ΣΙΝΕ

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Αλγερία - Σλοβενία 0 - 1

Με γκολ του Ρόμπερτ Κόρεν στο 79' η Σλοβενία νίκησε 1-0 την Αλγερία στο στάδιο «Πίτερ Μοκάμπα» του Πολοκουάνε, για την 1η αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής και τέθηκε επικεφαλής στον 3ο όμιλο. Η αφρικανική ομάδα αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 73', λόγω αποβολής του Γκεζάλ με 2η κίτρινη κάρτα.
Μέτριο ήταν το θέαμα στο α' ημίχρονο, σε ένα παιχνίδι τακτικής, όπου.... οι δύο ομάδες, η Σλοβενία με τον Αλεξάνταρ Ραντοσάβλιεβιτς της Λάρισας και η Αλγερία με τον Ραφίκ Τζιμπούρ της ΑΕΚ στη σύνθεσή τους, μοιράστηκαν τα πάντα, ακόμη και τις ευκαιρίες, που ήταν δύο όλες κι όλες. Πρώτη απείλησε η Αλγερία από στημένη φάση στο 36' και κεφαλιά του Χαλίς μόλις άουτ και λίγο αργότερα (42') η Σλοβενία με δυνατό σουτ του Μπίρσα, που απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ ο Τσαουτσί.

Στο ίδιο σκηνικό κύλησε και το β' ημίχρονο, ωστόσο η Αλγερία μετά το 70' βρέθηκε με αριθμητικό μειονέκτημα. Στο 59' ο Τζιμπούρ έδωσε τη θέση του στον Γκεζάλ και όντως η Αλγερία έδειξε μεγαλύτερη κινητικότητα, όμως αυτός μέσα σε ένα δωδεκάλεπτο πήρε δύο κίτρινες κάρτες και στο 73' αποβλήθηκε.

Η Σλοβενία φρόντισε να το εκμεταλλευτεί αυτό και στο 79' ο Κόρεν με μακρινό σουτ (και με λάθος εκτίμηση του τερματοφύλακα) έκανε το 1-0. Στη συνέχεια η ευρωπαϊκή ομάδα φρόντισε να κρατήσει τους αντίπαλους επιθετικούς μακριά από την εστία της κι έτσι πήρε τη νίκη, που την φέρνει στην 1η θέση του ομίλου (μετά τη χτεσινή ισοπαλία ανάμεσα στην Αγγλία και τις ΗΠΑ), αλλά και που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάρλος Αλμπέρτο Μπατρές (Γουατεμάλα)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 73' Γκεζάλ (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γεμπντά - Ραντοσάβλιεβιτς, Κόματς

ΑΛΓΕΡΙΑ (Ραμπάχ Σααντάν): Τσαουτσί, Μπουγκέρα, Χαλίς, Γιαχιά, Μπελχάτζ, Ματμούρ (80' Σαϊφί), Γεμπντά, Λασέν, Ζιανί, Καντίρ (82' Γκουεντιούρα), Τζιμπούρ (59' Γκεζάλ).

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Ματίας Κεκ): Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Σούλερ, Σέζαρ, Τζόκιτς, Μπίρσα (84' Πέτσνικ), Κόρεν, Ραντοσάβλιεβιτς (87' Κόματς), Κιρμ, Ντέντιτς (53' Λιουμπίγιανκιτς), Νοβάκοβιτς.

http://todekari.blogspot.com/2010/06/0-1_13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: