομάδα, που άμα τα δώσει στον κ. Κόκκαλη θα χρειαστεί να τα αφαιρέσει από εκείνα που θέλει να βάλει στην «ερυθρόλευκη» Εταιρείας.


Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θέλει τους αδερφούς Αγγελόπουλους στην ΠΑΕ, έστω και «συμβολικά» με την προοπτική να τον διαδεχθούν εκείνοι κάποια στιγμή. Μάλιστα, κάποιοι υποστηρίζουν ότι ήδη έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια προσπάθειας προσέγγισης της οικογενείας με αντικείμενο μια σοβαρή συζήτηση, με θέμα τη συμμετοχή τους σε οποιοδήποτε πόστο θέλουν στην ΠΑΕ.


Η απάντηση για τον Σάββα


Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη μιας συνομιλίας του Σάββα Θεοδωρίδη με δημοσιογράφο τηλεοπτικού σταθμού, αφού ακούγεται ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού να εξαπολύει βολές κατά πάντων. Πάντως, η διοίκηση υπογραμμίζει:


«
Ουδέν σχόλιον, αφού είναι σαφές ότι πρόκειται για προϊόν υποκλοπής και τέτοια δεν μπορούμε να σχολιάζουμε. Ο δε Σάββας ήρθε σήμερα στα γραφεία και μας δήλωσε ότι το όλο προϊόν αποτελεί συρραφή δηλώσεων του με τελικά παραποιημένο νόημα. Και έχει ήδη δώσει εντολή να γίνει αγωγή κατά της ιστοσελίδας που ανέβασε αυτό το προϊόν».

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοδωρίδης τόνισε: «
Θα παραιτηθώ όταν το κρίνω εγώ και ενώπιον του ΔΣ και όχι όποτε θέλουν κάποιοι. Πρόκειται για μια στημένη ιστορία. Θα καταθέσω αγωγή και τα χρήματα θα τα δώσω σε φιλανθρωπικό ίδρυμα».

*
Ο Γκαλέτι συνεχίζει τη θεραπεία και θα περιμένει μέχρι τον επόμενο μήνα για να δει τα αποτελέσματα και να ξεκαθαρίσει πλήρως η κατάσταση, παίρνοντας και την οριστική απόφαση για την καριέρα του.

*
Ο Γιώργος Νικλητσιώτης βγήκε χθες από το νοσοκομείο όπου έκανε τις εξετάσεις και τη μικροεπέμβαση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις ταχυκαρδίες που είχε. Θα παραμείνει στις ΗΠΑ για λίγες ακόμη ημέρες για να τον δουν οι γιατροί το πρώτο αυτό διάστημα και στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα.

*
Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι είναι ανοιχτό το θέμα του Μίχαλ Ζεβλάκοφ και εκτιμούν ότι ο Πολωνός αμυντικός θα παραμείνει στην ομάδα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ο 34χρονος παίκτης να τελειώσει τις υποχρεώσεις του με την εθνική του ομάδα και μετά να γίνει μια συνάντηση, ώστε να συζητηθεί το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του. 
http://www.sport-fm.gr/article/275545

Δεν υπάρχουν σχόλια: