ΣΙΝΕ

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Ακτή Ελεφαντοστού-Πορτογαλία 0-0

Σ΄έναν απογοητευτικό από πλευράς θεάματος αγώνα, η Ακτή Ελεφαντοστού και η Πορτογαλία αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0, στην πρεμιέρα τους για το 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο.  Το ματς διεξήχθη στο "Νέλσον Μαντέλα Μπέι" του Πορτ Ελίζαμπεθ, στο πλαίσιο του 7ου ομίλου της διοργάνωσης.
Απο πλευράς δυναμικού, δεν υπήρχε αμφιβολία ότι οι δύο ομάδες είχαν τα εχέγγυα για να προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Παρόλα αυτά, φαίνεται... πως τους πήρε η γενικότερη... κατρακύλα των -έως τώρα- αναμετρήσεων του 19ου παγκοσμίου κυπέλλου, ενώ σίγουρα επηρεάστηκαν και από το άγχος της πρεμιέρας. Ετσι, όλο το πρώτο ημίχρονο συνοψίζεται στον "κεραυνό" του Κριστιάνο Ρονάλντο από απόσταση 25 μέτρων, στο 11ο λεπτό, με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι του Μπουμπακάρ Μπαρί. Από την άλλη πλευρά, οι "Ελέφαντες" προσπάθησαν να απειλήσουν με τον Ζερβίνιο στο 24΄, αλλά ο Πάουλο Φερέιρα τον πρόλαβε με εξαιρετική προβολή και στη συνέχεια με την είσοδο του Ντιντιέ Ντρογκμπά σε ρόλο... Ελ Σιντ. Η παρουσία του σούπερ σταρ της Τσέλσι μέχρι πριν από 48 ώρες έμοιαζε αδύνατη, όμως ο Ερικσον αποφάσισε να το ρισκάρει ελπίζοντας, κυρίως, στην ψυχολογική ανάταση όλης της ομάδας του.

Με τον Ντρογκμπά "εξαφανισμένο", όμως, δεν ήταν δυνατόν να αλλάξουν πολλά, ενώ στα ρηχά κινήθηκε και ο έτερος σούπερ σταρ της αναμέτρησης, Κριστιάνο Ρονάλντο. Μετά το σουτ του Σάλομον Καλού στο 54΄ (απέκρουσε ο Εντουάρντο), δεν υπήρξε καμία αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες, με το τελικό 0-0 σίγουρα να αφήνει πολλά κέρδη στις εταιρίες στοιχηματισμού, αφού ελάχιστοι μπορούσαν να προβλέψουν ότι αυτή η αναμέτρηση θα τελείωνε χωρίς γκολ.

Διαιτητής: Χόρχε Λαριόντα (Ουρουγουάη)

Κίτρινες: Ζοκορά, Ντεμέλ - Ρονάλντο

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ (Σβεν-Γκόραν Ερικσον): Μπαρί, Εμπουέ (88΄ Ρομαρίκ), Κόλο Τουρέ, Ντεμέλ, Τιενέ, Ζερβίνιο (82΄ Κεϊτά), Ζοκορά, Γιάγια Τουρέ, Τιοτέ, Καλού (66΄ Ντρογκμπά), Ντιντάν

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Κάρλος Κεϊρόζ): Εντουάρντο, Πάουλο Φερέιρα, Μπρούνο Αλβες, Καρβάλιο, Φάμπιο Κοεντράο, Πέντρο Μέντες, Ραούλ Μεϊρέλες (85΄ Ρούμπεν Αμορίμ), Ντέκο (62΄ Τιάγκο), Ρονάλντο, Ντάνι (55΄ Σιμάο), Λιέντσον 

http://todekari.blogspot.com/2010/06/0-0_15.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: