ΣΙΝΕ

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Δραστηριότητες του Νομάρχη Γρεβενών...(video)

Τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2010 ανήμερα του Αγίου Πνεύματος ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Γόργιαννης όπου  πλήθος πιστών από τα γύρω γειτονικά δημοτικά διαμερίσματα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού.   Χρόνια τώρα οι κάτοικοι καρατάνε ζωντανή την ιστορία της Ιεράς Μονής Γόργιανης και αναβιώνουν τα ήθη και έθιμα της περιοχής τους με χορούς και... τραγούδια αμέσως μετά την τέλεση της λειτουργίας. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ο Δήμαρχος Γόργιανης κ. Αντώνης Τσιάρας, οι Αντινομάρχες κ.κ. Αικατερίνη Πέτρου και Βάια Ντάγκα – Μπιρμπίλη, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, κάτοικοι της περιοχής και πολλοί επισκέπτες.
Νωρίτερα το πρωί παρευρέθηκε στη θεία λειτουργία που τελέστηκε στο εξωκκλήσι της Αγίας Τριάδος του Δ.Δ.  Μαυραναίων του Δ. Θ.Ζιάκα.
Τον κ. Νομάρχη συνόδευαν η Αντινομάρχης κ. Αικατερίνη Πέτρου και η Νομαρχιακή Σύμβουλος κ. Παναγιώτα Τσιώτα – Μπαλοδήμου, ενώ τον υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Θ. Ζιάκα κ. Χρήστος Πέτρου και οι δημότες των Δ.Δ. Μαυραναίων και Μαυρονόρους. Κατά την παραμονή του στην εκδήλωση εορτασμού είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τους παρευρισκόμενους και να γευθεί τοπικά εδέσματα.
Την Παρασκευή 21 Μαΐου 2010 ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης παρευρέθηκε στο 586 Τ.Π. όπου παρακολούθησε την ορκωμοσία  των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2010 Β΄ ΕΣΣΟ. Η τελετή ορκωμοσίας τελέστηκε παρουσία του Διοικητή ΤΑΞΠΖ Ταξίαρχου Ελευθέριου Γκορίτσα, όπου το παρόν έδωσαν σύσσωμες οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές του τόπου.
Αμέσως μετά ο Νομάρχης Γρεβενών μετέβη στο Δ.Δ. Δήμητρας του Δήμου Χασίων όπου παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Τον κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Νάζος καθώς και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις.


Η Μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εορτάστηκε με τη δέουσα λαμπρότητα το πρωί της Κυριακής 23 Μαΐου 2010 στην πόλη των Γρεβενών με τη συμμετοχή όλων των Ποντιακών Σωματείων του Νομού. Πραγματοποιήθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Γρεβενών χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Γρεβενών κκ. Σεργίου, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ποντίων. Παρέστη ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, η Αντινομάρχης κ. Αικατερίνη Πέτρου, φορείς του τόπου και πλήθος κόσμου.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Νομάρχης παρακολούθησε την ομιλία του κ. Φάνη Μαλκίδη, μέλους της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, με θέμα  «Η Γενοκτονία ως εθνικό και διεθνές ζήτημα» στο Δημαρχείο Γρεβενών.

2 σχόλια:

BlackRose είπε...

Τυχαινει να γνωριζω προσωπικα τον νομαρχη Γρεβενων και την οικογενεια του.Ομολογουμενος ειναι απο τους πιο αξιολογους ανθρωπους που εχουν περασει απο τον τοπο σας.

VATOLAKKIOTIS είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΑΤΟΜΟ Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ..