ΣΙΝΕ

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Παραγουάη – Νέα Ζηλανδία 0-0


Η Παραγουάη μπορεί να έμεινε στο 0-0 με την Νέα Ζηλανδία στο «Peter Mokaba Stadium» του Πολοκουάνε, όμως κατέκτησε την πρώτη θέση στον 5ο Ομιλο.  Το συγκρότημα του Χεράρδο Μαρτίνο θα αντιμετωπίσει στους «16» τον δεύτερο του 6ου Ομίλου. Η Νέα Ζηλανδία θεωρούνταν από πολλούς ως η χειρότερη ομάδα που συμμετέχει στο Μουντιάλ, όμως απέδειξε μέσα στο γήπεδο πως είναι «σκληρό καρύδι» για οποιονδήποτε αντίπαλο και αποχαιρέτησε την....
διοργάνωση αήττητη.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό, χωρίς να δημιουργηθούν αξιόλογες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η Παραγουάη είχε την κατοχή της μπάλας, η οποία αποδείχθηκε ανούσια, μια και οι παίκτες του Χερέρδο Μαρτίνο δεν έφταναν με αξιώσεις στην εστία του Πάστον. Δεδομένου ότι η Σλοβακία προηγείτο 1-0 της Ιταλίας στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, αποτέλεσμα που άφηνε εκτός συνέχειας τη Νέα Ζηλανδία, οι παίκτες του Ρίκι Χέρμπερτ μπήκαν δυνατά στο β΄ ημίχρονο και έχασαν καλή ευκαιρία στο 49΄ με τον Έλιοτ, το σουτ του οποίου έφυγε λίγο άουτ. Στο 62΄ η Παραγουάη «απάντησε» στις ευκαιρίες, με τον Πάστον να αποκρούει τη γυριστή κεφαλιά του Ριβέρος. Στο 75΄ ο Πάστον απέκρουσε με δεύτερη προσπάθεια την μπάλα στο σουτ του Μπενίτες, ενώ στο 78΄ ο Νεοζηλανδός τερματοφύλακας πρόλαβε τον Σάντα Κρους λίγο πριν πλασάρει. Στο 81΄ ο Πάστον έπεσε στην αριστερή γωνία και απέκρουσε το φάουλ του Σάντα Κρους, ενώ ίδια ήταν η εξέλιξη στο φάουλ που εκτέλεσε ο Παραγουανός στο 85΄.

Στο υπόλοιπο του αγώνα δεν άλλαξε κάτι, με αποτέλεσμα οι Νοτιοαμερικανοί να κατακτήσουν την πρώτη θέση στον όμιλο και οι Νεοζηλανδοί να αποκλειστούν, ύστερα από τη νίκη 3-2 της Σλοβακίας επί της Ιταλίας.

Διαιτητής: Γιουίτσι Νισιμούρα (Ιαπωνία)
Κίτρινες κάρτες: Βίκτορ Κάσερες (χάνει το επόμενο παιχνίδι), Σάντα Κρους - Νέλσεν

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ (Χεράρδο Μαρτίνο): Βιγιάρ, Κανίσα, Χούλιο Σέζαρ Κάσερες, Ντα Σίλβα, Μορέλ, Βέρα, Βίκτορ Κάσερες, Ριβέρος, Σάντα Κρους, Βαλντές (67΄ Μπενίτες), Καρντόσο (66΄ Λούκας).
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ (Ρίκι Χέρμπερτ): Πάστον, Ριντ, Νέλσεν, Βίτσελιτς, Σμιθ, Λόκχεντ, Μπέρτος, Έλιοτ, Κίλεν (79΄ Μπρόκι), Φάλον (69΄ Γουντ), Σμελτζ.


Λεπτό προς λεπτό η εξέλιξη του ματς

1' Σέντρα στην αναμέτρηση.

10' Κίτρινη κάρτα στον Βίκτορ Κάσερες, οποίος θα χάσει το επόμενο παιχνίδι αν προκριθούν οι Παραγουανοί.

14' Σουτ του Κανίσα έξω από την περιοχή, η μπάλα άουτ.

15' Τίποτα το ιδιαίτερο μέχρι στιγμής στο ματς.

28' Νέο μακρινό σουτ του Κανίσα, χωρίς καμία τύχη.

30' Δίχως φάσεις μέχρι στιγμής το ματς, με τις δύο ομάδες να δείχνουν ικανοποιημένες με την ισοπαλία. Η Νέα Ζηλανδία, ωστόσο, χρειάζεται να σκοράρει για να περάσει μετά το γκολ του Βίτεκ στον άλλο αγώνα, που έδωσε το προβάδισμα στην Σλοβακία επί της Ιταλίας.

35'
Μακρινό σουτ του Νέλσον Βαλντές, μπλόκαρε σταθερά ο Πάστον.

41' Κίτρινη κάρτα στον Ρόκε Σάντα Κρους.

45+1' Λήξη του πρώτου μέρους.

46' Έναρξη του δεύτερου μέρους.

48' Πρώτη ευκαιρία για την Νέα Ζηλανδία με το καλό σουτ του Έλιοτ λίγο έξω από την περιοχή, να περνάει λίγο άουτ.

57' Κίτρινη κάρτα στον Σμελτζ, ο οποίος χάνει το επόμενο ματς.

62' Κοντά στο 1-0 η Παραγουάη, όμως ο Πάστον απέκρουσε σωτήρια την κοντινή κεφαλιά του Ριβέρος και στη συνέχεια κόντραραν στους αμυντικούς της Νέας Ζηλανδίας τρία σουτ από κοντά.

66' Διπλή αλλαγή για την Παραγουάη. Ο Λούκας Μπάριος αντί του Όσκαρ Καρντόσο και ο Μπενίτες αντί του Νέλσον Αέδο Βαλντές.

69' Αλλαγή για τη Νέα Ζηλανδία. Ο Γουντ αντί του Φάλον.

76' Μεγάλη ευκαιρία για την Παραγουάη με το σουτ του Μπενίτες να αποκρούει ο Φάλον και εν συνεχεία να προλαβαίνει να διώχνει την μπάλα μπροστά από τον Μπάριος που ήταν έτοιμος να πλασάρει σε κενό τέρμα.

79' Αλλαγή για τη Νέα Ζηλανδία. Ο Μπρόκι αντί του Κίλεν.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: