ΣΙΝΕ

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Γιαννάκης: «Πάμε στο Παρίσι να πάρουμε το τρόπαιο»

Ξεκάθαρος ήταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης λίγο πριν από την αναχώρηση του Ολυμπιακού για τη Γαλλία όπου θα συμμετάσχει στο φάιναλ φορ αντιμετωπίζοντας την Παρασκευή την Παρτίζαν. «Πάμε στο Παρίσι να πάρουμε το τρόπαιο» δήλωσε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», τονίζοντας ότι η κατάκτηση του τίτλου είναι... το μοναδικό που έχει στο μυαλό της η ομάδα.

Ο Γιαννάκης επισήμανε ότι παρουσιάζεται στον Ολυμπιακό μια μεγάλη ευκαιρία για να δείξει τη δουλειά που έχει κάνει από την αρχή της σεζόν. Πρόσθεσε ακόμα ότι η ομάδα απέκτησε εμπειρία από την περσινή της συμμετοχή στο φάιναλ φορ και σίγουρα φέτος είναι καλύτερα προετοιμασμένη.
Όσον αφορά τον ημιτελικό της Παρασκευής με την Παρτίζαν τόνισε, ότι ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να την αντιμετωπίσει και ότι γι’ αυτό το ματς προετοιμάζεται εδώ και ένα μήνα. Όμως είπε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί πρόκειται για μια ομάδα που παίζει σκληρά και προσπαθεί με την πίεση που ασκεί να εκνευρίσει τον αντίπαλο και να χάσει την υπομονή του και το «καθαρό» μυαλό που απαιτείται σε τόσο σημαντικά ματς.

Σε περίπτωση πρόκρισης στον τελικό δήλωσε, ότι η ομάδα έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για κάθε αντίπαλο ξεχωριστά και επισήμανε ότι οι παίκτες του είναι πανέτοιμοι τόσο από αγωνιστικής όσο και από ψυχολογικής πλευράς. «Βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, μετά από χρόνια κατακτήσαμε έναν τίτλο, το Κύπελλο και τώρα πάμε να πάρουμε τον δεύτερο και στη συνέχεια θα ασχοληθούμε με το πρωτάθλημα».

Ο Γιαννάκης ειδική αναφορά έκανε και στους 5.000 φιλάθλους που θα βρεθούν στο πλευρό των «ερυθρόλευκων» κα είπε σχετικά:  «Ο κόσμος μας δικαιούται να χαρεί. Όλοι μαζί άλλωστε πάμε να το χαρούμε. Φέτος οι φίλαθλοι μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και δεν μας δημιούργησαν πίεση. Μάλιστα σε παιχνίδια που ήμασταν πίσω στο σκορ και οι συνθήκες ήταν κακές μας βοήθησαν να ανακάμψουμε και να πάρουμε τη νίκη».

Ο
Θοδωρής Παπαλουκάς που θα συμμετάσχει για 8η φορά σε φάιναλ φορ, είπε για τον ημιτελικό με την Παρτίζαν, ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να προσέξει και να εκμεταλλευτεί την απειρία της. Επίσης αναφορά έκανε στο γεγονός ότι η ομάδα θα έχει στο πλευρό της 5.000 φιλάθλους και η συμβολή τους εκτιμάει ότι θα είναι καθοριστική.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι «ερυθρόλευκοι» να υποτιμήσουν την Παρτίζαν, επισήμανε από την πλευρά του ο
Μίλοςε Τεόντοσιτς και πρόσθεσε ότι όποια ομάδα έκανε αυτό το λάθος, το πλήρωσε ακριβά. «Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, αγωνιστικά και ψυχολογικά, αλλά πρέπει να κατεβάσουμε το κεφάλι, να δουλέψουμε σκληρά τις επόμενες τρεις μέρες και να παρουσιαστούμε στη καλύτερη δυνατή κατάσταση στον ημιτελικό».
Ο
Παναγιώτης Βασιλόπουλος δεν δίστασε να μιλήσει για το άγχος και την αγωνία που έχει η ομάδα και τόνισε ότι σε ένα φάιναλ φορ όλοι έχουν το ίδιο ποσοστό επιτυχίας. «Η Παρτίζαν για να φθάσει στο Παρίσι πάει να πει ότι αξίζει και γι’ αυτό το λόγο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή». Συγκριτικά με το περσινό φάιναλ φορ, ο Βασιλόπουλος είπε ότι φέτος ο Ολυμπιακός είναι περισσότερο έμπειρος και γνωρίζει τι πρέπει να κάνει στο παρκέ για να κερδίσει.

Το ματς της ζωής του είναι αποφασισμένος να πραγματοποιήσει την Παρασκευή κόντρα στην Παρτίζαν ο
Σοφοκλής Σχορτσιανίτης. «Η κάθε ομάδα έχει από 25% πιθανότητες και εμείς πάμε στο Παρίσι με στόχο να πραγματοποιήσουμε τα καλύτερα παιχνίδια στην καριέρα μας. Θέλουμε να πάρουμε το ευρωπαϊκό και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να το κατακτήσουμε».
Αφοπλιστικός ήταν στις δηλώσεις του ο
Λίνας Κλέιζα, καθώς αρκέστηκε να πει: «Πολύ απλά, πάμε στη Γαλλία να πάρουμε το Κύπελλο». Ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης επισήμανε στη συνέχεια ότι η ομάδα έχει επικεντρωθεί στον ημιτελικό με την Παρτίζαν, ενώ όσον αφορά τον αντίπαλο του τελικού δεν έχει κάποια προτίμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: