ΣΙΝΕ

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Σερβία-Γκάνα 0-1

Σερβία-Γκάνα 0-1Με ήρωα τον Ασαμόα Γκιάν, που σκόραρε με πέναλτι στο 84ο λεπτό, η Γκάνα νίκησε με 1-0 τη Σερβία, στον πρώτο αγώνα του 4ου ομίλου.
Η αφρικανική ομάδα απέκτησε πλεονέκτημα στο 74ο λεπτό, μετά την αποβολή του Λούκοβιτς, ενώ στο 83ο λεπτό κέρδισε πέναλτι από το ανόητο χέρι του Κουζμάνοβιτς. Ο Γκιάν ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Στοΐκοβιτς και έδωσε... μία σπουδαία νίκη στην Γκάνα, που έχει πλέον το προβάδισμα για την πρόκριση στους "16".

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι δόθηκε το πρώτο πέναλτι του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ ήταν το πρώτο ματς στη διοργάνωση που σκόραρε επιθετικός. Επιπλέον, οι Γκανέζοι είχαν δύο δοκάρια με δράστη τον και πάλι τον Γκιάν.

Ο αγώνας


Το πρώτο ημίχρονο είχε πολύ καλό ρυθμό, αλλά δεν σημειώθηκε κάποια σημαντική ευκαιρία μπροστά από τις δύο εστίες. Μόλις στο 10ο δευτερόλεπτο του αγώνα, ο Πάντελιτς επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, αλλά είδε την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κίνγκσον.

Η επόμενη καλή προσπάθεια άνηκε και πάλι στους Σέρβους, όταν μετά την εκτέλεση φάουλ του Κολάροφ στο 29ο λεπτό, η μπάλα είχε την ίδια κατάληξη όπως και στο σουτ του Πάντελιτς.

Δύο λεπτά αργότερα, ο επιθετικός του Άγιαξ προσπάθησε και πάλι να νικήσει τον Κίνγκσον με μακρινό σουτ, αλλά δεν βρήκε στόχο, ενώ η τελευταία φάση του ημιχρόνου προήλθε από νέο σουτ που δοκίμασε αυτή τη φορά ο Στάνκοβιτς, αλλά ο τερματοφύλακας της Γκάνας μπλόκαρε την μπάλα.

Η πρώτη ευκαιρία του δεύτερου μέρους άνηκε στην Γκάνα, με τον Αγιέ να παίρνει την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ταγκόε, αλλά η μπάλα έφυγε μακριά από την εστία του Στοΐκοβιτς. Νέα κεφαλιά πήρε στο 60ό λεπτό ο Γκιάν, ο οποίος νίκησε τους αντιπάλους του στον αέρα μετά από πλάγιο άουτ, αλλά είδε την μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι της εστίας και να καταλήγει άουτ.

Οι συνθήκες του αγώνα άλλαξαν στο 74ο λεπτό, όταν ο Λούκοβιτς, που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν από τους κορυφαίους παίκτες των Σέρβων, αντίκρυσε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα του Αργεντίνου διαιτητή για τράβηγμα πάνω στον Γκιάν.

Ένα δεκάλεπτο πριν τη λήξη του αγώνα, η Σερβία είχε διπλή ευκαιρία να σκοράρει, αλλά το πλασέ του Κράσιτς απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κίνγκσον, ενώ η κεφαλιά του Βίντιτς πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Σερβία (Άντιτς): Στοΐκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Λούκοβιτς, Βίντιτς, Κολάροφ, Κράσιτς, Μιλίγιας (62' Κουζμάνοβιτς), Στάνκοβιτς, Γιοβάνοβιτς (76' Σούμποτιτς), Πάντελιτς, Ζίγκιτς (69' Λάζοβιτς)

Γκάνα (Ράγιεβατς): Κίνγκσον, Πάντσιλ, Βορσά, Μενσά, Σαρπέι, Ταγκόε, Ανάν, Κ. Μπόατενγκ (90' Άντι), Αγιέ, Ασαμόα (73' Άπια), Γκιάν (90' Οβούσου Αμπεγιέ)

Κίτρινες κάρτες: Ζίγκιτς, Λούκοβιτς, Κουζμάνοβιτς - Βορσά, Ταγκόε
Κόκκινη κάρτα: Λούκοβιτς
Διαιτητής: Έκτορ Μπαλδάσι (Αργεντινή)
Βοηθοί: Ρικάρδο Κάσας (Αργεντινή), Ερνάν Μαϊδάνα (Αργεντινή).

http://sport24.gr/html/ent/649/ent.367649.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια: